Puheenaihe

Sadat professorit ja tutkijat kannustavat kaikkia suomalaisia ilmastolakkoiluun – Lukiolaisten johtaja: ”Toteuttaa opintosuunnitelmaa”

Ilmaston puolesta on järjestetty myös yleisiä mielenosoitusmarsseja, kuten Helsingissä lokakuussa 2018.

ESM Arkisto

Suomen Lukiolaisten Liitto, SLL, pitää nuorten ilmastolakkoilua hyvänä ja kannustaa siihen. Opiskelijat ja koululaiset saavat ilmastolakkoiluun myös arvovaltaista tukea, sillä yli 1 200 akateemisen tutkimusyhteisön jäsentä on allekirjoittanut heille tukikirjeen.

SLL:n puheenjohtaja Roosa Pajunen toteaa, että opiskelijoilla ei ole varsinaista lakko-oikeutta, mutta ilmastolakkoon osallistuminen toteuttaa kuitenkin opetussuunnitelmaa.

– Tavoitteenahan on, että lukio antaa eväitä aktiiviseen kansalaisuuteen ja kestävään elämäntapaan, Pajunen perustelee.

SLL toivoo, että asiasta käydään hyvää ja rakentavaa keskustelua lukioissa tällä viikolla.

– Meillä on käsissämme mahdollisuus hyvin konkreettisella tavalla tukea nuorten toimia myönteisen muutoksen puolesta. Monille tämä voi olla ensimmäinen kokemus kansalaisvaikuttamisesta. Toivon lukioilta joustavuutta niin, että ilmastolakko voidaan katsoa hyväksytyksi syyksi poissaololle, Pajunen toteaa tiedotteessa.

Yliopistojen ja korkeakoulujen edustajien tukikirjeessä todetaan, että tieteellinen näyttö ilmastonmuutoksesta ja ihmisen osuudesta siihen on selvää ja kiistämätöntä.

– Jos emme toimi pian ja päättäväisesti, valtavat luonnontuhot ja jopa sivilisaatiomme romahdus siintävät horisontissa.

Siksi he tarjoavat täyden tukensa koululaisille, opiskelijoille ja kaikille ihmisille, jotka lakkoilevat vaatiakseen maailman hallituksia toimimaan tulevaisuutemme puolesta.

– Erityisesti nuorisolla on oikeus olla vihoissaan tulevaisuudesta, jonka olemme heille jättämässä, jos uhan suuruuteen verrannollista kiireellistä muutosta ei saada aikaiseksi. Rohkaistumme siitä, että lapset saavat äänensä kuuluviin, kirjeessä sanotaan.

Tavoitteenahan on, että lukio antaa eväitä aktiiviseen kansalaisuuteen ja kestävään elämäntapaan."

Nuoret ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta ja huoli on kasvanut jyrkästi. Vuoden 2008 Nuorisobarometrissa noin 40 prosenttia vastaajista kertoi kokevansa melko tai erittäin paljon epävarmuutta ja turvattomuutta ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta. Tiistaina julkistetaan uusi barometri ja ennakkotietojen mukaan vastaava luku oli viime vuonna lähes 70 prosenttia.

Seuraava koululakko on ilmoitettu järjestettävän perjantaina 15.3. globaalina koululaisten ilmastolakkopäivänä. Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) kannustaa lukiolaisia osallistumaan lakkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (36)

Kommentit

Ei tässä ole kyse

Ei tässä ole kyse "ilmastolakosta", vaan hiilidioksianarkismista. Jos osatotuuksiin ja epätieteelliseen mutuun perustuva lakkoilu toteuttaa opetussuunnitemaa niin kuusessa ollaan.

Tästähän tässä on kyse: "‘The

Tästähän tässä on kyse: "‘The whole aim of practical politics,’ wrote H.L. Mencken, ‘is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.’ Newspapers, politicians and pressure groups have been moving smoothly for decades from one forecast apocalypse to another (nuclear power, acid rain, the ozone layer, mad cow disease, nanotechnology, genetically modified crops, the millennium bug…) without waiting to be proved right or wrong." https://www.spectator.co.uk/2019/03/lying-with-science-a-guide-to-myth-debunking/

Tulee mieleen ajat puolen

Tulee mieleen ajat puolen vuosisadan takaa. Silloinkin Teiniliitto ja joukko nuorempaa yliopistoväkeä aikoivat ottaa maan haltuunsa.

Edelleen samat Taistolaiset

Edelleen samat Taistolaiset ja heidän perillisensä vaikuttavat haltuunottamassaan Vihreässä liikkeessä ja monen ison sanomalehden toimittajakunnassa. "Tiedotusvälineet on otettava kansan = Taistolaisten haltuun" he muinoin sanoivat.

Luotan suomalaisten nuorten

Luotan suomalaisten nuorten tervejärkisyyteen: tällainen hihhulointi ei vedä enemmistöä tai edes merkittävää osaa nuorista puoleensa. No, perjantainahan nähdään millaiset marssit aikaiseksi saadaan. Voi olla taas kuvaajilla tekemistä kun kourallinen ihmisiä pitäisi taas saada näyttämään massoilta ;-)

Digitaalitekniikan

Digitaalitekniikan kehittymisen myötä ei kuvaajien tarvitse enää hakea myönteisiä kuvakulmia kansanjoukkoja saadakseen. Se onnistuu ihan oman työpöydän ääressä. Tarvitaan vain aate. Se ainoa oikea aate. Siinä on hieman vihreää ja hieman punaista, mikä se on ?

Mitähän se suomi vielä voisi

Mitähän se suomi vielä voisi tehdä,kun aikapaljon jo tehnyt etunenässä. Pitäisikö professorien mennä vinkumaan vähän muihin maihin?aasian maat,venäjälle,jenkkilään,intiaan?!?! Siellä yhdestä pienestä kaupungista lähtee enemmän shittiä,kun tästä maasta.

Nuoriso voisi itse näyttää

Nuoriso voisi itse näyttää esimerkkiä;sulkee huonelämmön ,lakkaa syömästä Mäkkärin roskaruokaa,mopo metallinkeräykseen ja luopua opintotuesta ja ilmaisesta ylemmän asteen koulutuesta ja näin säästää verorahoja ,jolloin voimme hakata vähemmän metsiä.

...ja lyhentää kuumat

...ja lyhentää kuumat suihkunsa puolesta tunnista 5-10 minuuttiin.

kännykät vaihdetaan kerran

kännykät vaihdetaan kerran viiteen vuoteen jne

Nuoret saavat kannettavakseen

Nuoret saavat kannettavakseen aiempien sukupolvien ahneuden ja itsekkyyden seuraukset. Hienoa, että lukiolaiset saavat tietoa ja ottavat kantaa, eivätkä masennu ja vetäydy toivottomuuden taakse. Nuorissa on kautta aikojen ollut muutoksen voima, toivottavasti nytkin.

Kuinkahan moni noistakin

Kuinkahan moni noistakin mielenosoittajista ja asiantuntijakannustajista on itse toiminut ajamiensa tavoitteiden mukaisesti? Siis vähentänyt yleisesti kulutusta, matkustelua ja liikkumista?

Nehän ovat vihreitä, ja

Nehän ovat vihreitä, ja heidän hiilijalanjälkensä on parempi kuin meidän muiden. He sentään tiedostavat, että me muut saastutamme ja kulutamme luonnonvaroja - aivan eri juttu kuin heidän omat taksiajelunsa ja kaukolentonsa.

Koko Suomi yleislakkoon,

Koko Suomi yleislakkoon, sairaalat lopettavat toimintansa , sairaaloista tulee jätettä .Mihinkään ei saa kulkea, että ei tule lisäravinnon tarvetta ylimääräisestä energiankulutuksesta ,jokainen Suomalainen pysyy omassa kodissa seinien sisällä ja mieluiten sulkee kaiken lämmityksen ja sähkönkäytön. Jääkaapin sisällön loppuunsyöminen on sallittua mutta uutta ruokaa ei saa ostaa . Valmisruoka on kiellettyä. Vaatteita ei kannata pestä, edes nyrkkipyykissä, sillä likaiset vaatteet ovat ympäristöystävällisempiä.

Muutoskyvyttömät,

Muutoskyvyttömät, mielikuvituksettomat, tietämättömät ihmiset reagoivat juuri näin. Vajoavat itsesääliin, ja liioittelevat. Heille jotakin hyvin kallista ja tärkeää ollaan nyt viemässä! Hyi pahat nuoret, että yritätte tehdä jotakin muutosta, ettekä vain ruikuta ja pelkää kuten itsekkäät, menneisyydessä roikkuvat edelliset sukupolvet tekevät. Ankeuttajilla ei ole enää mitään menetettävää, hauta kutsuu piakkoin.

Vihervasemmisto yrittää

Vihervasemmisto yrittää aiheuttaa sekasortoa päästäkseen todelliseen tavoitteeseensa, jonka eräs näkyvä esimerkki on vihreiden puheenjohtajan valtavan epäekologinen ökyelämä ilman mitään todellista työtä ja vaivannäköä. Tätä varten he uhraavat nyt myös nuorten opiskelurauhan.

Mitäs meinattiin täällä tehdä

Mitäs meinattiin täällä tehdä vielä lisää maailman pelastamiseksi? Eiköhän me olla tehty jo ihan tarpeeksi näihin olosuhteisiin ja tehdään koko ajan lisää. Eikä mikään näistä pelasta maailmaa. Muuta kuin se, että teemme teknologiaa, jonka oikeat saastuttajat ottavat käyttöön. Vain isojen saastuttajien muutos voi vaikuttaa johonkin.

Hyvä että lapset opetetaan

Hyvä että lapset opetetaan lakkoilemaan opiskelun sijaan. Osaavathan sitten koulun jälkeen vaatia Kela etuuksia kun eivät osaa muuta kun valittaa. Työntekoon tolla meiningillä ei ole mitään mahdollisuuksia.

Hei! Itse olin osallisena

Hei! Itse olin osallisena kyseisessä lakossa, mutta osaan tehdä muutakin kuin valittaa. :D Opiskelen lukion ensimmäisellä luokalla, en ole vihreiden enkä vasemmiston kannattaja ja minulla pitkä cv ikäisekseni. Kyllä. Elän kelan tuilla mutta syy tähän on se että minut huostaanotettiin 13 vuoden ikäisenä ja minulla on oikeus jälkihuoltoon, eikä mikään työhön liittyvä. Töitä saan kyllä, mutta jos teen liikaa töitä menetän tukeni, ja tästä johtuen en pystyisi keskittymään opiskeluuni. Suosittelen myös teille filosofian opiskelua ja tarkemmin aihetta argumenttivirheet.

Aatu Mänttäri

voisivat lakkoilla mummojensa

voisivat lakkoilla mummojensa ja vaariensa olojen parantamiseksi

Nyt onkin mahdollista saada

Nyt onkin mahdollista saada äänestämällä SDP voittoon , kylkiäisenä hallitukseen Vihreitä ja Vasemmistoliiton ministereitä, sekä bonuksena valtava määrä uusia "kunniakansalaisia"?

Punavihreä entisten

Punavihreä entisten taistolaisten ( mm. vihreät ja vassarit hallitus olisi maan talouden kannalta katastrofi , tulisi taas korkea työttömyys , valtion menot kasvaisivat ja sitten kaikkien verot nousisivat , ei kannata uskoa vasemmiston lupauksia, ne on kaikki unelmahöttöä, Nyt nämä vasemmiston ilmastovouhottajat yrittävät saada koululaiset lakkoilemaan ay-liikkeen tavoin. Käyttäkää järkeä fiksut kouluaiset.

Hei, olen Albertiina

Hei, olen Albertiina Aleksandra Suomesta Haluan antaa teille todistuksen siitä, miten sain lainan Ryan Cliftonilta. Sain 60000 euron lainan 2 prosentin korolla. HUOM: Se on luotettava ja aito. Jos olet kiinnostunut saamaan lainayhteyden EMAIL: ryancliftonfirm@gmail.com

Siinähän ilmastolakkoilevat.

Siinähän ilmastolakkoilevat. Suomen vaikutus ilmastonmuutokseen on luultavasti pienempi kuin hyttysen pieru Saharassa.

Lapset ovst helpoimmin

Lapset ovst helpoimmin manipuloitavissa. Näin tapahtui 70-luvulla, kun vahdittiin ketkä olivat neuvostovastaisia. Takapiruina samat voimat.

Helposti ovat lapset

Helposti ovat lapset manipuloitavissa; ISISin joukoissa lapsia, lapsia värvätty Ulkomailta. Britanniasta ym. Euroopan Maista lähtenyt lapsia terrorismin Kalifaattiin.Lapset lausuvat Koraanin sanoja ja hetken päästä ampuvat uhrejaan päähän näiden ollessa polvillaan lasten edessä.

Kuinka paljon tätä

Kuinka paljon tätä terrorismin värväystoimintaa valvotaan netissä? Suomessa Suomalaiset ISIS - naiset ovat esittäneet uhkailuja netissä , mutta onko sensuroitu näitä terroristien kanavia? Vai sensuroidaanko vain Maahanmuuttokriitikki joka ei tuota väkivaltaa? Sananvapaus ei tee väkivaltaa kenellekään, terrorismi tuo!

No mutta, pitäähän meidän

No mutta, pitäähän meidän suvaita erilaisuutta. Mitäs tästä maailmasta muuten tulisi. Suvaita kunnes saadaan luoti niskaan niiltä joita on suvaittu.

Tarkastellaan kaikenlaista

Tarkastellaan kaikenlaista taloudellista apua? Olemme yksityinen luottoyhtiö joka tarjoaa kaikenlaisia lainoja / varoja, kuten suuret lainahankkeet, sijoitusyhtiö / velan vakauttamisvelka, kotimaiset, henkilökohtaiset lainat, säästöt, opintolainat, lainat jälleenrahoittaa lainasi olemassa olevien luottojen, luottokorttien, lainojen kautta kaikille, jotka haluavat taloudellista tukea. Jos olet kiinnostunut Palautetta vaaditun lainan määrän, lainan tarkoituksen ja takaisinmaksu / aikataulu tarvitset lainan. Käytä nyt osoitteessa dobsonquickloan@gmail.com Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse: dobsonquickloan@gmail.com, Odotamme kuulevani sinusta ASAP.

Hi am Dobson, yksityinen

Hi am Dobson, yksityinen lainanantaja. Lainanantajana me tarjoamme lainoja korolla, joka on 2% vuodessa ja 10 000,00 € - 500 000,00 € ja 10 000,00 € - 500 000,00 €. 100% taattuja ja vakuudettomia lainoja on saatavilla. Olemme varmistaneet rahoituspalvelut lukuisille asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Joustavien lainapakettien avulla lainoja voidaan käsitellä ja rahaa siirtää lainanottajalle 2 päivän kuluessa. Toimimme selkeästi ja ymmärrettävästi ja tarjoamme kaikenlaisia lainoja kiinnostuneille asiakkaille, yrityksille, yksityishenkilöille ja kiinteistösijoittajille. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse: dobsonquickloan@gmail.com

Lapsia aivopestään kuten

Lapsia aivopestään kuten entisessä Neuvostoliitossa. Ai niin, nuo professorit ja tutkijat ovat itse entisiä taistolalaisia tms. kommunisteja.....!

Rikkinäistä korjataan , ehjää

Rikkinäistä korjataan , ehjää ei tarvitse korjata. IlmastoLakko ulkomaille suurimmille saastuttajille! Tekoja siellä missä saastutetaan! Mitä,hyödyttää IlmastoLakko,aiellä missä tehdään kaikki mahdollinen ?

Mölymystö taas äänessä.

Mölymystö taas äänessä. Itkevät sitten kun kaivot kuivuu ja kalja loppuu.

Päästöjä voi pienentää mm.

Päästöjä voi pienentää mm. energiatehokkuutta parantamalla ja uusia päästöttömiä energialähteitä kehittämällä. Kumpikin näistä vaatii paljon raakaa työtä ja tutkimuksia, eikä kieltäytymistä verorahoin järjestetystä koulutuksesta. Annetaan näiden henkilöiden opiskelupaikat niille ketä koulu kiinnostaa. Mielenilmauksille ja muulle vaikuttamiselle on lukiolaisillakin aivan tarpeeksi vapaa-aikaakin.

Tarvitsetko henkilökohtaista

Tarvitsetko henkilökohtaista ja liiketoiminta- tai sijoitusrahoitusta ilman stressiä ja nopeaa hyväksyntää? Jos kyllä, ota yhteyttä jo tänään, koska tarjoamme tällä hetkellä lainoja, joiden korko on 2%. Rahoituksemme on turvattu ja turvallinen. Asiakkaidemme onnellisuus on voimamme. lainoja 5 000 euron - 1 000 000,00 euron (EUR) ja punnan (USD) välillä, jotka ovat nyt saatavilla, ovat Business, Personal, House, Travel ja Student Loans jne. Lisätietoja saat sähköpostitse: dobsonquickloan@gmail.com

Tarvitsetko henkilökohtaista

Tarvitsetko henkilökohtaista tai liikelainaa ilman stressiä ja nopeaa hyväksyntää? Jos vastasitte myöntävästi, ottakaa yhteyttä meihin. tarjoamme nyt lainoja 3 prosentin korolla. Sinun lainan vakuutena ja turvallinen, lisätietoja ja sovelluksia, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: saara.kemi@gmail.com tai Whatsapp; +48732104354

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat