Puheenaihe

Lääkäri HS:n mielipidepalstalla: Risteilyjen mässäilybuffetit lihottavat suomalaisia – "On hengenvaarallista ahtaa sisäänsä lounaan veroisia aamupaloja"

Kuusisto Piia

Hotellien ja laivaristeilyjen mässäilybuffetit lihottavat suomalaisia, kirjoitti helsinkiläinen lääkäri Olavi Ylikorkala Helsingin Sanomien mielipidepalstalla 14. heinäkuuta.

Professori Pertti Mustajoki toivoi Helsingin Sanomien Vieraskynässä 13. heinäkuuta, että valtio ottaisi enemmän vastuuta kansalaistensa painon hallinnasta esimerkiksi sopivilla veroratkaisuilla. Ylikorkala on samaa mieltä.

– Vastuunkantoa sopii odottaa myös matkailualalta ja hotelleilta.

Lääkärin mielestä on hengenvaarallista ahtaa sisäänsä lounaan veroisia aamupaloja.

– Laivojen mässäilybuffetit voisi hyvin lopettaa tai ainakin laivayhtiöt voisivat karsia tarjontaa kovalla kädellä terveellisempään suuntaan, Ylikorkala kirjoittaa.

Aamupaloissa mallia voisi ottaa Keski-Euroopan hotelleista, tai aluksi voisi kattaa esille kaksi vaihtoehtoa: runsaamman ja kalliimman sekä pienemmän ja halvemman, Ylikorkala kirjoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (7)

Kommentit

Täysi arvoitus, että kuinka

Täysi arvoitus, että kuinka minuu lihottaa laiva aamiainen jos en ole paikalla koskaan. Kuinka filtterit menee itämereen kun lähin katu viemäri on 25 km päässä. Kuinka suomalainen automaattisesti rakastaa jotain kakkua, kastiketta, Aira Samuliinia, ryysyä, Edlmanin ns.lauluja. Kaikista näistä maininta tänään lehdissä.

Mistä ihmeestä tulee tämä

Mistä ihmeestä tulee tämä suomalainen valvontatarve ? Kokoajan pitäisi olla joku valvomassa mitä muut tekee.

Harvempi laivalla ihan

Harvempi laivalla ihan työkseen on. Tietysti suomalaisten olisi hyvä oppia ottamaan kaunis, pieni annos ja syödä se kokonaan pois. Eikä rääpiä lautasen täydeltä ja jättää loput siihen.

Taitavat olla entisiä tai

Taitavat olla entisiä tai nykyisiä THL:n miehiä molemmat näistä tohtoreista. Siellä työskentely tuntuu vinouttavan ajatusmaailmaa kovasti ja synnyttävän voimakkaan halun kontrolloida kaikkia muita.

Lääkärit voisivat

Lääkärit voisivat kontrolloida omaa työntekoa; , työperäisiä sairauksia ja ammattitauteja ei kirjata eikä hoideta ... Siitä oli kirjoitus eräässä lehdessä.Lääkärin tulisi olla potilaan; ei potilaan työnantajan asialla. Ei yhdestä laivamatka-aamiaisesta kukaan liho, herkuttelu kuuluu lomaan . Jos niin haluaa. Kun liikkuu, saa syödäkin enemmän. Tiedän lihavia jotka ovat eläneet kymmeniä vuosia pidempään kuin langanlaihat tuttavansa.

Haluaa joku lääkäri puuttua

Haluaa joku lääkäri puuttua laivayhtiöiden buffettitarjontaan? Eiköhän se ole laivayhtiön sisäinen asia mitä myydään ja mihin hintaan? Matkustajat voivat valita mitä ottavat ja kuinka paljon. Lääkäri voi valistaa omalla vastaanotolla.

Muistan koulun ravinto

Muistan koulun ravinto-oppitunnilta että aamiainen on päivän tärkein ateria. Puuroa, munakasta, marjoja, leipää,leikkelettä , jogurttia, Mysliä...kahvia .

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat