Puheenaihe

TE: Muuttoliike kaupunkeihin kiihtyy – osuu koviten nuoriin ja eläkeikäisiin

Kuvituskuva.

Juhani Lehtivuori

Muuttoliike maalta kaupunkiin jyllää Suomea uuteen uskoon, kirjoittaa Talouselämä. Lehden haastatteleman Hypoteekkiyhdistyksen (Hypo) toimitusjohtaja Ari Paunan mukaan alueiden eriytyminen vaikuttaa tuntuvasti suomalaisten varallisuuden karttumiseen.

Paunan mukaan muuttoliike jakaa erityisesti nuoria ja eläkeikäisiä kahteen kastiin, kertoo TE.

Kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta hankkia asuntoa kasvavasta kaupungista. Toisaalta jos nuori yltää kaupungissa sijaitsevaan omistusasuntoon, mahdollisuus kartuttaa omaa varallisuutta paranee.

Paunan mukaan entistä useampi eläkeläinen puolestaan löytää itsensä tilanteesta, jossa pitäisi muuttaa palvelujen äärelle, mutta pesämuna ei riitä, kirjoittaa TE. Taantuvalla alueella sijaitseva vanha talo ei välttämättä mene kaupaksi lainkaan. Ja jos menee, voi olla ettei talosta saatava summa kata edes uuden asunnon omarahoitusosuutta.

Hypon Ari Paunan mukaan kaupungistumisen voittajia ovat suurissa kaupungeissa omissa asunnoissaan asuvat. Häviäjiä kaupunkeihin vuokralle juuri muuttaneet, ja taantuville alueille jumiin jääneet.

Talouselämän artikkeli on kokonaisuudessaan täällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (7)

Kommentit

Hypoteekkiyhdistys yrittää

Hypoteekkiyhdistys yrittää vauhdittaa Pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoita toistelemalla puheitaan kiihtyvästä muuttoliikkeestä maalta kaupunkeihin. Oikeasti maalla ei asu enää moniakaan lähtijöitä, mutta muuttoliike sen kun kiihtyy. Ennen kaupunkeja oli Suomessa vain yksi, Nyt monikkomuoto kelpuuttaa mukaan myös Espoon ja Vantaan. Muualta tulevat muuttavat muka maalta. Tosiasiassa Pääkaupunkiseudun kiihtyvä tulomuutto saa alkunsa maan rajojen ulkopuolelta.

Kyllä,ja maksajat tiedetään.

Kyllä,ja maksajat tiedetään. He eivät tule laittamaan omaa rahaa senttiäkään 10 vuoteen,vaikka olisivatkin motinoituneita tekemään jotain. Erittäin kallista.

Eilen olin fillaroimassa

Eilen olin fillaroimassa larussa,niin somalinuorukainen ~25v paineli näpsäkästi siitä kotiinsa todella kivalla/kalliilla paikalla olevaan taloon. Nooh,otetaan kohta lomarahat pois,niin saavat sitten ihan rannasta paremman lukaalin.

Larussa on yhtä paljon väkeä

Larussa on yhtä paljon väkeä kuin Myllypuro-Itäkeskus-Puotinharjussa yhteensä, mutta vain yksi pieni Hekan talo. Moni on sitä mieltä että Afrikasta tulleita pitäisi olla tasaisemmin eri puolilla kaupunkia eikä pelkästään Itä-Helsingissä.

"Koviten"? Voisko joku

"Koviten"? Voisko joku vääntää koviten sanan turuksi tai edes suomeksi? Ehkäpä tarkoittaa eniten? Toimittajan itse keksimä sana varmaankin?

Heideken-59

Joo,kyllä pistikin silmään.

Joo,kyllä pistikin silmään. Kerran yksi toimittaja kirjoitti kakskertaa,piti ihan kooklettaa,mitä tarkoittaa,mutta se olikin kaksikertaa.

Pakolaiset saavat

Pakolaiset saavat muuttoavustusta tuhat euroa . Sillä summalla palkkaa muuttokuorman ja palkolliset kantamaan. Syrjäseudut eivät pakolaisille kelpaa, ellei siellä ole uusia asuntoja ja elävältä veret vuodattamalla teurastettua lihakauppaa ja parasta sairaanhoitoa , tulkkeja Kelan etuuksiin , imaameja saarnaamassa ja kauppakeskuksia .

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat