Puheenaihe

Antti Rinteen ja Juha Sipilän ratkaisu tuo demokratiakriisin – EU-vaalien äänestysaktiivisuus jää jopa 35 prosenttiin, uskoo asiantuntija

Hallitustunnustelija Antti Rinteen valinta ottaa keskusta mukaan neuvottelijoiden joukkoon voi laskea eurovaalien äänestysprosenttia.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Tampereen yliopiston valtio-opin dosentti Pertti Timonen ei pidä Antti Rinteen (sd.) tänään julkistamaa valintaa hallituspuolueista onnistuneena

Rinne kertoi tänään, että hallitusneuvotteluita aletaan käydä Sdp:n lisäksi keskustan, vihreiden, Vasemmistoliiton ja Rkp:n välillä. Timosen mielestä suuren vaalitappion kärsineen keskustan mukanaolo neuvotteluissa on kummallista ja kansalaisten mielestä hämmentävääkin.

Outo hallitusratkaisu vaikuttaa myös tuleviin europarlamenttivaalien tuloksiin – etenkin Juha Sipilän (kesk.) johtaman keskustan vuoksi. 

– Äänestysaktiivisuutta EU-vaaleissa laskee nyt sorvattavan hallitusratkaisun lisäksi myös se, että vaaleissa on vale-ehdokkaita, jotka eivät valituksi tultuaan otakaan vastaan euroedustajan paikkaa.

– Tämä aivan varmasti laimentaa entisestään kiinnostusta eurovaaleihin. Äänestysaktiivisuus aivan varmasti jää alle 40 prosentin. Olen pessimisti ja sanon, että aktiivisuus vaaleissa on tuollaista 35 prosentin luokkaa, Timonen lataa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näin Antti Rinne perustelee hallituspohjaa – ulos jääneen Orpon terveiset: "Pitäkää hyvää huolta"8.5.2019 13.09
Halla-aho ei kiittele Rinteen hallituspaljastusta – "Jo tuolileikkipelleily oli provosointia"8.5.2019 16.13
Keskustan lähtö hallitukseen ällistyttää asiantuntijaa: "Antti Rinteen päätös on suoraan sanottuna huono"8.5.2019 14.27
Antti Rinne julkistaa hallituspohjan keskiviikkona – Sipilä jää odottamaan "ihmettä"7.5.2019 16.09
Hallitustunnustelut alkavat toden teolla tänään – Rinne kuulee keskustaa, perussuomalaisia ja kristillisiä5.5.2019 10.15

Kommentit (6)

Kommentit

Turha valittaa demokratian

Turha valittaa demokratian puutetta, jos vaaleilla valitulla hallituksella on 108 kansanedustajaa.

Nimenomaan ja vielä kun

Nimenomaan ja vielä kun saataisiin Siniset mukaan hallitukseen, niin turha valitus demokratian puutteesta lakkaa.

Jos sittenkin mentäisiin

Jos sittenkin mentäisiin äänestämään, kuten eduskuntavaaleissa, vaikka"kiusaksi"? Kyllä tuolla EU:ssa päätetään jo niin paljon suomalaistenkin asioista lainsäädännön kautta, että saisi siellä olla muutama tolkun suomalainen päältä katsomassa!

Saiko sitä kontulan annaa

Saiko sitä kontulan annaa äänestää? Sillä on niin kivoja ideoita suomen hyväksi.

Niin, 0,2% voi totaalisesti

Niin, 0,2% voi totaalisesti päättää onko Suomen suunta kansan äänestyskäyttäytymisen mukainen vai ei. SDP oli sen 0,2% sillä hetekllä PS:sia isompi, mutta muut hallitukseen menevät takiaiset ei lähelläkään, joten miten kummassa siinä on mitään demokratiaa ja kansan tahtoa? Ehdotan liimaksi Rinteen hallituksen arvopohjaan vielä sinisiä mukaan, kyllähän joku poikkeuspykälä varmaan löytyy, että heiltä saataisi pari ministeriksi?

Rinne tekee sikamaisia

Rinne tekee sikamaisia liikkeitä ja ilmeisesti vielä diktaattori muutenkin.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat