Puheenaihe

Puolustusministeri Niinistö yllättää IL-TV:ssä: Ei kiistä paluuta perussuomalaisiin – "Käydään vaalit ensin"

Jussi Niinistö.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ei kiistä mahdollista paluutaan perussuomalaisiin eduskuntavaalien jälkeen, jos sinisten vaalimenestys jää heikoksi. Niinistö kommentoi asiaa Iltalehdelle.

–  En lähde ennakoimaan. Käydään vaalit ensin. Tilanne on toinen, kun vaalit on käyty, Niinistö sanoo IL-TV:n videolla.

Loikkaa Niinistö ei kuitenkaan suunnittele, vaan vakuuttaa, että hän on sitoutunut sinisiin ja pyrkii eduskuntaan sinisten listalta.

–  Onneksi Suomessa äänestetään vielä henkilöä eikä puoluetta. Jos nyt Uudellamaalla tehtäisiin gallup, että ketä äänestät, pärjäisin siinä aika hyvin, Niinistö tiivistää IL:n haastattelussa.

Koko haastattelun voit katsoa tästä.

Sinisten kannatus oli Ylen uusimmassa kannatusmittauksessa 1,8 prosenttia. Mittauksen suurin nousija oli perussuomalaiset, jonka kannatus nousi jälleen yli prosenttiyksikön 13,3:een prosenttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hurjia muutoksia Ylen gallupissa: SDP repii kaulaa, kokoomus romahti ja PS jatkaa nousuaan7.3.2019 08.03
Alexander Stubb: "Soinin sanaan on voinut aina luottaa" – näin poliitikot arvioivat konkarin luopumista5.3.2019 16.00
Timo Soini tilitti lähtöpäätöstään, mutta jätti tulevaisuuden auki – "Lähden kiitollisin mielin tästä ajasta"5.3.2019 14.36
Zyskowicz pitää hallituksen eroa turhana – LM: "Lyhentää peliaikaa kuukaudella"8.3.2019 13.24
Professori arvostelee perustuslakiasiantuntijoita USU:lle – "Sote kirjattava tarkkaan tulevaan hallitusohjelmaan"8.3.2019 15.32

Kommentit (7)

Kommentit

Jo taktisista syistä

Jo taktisista syistä perussuomalaisten ei kannattaisi olla “maailman tappiin” asti katkeria sinisille. Erästä TV-sketsiä mukaellen voisi kuvailla, että Sininen tulevaisuus on eräänlainen kevytversio Perussuomalaisista. Siinä missä vähintään 14 prosentin kannatuksen saavat Perussuomalaiset tarjoavat äänestäjilleen täyttä jytkyä ja ytyä (vähintään 14% väkevyydellä), nykyisellä kannatuksella Siniset tarjoavat lähes samansuuntaista maahanmuuttokriittistä ja isänmaallista “jytkyä ja ytyä” alle 2 prosentin väkevyydellä. Eiväthän kaikki suomalaiset nauti ruokajuomana noin 14 prosentin viiniä, vaan haluavat keskiolutta tai täysin alkoholitonta ruokajuomaa. Mutta Sinisiltä vaaditaan vielä ahkeraa skarppausta, niin että he voisivat suurinpiirtein 4% “keskiolut-jytkyllä ja ytyllä” ylittää eräiden vaalipiirien piilevän äänikynnyksen ja samalla tarjoaisivat kevyemmän vaihtoehdon, joka kerää irtoääniä niiltä jotka ilman Sinisiä saattaisivat erehtyä äänestämään SDP:tä tai Vihreitä tai peräti Vasemmistoliittoa. Sen saavuttamiseksi tarvitaan mm. Jussi Niinistöä. Oleellista on ymmärtää, että vaikka useimpien Perussuomalaisten mielestä Siniset ovat kääntäneet perussuomalaisen takkinsa, se takki sentään on isänmaallisesti SININEN, siis ei VIHREÄ eikä PUNAINEN. Tämä fakta auttaa pitämään kommunistit poissa Eduskunnasta ja seuraavissa vaaleissa auttaa pitämään Vasemmistoliiton ja Vihreiden kannatuksen kohtuullisen pienenä ja SDP:n mahdollisen vaalivoiton kohtuullisen pienenä.

vaan otetaanko loikkareita

vaan otetaanko loikkareita takaisin

Niinistö oli

Niinistö oli Perussuomalaisissa, ja sittemmin Sinisissä, ainoa fiksu ja ministerinä tehtäviensä tasalla. Paras puolustusministeri pitkään aikaan.

Niinistö on ainoa sininen,

Niinistö on ainoa sininen, joka pääsee vaaleissa eduskuntaan.

Loikkari on loikkari vaikka

Loikkari on loikkari vaikka voissa paistaisi, uutisella pyritään vaikuttamaan äänestäjiin, minä en ainakaan luota sellaiseen puolueeseen, joka päästää hajoittajansa yrittämään uudelleen samaa temppua, hajoittakoon sen puolueen jota nykyisin edustaa!

On kyllä takinkäännön mestari

On kyllä takinkäännön mestari tämä pelle.

Kuinka uskottavaa tuollaisen

Kuinka uskottavaa tuollaisen loikkari/takinkääntäjän puheet ovat...?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat