Paikalliset

Nurmijärveläisiä mukana ilmastolakossa perjantaina – "ilmoitettu poissaolo koulusta on ok"

Ilmaston puolesta on järjestetty myös yleisiä mielenosoitusmarsseja, kuten Helsingissä lokakuussa 2018.

ESM Arkisto

Osa nurmijärveläisnuorista aikoo osallistua kansainväliseen nuorten ilmastolakkoon perjantaina.

Helsingissä järjestettävään suureen ilmastomarssiin on lähdössä väkeä ainakin Kirkonkylästä ja Klaukkalasta. Rajamäkeläisiä suuntaa puolestaan Hyvinkäälle.

Lisäksi Klaukkalassa Urheilupuiston koulun opettajat tarjoavat oppilaille mahdollisuuden osallistua Urheilupuiston koulun omaan ilmastomarssiin. Marssi lähtee Urheilupuiston koululta kello 11 aikaan ja suuntautuu Klaukkalan keskustaan.

Mediassa on käyty keskustelua siitä, saavatko nuoret olla lakossa ja poissa koulusta.

Yle kertoikin keskiviikkona, että osa nuorista pelkää, uskaltaako perjantain ilmastolakkoon osallistua koulun asenteen takia.

Uutisen mukaan joissakin kouluissa koko koululuokka lähtee mielenilmaukseen perjantaina, toisissa taas on kerrottu, että oppilailla ei ole lakko-oikeutta.

Nurmijärven kunnan opetuspäällikkö Kati Luostarinen kertoo, että kunta ei ole antanut kouluille kuntakohtaisia ohjeita, vaan oppilaitokset ovat saaneet itse ohjeistaa omia oppilaitaan ja opiskelijoitaan.

– Alle 18-vuotias voi olla huoltajien ilmoituksella pois koulusta, yli 18-vuotiaat voivat olla pois omalla ilmoituksellaan. Mikäli ilmoitus tulee, poissaolo on ok, Luostarinen sanoo.

Aiotko osallistua ilmastolakkoon?

Ei
71% (37 ääntä)
Kyllä
29% (15 ääntä)
Ääniä yhteensä: 52

Marssi luvassa perjantaina

15.3.2019 on kansainvälinen ilmastolakko ja nuoret ympäri maailmaa vaativat oikeutta elämään, joita ilmastonmuutos ja muut ympäristökatastrofit eivät vaarantaisi.

Suomen suurin tapahtuma on tulossa Helsinkiin, jossa nuoret kokoontuvat Senaatintorilla klo 10, ja marssivat n. 10.30 eduskuntatalolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sadat professorit ja tutkijat kannustavat kaikkia suomalaisia ilmastolakkoiluun – Lukiolaisten johtaja: ”Toteuttaa opintosuunnitelmaa”11.3.2019 14.26
Lukiolaisten ilmastoprotesti leviää Uudellamaalla – kouluja tyhjenee huomenna ulosmarssien vuoksi10.1.2019 19.14
Tätä et tiennyt juuston ilmastovaikutuksista – Kuluttaja-lehti kertoo uudet luvut13.3.2019 08.51

Kommentit (3)

Kommentit

Mitenkäs tästä hörhöilystä

Mitenkäs tästä hörhöilystä tuleekaan mieleen joku vuosi sitten järjestetty ilmastohiihto, jossa Aleksilla hihhuloitiin lumen perään... Paljonkohan se taas ilmastoa auttaakin, että lähdetään porukalla autoilla tai busseilla Helsinkiin? Sitten on hyvä mieli, kun saadaan silläkin matkalla tuotettua 5-10 kg hiilidioksidia per nuppi lisää ilmakehään.

Olihan siellä jääkarhupuvut

Olihan siellä jääkarhupuvut käytössä, greenpeace? Mielenosoituksesta rummutettu anarkistien takku.net sivuilla. Vihervasemmiston tilaama vaalitapahtuma!

Jääkarhut ovat ainakin 130

Jääkarhut ovat ainakin 130.000 vuotta vanha eläinlaji, ja se on selvinnyt edellisestäkin napajäätikön sulamisesta joka tapahtui 10.000 vuotta sitten, niitä on muuten tapahtunut yllättäen aika monta kertaa tuohon 130.000 vuoteen. Yllättäen, tämä säännöllinen sulaminen ja jäätyminen on ihan luonnon oma prosessi josta voi oppia. Todistettu fakta jota ei näihin "ilmastotalkoihin" haluta on herran nimeltä Milutin Milankovićin tekemät tutkimukset, jotka ovat kenties ainoita konkreettisia ja säännöllisesti itseään toistavia faktoja jatkuvasta ilmastonmuutoksesta ilman ihmisen vaikutusta. Jos joku haluaa jääkarhuja suojella, niin hienoa. Mutta älkää ottako ilmastovouhotusta siihen mukaan, olette tällöin häpeäksi koko maailman elämän kiertokululle jonka osa sinäkin ylimielisenä olentona olet.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat