Puheenaihe

Tutkimus paljastaa: Näin nuoriso suhtautuu työntekoon

Suurin osa nuorista on sitä mieltä, että tärkeintä heille on löytää mielenkiintoinen työ.

Marko Puumalainen

Kaksi kolmesta nuoresta sanoo, että tärkeintä heille on saada tehdä itseään kiinnostavaa työtä. Seuraavaksi eniten nuoriso tahtoo saada läheisiä ystäviä ja löytää elämässään henkinen tasapaino.

Tuore Suomalaisen Työn Liiton teettämä tutkimus kartoitti nuorten arvoja ja asenteita työhön osana Onhan siinä avainlippu -kampanjaa. 15–24-vuotiaille mahdollisuus tehdä itseä kiinnostavaa työtä kohosi tärkeimmäksi asiaksi, kun selvitettiin, minkä asioiden saavuttaminen on suomalaisille tärkeää. Nuorista 62 prosenttia piti mahdollisuutta toimia itseä kiinnostavan työn parissa erittäin tärkeänä.

 

Nuoret arvostavat mahdollisuutta tehdä itseä kiinnostavaa työtä aikuisväestöä eli 25–79-vuotiaita enemmän.

Aikuisväestöstä 49 prosenttia pitää kiinnostavan työn saavuttamista erittäin tärkeänä asiana. Heille merkityksellisimpiä asioita työn lisäksi ovat henkinen tasapaino, pysyvä parisuhde, oman perheen perustaminen ja lasten saaminen.

– Työn sisällön merkityksellisyys on viime vuosina noussut esiin yhä voimakkaammin ja se näkyy myös tässä: se, että työ on itselle kiinnostavaa, nousee huomattavasti korkeammalle sijalle kuin ulkoiset tekijät, kuten yhteiskunnallinen asema tai johtavassa asemassa oleminen, jotka jäivät tärkeysjärjestyksessä häntäpäähän, kertoo Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

 

Kirjoittaja: Tuomas Massinen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nuoret työttömät työllistyvät hitaammin kuin vuosi sitten, mutta heitä on nyt vähemmän 26.2.2019 10.01

Kommentit (5)

Kommentit

Ongelmia vaan tulee siitä,

Ongelmia vaan tulee siitä, että nuoria kiinnostaa kaikenlainen kiva puuhastelutyö. Vientiteollisuuden touhut ei oikeen nappaa, ja tän päälle vihervasemmistokin kampittaa teollisuutta, joten Suomen vienti tulee hiipumaan ja köyhyys nousemaan.

Micro yrittäjäksi kaikki

Micro yrittäjäksi kaikki paras ratkaisu.

EU on Afrikan

EU on Afrikan sosiaalitoimisto, nuoret ovat kasvaneet yhteiskuntarakenteissa, jossa toimeentulon perustana on ihmisyys. Asumusperusteinen sosiaaliturva . Ei kannusta työhön. Kelan rahoille pääsee ulkomailta, ihmisyys riittää . Suomeen päästetään ihmisiä asumaan ja elämään ihan ilman mitään toimeentuloa. Laittomastikin oleskeleva saa toimeentulotukea.

Ulkomailta tuleville

Ulkomailta tuleville järjestetään elin - ikäinen toimeentulo Suomessa. Ei Suomalaisen kannata jäädä toiseksi ulkomaalaiseen nähden, toimeentulo järjestettävä myös Suomalaiselle. Yhteiskunta näyttää mallia , mitä arvostaa: ihmisyyttä vailla rajoituksia. Ihmisyys toimeentulon perusteena.

Mitä helvattoa on henkinen

Mitä helvattoa on henkinen tasapaino? Ei ehkä kannattaisi syödä niin paljon prosessoituja muoveihin ja alumiineihin pakattuja hormonihäiritsijäruokia, niin ei tulisi tuollaisia sanahirviöitä mieleenkään.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat