Puheenaihe

STT: Pappi Marjaana Toiviainen tuomittiin niskoittelusta – vastusti palautuslentoja ja poliisia

Pastori Marjaana Toiviainen.

ESM arkisto

Helsinkiläinen pappi Marjaana Toiviainen on tuomittu Vantaan käräjäoikeudessa sakkoihin niskoittelusta poliisia vastaan, kertoo STT.

Tuomio liittyy Toiviaisen toimiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla järjestetyssä mielenosoituksessa, jossa vastustettiin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten palautusta kotimaahan. 

Toiviainen kieltäytyi noudattamasta poliisin käskyä poistua terminaalista. Hänet otettiin kiinni.

Toiviainen ei kiistänyt teonkuvausta oikeudessa. Hänet tuomittiin kymmeneen päiväsakkoon, joista tuli maksettavaa yhteensä 130 euroa.

STT ei tavoittanut Toiviaista kommentoimaan asiaa.

Helsingin tuomiokapituli käsitteli helmikuussa Toiviaisesta tehtyjä 40 kantelua. Tuomiokapituli totesi, että Toiviainen on tehnyt merkityksellistä työtä maahanmuuttajien auttamiseksi, mutta hänen käyttäytymistään ja toimintatapojaan oli pidettävä joiltain osin moitittavina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

IS: Kohupappi Marjaana Toiviainen saattaakin jäädä Suomeen – "En tiedä mitä tehdä"24.4.2017 09.27
Kohupappi Marjaana Toiviainen muuttaa pois Suomesta – "Pelkään henkeni edestä"20.4.2017 09.46

Kommentit (11)

Kommentit

Pahalta tuntuu, että

Pahalta tuntuu, että rikoksesta tuomittu saa jatkaa pappina. Työnantajan tulisi tehdä tarvittava, olkoonkin vaikea, päätös työsuhteen päättämisestä. Linjan on oltava selkeä.

Onko hullumpaa kuultu,

Onko hullumpaa kuultu, kristitty pappi edesauttaa oman uskontonsa kuolemaa hyysäämällä sen yhden uskonnon edustajia jolla on päämääränä tuhota kaikki muut uskonnot.

Lueppa raamattua, siellä

Lueppa raamattua, siellä käsketään kääntää toinenkin poski ja rakastaa vihamiestään. En toki tuota perustelua käyttäisi, jos kyseessä olisi vaikka rajavartia, mutta pappi toimii kuten pappi toimii. Joten ei tuossa ole syytä potkujakaan antaa tai edes kirkon kieltää toimintaa, se on viranomaisen tehtävä! Ja viranomainen on se joka on toiminut, joten valtakunnassa kaikki hyvin(tosin vain tämän asian puitteissa)

Jälleen yksi hyvä syy erota

Jälleen yksi hyvä syy erota kirkosta

Kyllä virka pitäisi mennä

Kyllä virka pitäisi mennä tuosta. Virkasuuhteessa olevan pitää käyttäytyä nuhteettomasti myös vapaa-ajalla. Tämä sutturahan kyllä sekoili tosin liperit kaulassakin ihan huolella.

Tämän laittomien

Tämän laittomien maahantunkeutujien höösäämisen takia erosin jo kirkosta pari vuotta sitten. Ovatpahan jatkossa mun kirkollisveron verran kyvyttömämpiä tekemään laittomuuksia.

Olen pettynyt. Tämä nainen

Olen pettynyt. Tämä nainen rikkoi lupauksensa muuttaa Afrikkaan.

Minkähän hälämölön tuo

Minkähän hälämölön tuo laittaisi jos Turun terroristi ja puukottaja, sotaa naisia vastaan käyvä Islamisti palautettaisiin Marokkoon? Menisikö koneeseen Ja vaatisi terroristille Suomesta Asumisperusteista sosiaaliturvaa ?

Olipas "ankara" tuomio.

Olipas "ankara" tuomio. Tuntuu kohtuuttomalta, että jonkun henkilön tekemiset painetaan villasella siksi, että hän uskoo johonkin satuolentoon.

Kuinka jatkuvasti lakia

Kuinka jatkuvasti lakia rikkova ihminen voi vielä olla kirkon palvelussa. Ei ilmeisesti ole myöskään ihan tervejärkinen.

Taas erotaan kirkosta näitten

Taas erotaan kirkosta näitten huippu hölmöjen pappien takia verotusoikeus pitää myös poistaa kirkolta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat