Puheenaihe

10-vuotiaan tytön hyväksikäyttäjän tuomio pysyy voimassa – syyte törkeästä raiskauksesta kaatui

Vuonna 2016 kymmenvuotiasta tyttöä hyväksikäyttäneen miehen lopullinen tuomio on kolme vuotta ehdotonta vankeutta. Vaatimus tuomiosta törkeän raiskauksen perusteella kaatui Korkeimman oikeuden käsittelyssä. – Kuva ei liity tapaukseen.

ESM arkisto

Korkein oikeus on hylännyt valituslupahakemuksen, joka koski Pirkanmaalla syksyllä 2016 tapahtunutta 10-vuotiaaseen tyttöön kohdistunutta seksuaalirikosta.

Syyttäjä ja asianomistajat eli lapsen vanhemmat ajoivat syytettä lapsen törkeän seksuaalisen hyväksikäytön rinnalla myös törkeästä raiskauksesta, mutta kummatkin oikeusasteet hylkäsivät tämän syytteen. Käräjäoikeuden ja hovioikeuden tuomioiden mukaan asiassa ei ollut näytetty sitä, että sukupuoliyhteys olisi tehty väkivaltaa käyttäen tai että lapsi olisi ollut pelkotilassa tai muussa avuttomassa tilassa.

Syyttäjä vetosi pakottamiseen, mutta tytön vanhemmat vetosivat myös siihen, että lapsi on jo ikänsä puolesta ”avuttomassa tilassa” ilmaisemaan tahtoaan.

Valituslupahakemuksessa vaadittiin, että miehen rangaistusta ja miehen maksettavaksi tuomittuja korvauksia korotetaan.

Pirkanmaan käräjäoikeus ja Turun hovioikeus tuomitsivat tekoon syyllistyneen miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Miehen katsottiin olleen sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan lapsen kanssa ja tehneet tälle seksuaalisia tekoja viestittelemällä tämän kanssa seksuaalisista asioista. Miehen tuomioksi siis jää kolme vuotta ehdotonta vankeutta.

Tekijä voidaan tuomita raiskauksesta, jos hän ”pakottaa toisen sukupuoliyhteyteen käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai uhkaamalla käyttää sellaista”. Raiskauksesta voidaan tuomita myös, jos tekijä käyttää hyväkseen sitä, että ”toinen tiedottomuuden, sairauden, vammaisuuden, pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia on kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan”.

Kymmenvuotiaan tapauksessa alemmat oikeusasteet eivät löytäneet näyttöä, että teko olisi tapahtunut vasten lapsen tahtoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (19)

Kommentit

Sairasta. Suomi on pilalla.

Sairasta. Suomi on pilalla. En kaipaa tällaista kulttuurillista rikkautta.

En voi sanoin kuvailla, miten

En voi sanoin kuvailla, miten raivoissani tästä olen. Toivottavasti karma hoitaa rangaistuksen, jota oikeuslaitos ei näemmä pysty tekemään. Sairasta. Teko oli sairas, mutta oikeusasteiden "tuomio" vielä sairaampi.

Nyt vitu**aa, ihan kädet

Nyt vitu**aa, ihan kädet tärisee, mihin helvettiin tää maa on menossa

Missä on kaikki me too

Missä on kaikki me too valittajat? Missä on lapsijärjestöt? Missä on naisjärjestöt? Missä on vihervasurit? Missä seta ja muut feministijärjrstöt? Kaikki liikuttavan hiljaa kun oikeuden mielestä 10 lapsi haluaa seksiä aikuiselta mieheltä.

Totta, näiden järjestöjen

Totta, näiden järjestöjen kannanoton puuttuminen vie täysin uskottavuuden niiltä! Turha enää jatkossa tulla itkemään jostain me too -halausyrityksistä, kun ei tämä tapaus saa paheksuntaa vireille?

Rikoksesta tuomittu on

Rikoksesta tuomittu on turvapaikanhakijana maahan tullut muslimi. Siinä ne ovat syyt miksi tapauksesta ollaan hyvin hiljaa. Eikä tämä tietenkään ole ainoa kerta, kun hiljaisuus on lähes täydellistä.

He etsivät varmaa vihapuhetta

He etsivät varmaa vihapuhetta rivien välistä ja paapovat maahanmuuttajia , asuttavat luonaan laittomasti Suomessa olevia , kantavat heille ruokaa ja ohjaavat kaikin tavoin nauttimaan veronmaksajien pakotetusti tarjoamista etuuksista . Entä todella kaikki naiset , se pappi joka kohkasi niin maahanmuuttajien puolesta , entä entinen arkkipiispa , Hgin apulaiskaupunginjohtaja ja muut poliittisissa viroissa olevat nykyiset ja entisen naiset ottavatko nyt kantaa ? Taitaa suut pysyä supussa tai korkeintaan sanovat luottavansa Suomalaiseen oikeuslaitokseen 100% . Rikollinen on kohta vapaa ellei jo ole nautittuaan täysihoidossa puolet tuomiostaan . Rangaistusta hän ei mielestäni hirvittävästä ja alhaisesta teostaan saanut ollenkaan . Varmaan tietää nyt että Suomen oikeuslaitos ei oikeasti pitänyt hänen tekoaan oikeastaan pahana ollenkaan ?

Soili Nurminen

Näin se suomi pikkuhiljaa

Näin se suomi pikkuhiljaa muuttaa oikeuskäytäntöä sinne lähi-idän suuntaan, 10 vuotias on nyt siis virallisesti kykenevä luvan kanssa seksisuhteeseen.

Miehen tuomioksi jää siis

Miehen tuomioksi jää siis puolitoista vuotta vankeutta.

Ei vankeutta vaan koulutusta

Ei vankeutta vaan koulutusta suojelevassa veljeskunnassa.

Suomi ei ole asuinkelpoinen

Suomi ei ole asuinkelpoinen maa.

20 vuoden kakku ja karkoitus

20 vuoden kakku ja karkoitus olisi ollut oikea tuomio tälle kuvotukselle. Kyseisen taustan omaavat eivät kunnoita naisia/tyttöjä tippaakaan, silpovat raiskaavat ja pahoinpitelevät. Milloin ja kenen toimesta on Suomessa sovittu, että tänne otetaan afrikkalaisia ja arabeja pummimaan ja rikoksia tekemään ?

Muistellaanpa tätä

Muistellaanpa tätä suomalaisessa yhteiskunnassa sairasta rikostapausta. Tekijä oli turvapaikanhakija. Vaikuttiko rikos lainkaan turvapaikkapäätökseen? Muslimi sai ilmeisesti teostaan huolimatta turvapaikan? Ja kun laskemme ensikertalaiselle puolet vankeusrangaistuksesta (n. 18kk) niin henkilö on vapaa ihan näinä viikkoina. Siis VAPAA. Toivottavasti uhrin koskemattomuus ja yksityisyys säilyy sillä muslimien kulttuurissa tunnetaan kosto ja sitä myös käytetään...

Useimmissa tämäntapaisista

Useimmissa tämäntapaisista rikoksista uutisoitaessa ei tuomitun nimeä julkaista, virallisesti "uhrin suojelemiseksi", mutta käytännössä rikoksesta tuomitun etnisen taustan salaamiseksi. Ilmeisesti tämän tapauksen 10-vuotias uhri ei kuitenkaan tarvitse suojelua, päätellen siitä, että tämän raiskaajan nimi on julkaistu (mm. tämänpäiväisen Demokraatti-lehden vastaavassa uutisessa: Juusuf M****** A***** ).

Kumpi on kuvottavampi sairas

Kumpi on kuvottavampi sairas tyyppi, jota ajaa himo tekoon vai oikeudenpalvelijat, jotka luo lupaa tehdä kuvottavia tekoja (hyi stana)

Lähi- idässä lapset ovat

Lähi- idässä lapset ovat morsiamia. Heitä saa raiskata avioliitossa ja käyttää halujen tyydyttämiseen. Olihan muslimien pyhä Jumalakin lapsiin sekaantuja. Nainen voidaan kivittää jos tulee raiskatuksi , uhri hengiltä.. Tällälailla Suomeen tulleet vaikutteet ovat rantautumassa ihmisien mieliin hyväksytyiksi , salakavalasti kulttuurien mukana. Ympärileikkaukset ym. Mutta hyväksyvätkö Suomalaiset nämä rikastuttavat tavat?

Orpo on suuri syyllinen Turun

Orpo on suuri syyllinen Turun puukotustapauksiin , suuri syyllinen myös turvapaikanhakijoiden Suomalaisen miehen tappamiseen V. 2015 . Orpo syyllinen joukkoraiskauksiin Suomessa. Nuorten tyttöjen raiskauksissa joita turvapaikanhakijat ovat tehneet , Orpo syyllinen . Orpo voi katsoa olevansa lisäämässä huumekauppaa ja lapsien seksuaalista hyväksikäyttöä . Myös Sipilän vaimo on tehnyt oman kutsunsa ja osansa jotta raiskaajien ja lapsiin sekaantujien joukko tuntisi olonsa tervetulleeksi Suomeen.

mikä oli korkeimman oikeuden

mikä oli korkeimman oikeuden kokoonpano ja oliko päätös yksimielinen.tommosen tuloksen jälkeen en kehtaisi mennä kotiini

Ennen enempää älämölöä olisi

Ennen enempää älämölöä olisi syytä muistaa, että lapsen seksuaalisen hyväksikäytön ja raiskauksen rangaistusasteikot ovat samat. Samaten olisi hyvä muistaa, että raiskauksen tunnusmerkistössä on pakottaminen. Syyttäjä ei tällä kertaa kyennyt osoittamaan sitä tapahtuneeksi vaan kyseessä oli rikos jonka nimike on "lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö" ja se törkeänä. Siis toinen rikosnimike mutta rangaistus samanmittaiselta asteikolta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat