Puheenaihe

Lukiolaisten ilmastoprotesti leviää Uudellamaalla – kouluja tyhjenee huomenna ulosmarssien vuoksi

Uudenmaan lukiolaiset ovat käynnistäneet ulosmarssit, joiden tarkoituksena on saada päättäjät tarttumaan tositoimiin ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. – 

Anneli Tuominen-Halomo / arkisto

Pääkaupunkiseudun lukiolaiset ovat ottaneet käyttöön tavallista järeämmät aseet, jotta päättäjät havahtuisivat ilmastonmuutoksen uhan edessä.

Kauniaisista lähtöisin oleva ilmastoprotesti on ottanut tuulta siipiensä alle ja nyt suuri määrä lukiolaisia suuntaa huomenna perjantaina oppituntien sijaan kohti eduskuntataloa osoittamaan mieltään. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Gymnasiet Grankulla samskolanissa joulukuussa syttynyt protestiliike vaatii nopeita, ennennäkemättömiä ja kauaskantoisia muutoksia esimerkiksi energiankulutukseen, teollisuuteen, rakennuksiin ja liikenteeseen.

Nyt kyseinen ilmastoprotesti on leviämässä muun muassa Porvoon ruotsinkieliseen lukioon, kirjoittaa sanomalehti Uusimaa.

Porvoolaiset Karla Still ja Sofia Held Borgå gymnasiumista haastavat kaikki Porvoon koulut yhteiseen ulosmarssiin perjantaina kello 14.00 ilmastotavoitteiden noudattamisen puolesta.

– Ulosmarssi on myös mahdollisuus osallistua ilmastomarssille paikallisesti Porvoossa, Sofia Held muistuttaa.

Tavoitteena on saada marssille mukaan ainakin puolensataa henkilöä.

Stillin ja Heldin mukaan ilmastonmuutokseen liittyvät huolet ovat jatkuva ja yleinen puheenaihe opiskelevien nuorten parissa. Aihetta käsitellään oppitunneilla ja keskustelu jatkuu välituntisin.

Porvoolaisnuoret pelkäävät myös sitä, ettei tulevaisuudessa ole lunta, ja että kuivista alueista tulee vielä kuivempia, mikä vie myös ihmisiltä ruoan ja elinkeinot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Todella asiallista teidän

Todella asiallista teidän kokiessa todelliset ilmaston muutoksen haitat, mutta ikäväksenne todellisessa kehitysmaassa jossa Energiaa tuottavat, sitä maanne rajojen ulkopuolelta tuovat ja siirävät kapitalistit eivät ole teidän intresseistä kiinnostuneita ikäväksenne lainkaan, lähinnä omaa etuaan ajavina, joiden perään on enää vähän myöhäistä vaatia kuin tekojen ja puheen tasolla... :-) -Josta toki viimeisinpää myös teillekkin enää ainoata tarjolla olevaa tässä maassa, jossa tähän vielä kumminkin riittää yhteiskuntanne varallisuutta jaettavana kohtuullisen runsaasti, aiheen ollessa todellinen maailmanlaajuinen ongelma.

kohti eduskuntataloa ja

kohti eduskuntataloa ja mopoautolla ilmastoa pelastamaan

Rehtorinne Wahlstöm lähti

Rehtorinne Wahlstöm lähti mahtavasti mukaan tähän asialliseen tempaukseen, jossa maanne Hiilijalanjäki umpeutuu vuosi vuodelta aikaisemmin, hänen kirjatessa omien sanojensa mukaan julkisuudessa tähän osallistujat vain "luvatta poissa oleviksi"... :-) -Kauniainen on siitä kuuluisa Kunta koko Pääkaupunkiseudullanne, jonka jätteidenlajittelu pisteisiin viedään lähes kaikki mahdollinen kunnan sitten kustannuksellaan viedessä niitä Kaatopaikalle. - tehkääpä Niklakselle tätä toimintaa kanssanne kerran näin tukiessaan tempaus, täällä keskimäärin pelkkää Elektroniikka jätettä vuosittain 22 kiloa henkilöä kohti tuottavasta maastanne sinne Kauniaisiin, ihan vain kuskaamalla vaikka koulunne pihalle näihin lajittelupisteisiin kertyneet ylimääräiset jätteet välitunneilla tai vain ohi kulkiessanne, luomaan perspektiiviä jo pelkästään hänelle tällä hetkellä kunnassanne olevasta. Sama kai se on mistä Kuntanne työntekijät näitä kaatopaikalle kuskaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat