Puheenaihe

Timo Soini tilitti lähtöpäätöstään, mutta jätti tulevaisuuden auki – "Lähden kiitollisin mielin tästä ajasta"

Timo Soini on tänään kertonut lisätietoja päätöksestään vetäytyä valtiollisesta politiikasta. – 

Klaus Nurmi / Arkisto

Pitkäaikainen kansanedustaja, ulkoministeri ja entinen europarlamentaarikko Timo Soini (sin, ex-ps.) on hetki sitten avautunut eduskunnassa pitämässään tiedotustilaisuudessa päätöksestä olla pyrkimättä enää kansanedustajaksi. Soini kertoi uutisensa varhain tänä aamuna blogissaan.

Tänään on viimeinen mahdollinen päivä ilmoittautua kansanedustajaehdokkaaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Vuosina 2003–2009 ja vuodesta 2011 lähtien kansanedustajana toiminut Soini ei lähtenyt kommentoimaan tarkemmin lähitulevaisuuden suunnitelmiaan.

Hän ei esimerkiksi vastannut kysymykseen, aikooko olla ehdokkaana ensi toukokuun europarlamenttivaaleissa. Työtarjouksia hän kuitenkin on saanut.

–  Ilmoitin päätökseni olla pyrkimättä eduskuntaan viime lauantaina puolueen puheenjohtajalle. Ei lopettamispäätös ollut helppo, mutta jos olisin jäänyt, silloin olisi sanottu, että siellä se Soini roikkuu maailman tappiin saakka, hän kertoi.

Soini ennakoi Sinisille kevään vaaleissa kohtuullisen hyvää menestystä.

Jussi Niinistö tulee olemaan koko näiden vaalien ääniharava. Sitä pidän aivan mahdollisena, että Siniset saavat Uudeltamaalta neljä paikkaa. 

– Perussuomalaisten menestyksestä sanoisin sen, että heillä on gallupissa on 11 prosenttia, se on eri asia kuin minun johtamana jytkyssä saatu 19 prosenttia. Ei siitä voi puhua edes samana päivänä, Soini kertoi.

Soini muistutti olleensa politiikassa jo 30 vuotta, mutta kun puolueen puheenjohtajuus jäi taakseen, se helpotti kummasti.

Hän nimesi 16 vuoden eduskuntaurastaan merkittävimmäksi kokemuksekseen sen, että on joutunut olemaan jämäkkä.

– Jos tulee mukaan politiikkaan, silloin on osattava olla kovana. Ei täällä voi olla, jos jää nillittämään. Tää on hieno matka, jos sen saa tekemään kunnolla. Iskukestävyys on osa politiikkaa. Sä et selviä täällä, jos sä jäät miettimään näitä 10–12 vuodeksi.

– Lähden hyvillä mielin ja kiitollisena tästä ajasta. Lehdistöä kiitän siitä, että joskus olette olleet kohtuullisia, joskus kohtuuttomia. 

Perussuomalaiset eivät enää Soinin mukaan edusta samoja arvoja, mitä hän, Raimo Vistbacka ja Urpo Leppänen edustivat, kun puolue vuonna 1995 perustettiin. Soini ja moni muu Perussuomalaisten kansanedustaja lähti muutama vuosi sitten perustamaansa Sinisiin.

– Kun Perussuomalaiset aikoinaan perustettiin kolmen miehen kesken punaisessa saunamökissä, onhan tämä ollut hieno tarina. Minä pyrin kuusi kertaa kansanedustajakasi ja vasta sitten tärppäsi. Kolkuttavalle avataan, Soini kertoi.

– Puheenjohtajan kohdalle osuva kosminen kylmyys on minulle tuttua. Katselen sillä silmällä Antti Rinteen, Juha Sipilän ja Petteri Orpon tuskaa johtajana. 

Lue tästä, kuinka muut poliitikot arvioivat Timo Soinin panosta päätöksentekijänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nyt jo kolmas sininen empii sotea – HS: Sinisten eduskuntaryhmä kriisikokoukseen aamulla25.2.2019 18.45
Sote-rivistä karannut sinisten Saarakkala saa seuraa – IL: Myös Pentti Oinonen melko varma lipeäjä25.2.2019 17.50
Ruusu pakottaa Timo Soinin jatkamaan sairauslomaansa – tällainen sairaus on kyseessä9.10.2018 11.22

Kommentit (2)

Kommentit

On Soinilla tuo takki

On Soinilla tuo takki pyörinyt siihen malliin, etten usko...

– "Lähden kiitollisin mielin

– "Lähden kiitollisin mielin tästä ajasta". Toivottavasti lähdet tästä ajasta kiitollisena.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat