Puheenaihe

Alexander Stubb: "Soinin sanaan on voinut aina luottaa" – näin poliitikot arvioivat konkarin luopumista

Timo Soini jakaa luopumisensakin hetkellä mielipiteitä poliitikkojen keskuudessa. 

Klaus Nurmi / Arkisto

Entinen pääministeri Alexander Stubb (kok.) on esittänyt oman arvionsa Timo Soinista (sin.), joka tänään kertoi, ettei aio lähteä huhtikuun eduskuntavaaleissa tavoittelemaan kansanedustajuutta.

– Timo Soinista voi olla montaa mieltä, ja niin ollaankin. Olimme samoilla tantereilla jo EU-vaaleissa 2004. Emme jaa samaa arvomaailmaa, mutta hän on kuulunut politiikassa niihin ihmisiin, jonka sanaan voi luottaa. Se on politiikassa paljon. What you see is what you get, Stubb kommentoi twiitissään.

Soinin puoluetoveri, sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaSimon Elo puolestaan kertoi olevansa Soinille kiitollinen hänen tekemästään elämäntyöstä aina SMP:stä sinisiin. 

– Tarina eduskunnassa on tullut päätökseen, mutta mikään tie ei todellisuudessa pääty. Elämä on matka täynnä mahdollisuuksia, Elo kertoo ja lainaa vielä lauseen Taru Sormusten Herrasta -trilogiasta.

– Tie vain jatkuu jatkumistaan, ovelta mistä sen alkavan näin.

Myös useat muut poliitikot ovat arvioineet Soinin pian päättyvää uraa valtakunnan poliittiselta huipulta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo Ilta-Sanomissa pitäneensä varmana sitä, ettei Soini lähde ehdolle eduskuntavaaleihin. 

– Soini ymmärsi, että hänen henkilökohtainen vaalituloksensa olisi katastrofi, ja hän tiesi itse, ettei kestäisi sitä, Halla-aho kertoo.

– Emme pidä sinisiä poliittisena vastustajana, koska se ei ole oikea puolue vaan muutaman ihmisen henkilökohtaisia tarpeita palveleva projekti.

Tampereen kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Iiris Suomela (vihr.) arvioi Soinin panosta hieman toisella tavoin. 

– Timo Soini jätti jäljen Suomeen. Hän raivasi ennätyksellisen paljon tilaa rasismille, seksismille ja transfobialle Suomen politiikassa, Suomela tylyttää.

– Pientä ihmistä PS ei puolustanut lupauksista huolimatta, jolloin Soinin uran anniksi jäi lähinnä ihmisoikeuksien ja ilmastotoimien vastustaminen. 

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Veronika Honkasalokaan ei juuri kiitosta lähtijälle jaa. 

– Soinin teot Suomen poliittisessa historiassa: tien avaaminen rasistiselle ja äärioikeistolaiselle politiikalle ja näiden salonkikelpoistaminen. Tämän lisäksi Soini pyyhki pöytää naisten oikeuksilla abortinvastaisella hehkutuksella, Honkasalo muistutti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Miten se nyt menikään, "alle

Miten se nyt menikään, "alle tonnin saavilta ei leikata", ja kuinaka sitten kävikään, leikattiin moneen otteeseen + indeksileikkaukset.

Ei siihen petturiin kukaan

Ei siihen petturiin kukaan luota, ellei toinen petturi....!

Tuossa oli tärkeä pointti,

Tuossa oli tärkeä pointti, kyllä rötösherra rötösherran tuntee!

Takinkääntäjä, maanpetturi,

Takinkääntäjä, maanpetturi, oman edun ajaja, kaverin edun ajaja, suomalaisten työpaikkojen syöjä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat