Puheenaihe

Yle: Helsingissä ilmoitetaan polkupyörä varastetuksi melkein joka tunti – helsinkiläisäiti sai poikansa pyörän takaisin kikalla, johon yhä useampi turvautuu

ARKISTO/Anneli Tuominen-Halomo

Pyörävarkaan uhriksi joutuneen ei aina tarvitse jäädä vain odottamaan, josko poliisi ratkaisisi asian. Varastettua pyörää kauppaavan varkaan voi saada nalkkiin esimerkiksi valeostolla. Näin teki helsinkiläinen Johanna Aydemir, joka kertoi tarinansa Ylelle.

– Kyllä se jännitti, myöntää varkaalta poikansa pyörän hakenut Aydemir Ylelle.

Aydemir oli sopinut tapaamisen kauppiaan kanssa ostoskeskukselle, jossa poliisit olivat luvanneet olla paikalla. Aydemiriä kuitenkin jännitti, voisiko varas kostaa.

– Mutta oikeudentajuni ei olisi millään sallinut sitä, että näen jonkun myyvän minulta varastettua tavaraa enkä toimisi.

Aydemir oli varmuuden vuoksi pyytänyt muutamia tuttaviaan lukemaan lehtiä tai syömään jäätelöä lähistölle, mutta kaikki sujui lopulta rauhallisesti. Varas itse ei edes tullut paikalle, vaan oli lähettänyt tyttöystävänsä hoitamaan asiaa. Poliisien saapuessa myyjä ei edes yrittänyt kiistää tapahtunutta.

Yle kertoo pyörävarkauksien yli kaksinkertaistuvan kesällä muuhun vuoteen nähden. Pelkästään Helsingissä ilmoitetaan polkupyörä varastetuksi melkein joka tunti. Aydemirin kikan testaamista pohtiessa kannattaa ottaa huomioon, että tapaamisessa varkaan kanssa voi olla riskinsä. Poliisilla ei myöskään ole aina aikaa lähteä mukaan turvaamaan ostajan selustaa. Lisäksi, jos pyörästä ei ole kunnon kuvaa tuntomerkeillä varustettuna, on aina mahdollista, että kyseessä ei olekaan varastettu pyörä.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Valeosto ja varas kun tulee

Valeosto ja varas kun tulee paikalle,niin niin kovaa korville,että tuntuu. Poliisi ei näille voi mitään,kirjoittaa pienen sakon,jonka se apina jättää maksamatta kuitenkin.

Suomessa auton omistaminen on

Suomessa auton omistaminen on suurempi rikos, jonka valvontaan ja kyttäämiseen poliisilla kyllä riittää resursseja.

Varkaita sikisee.,Pyörää ei

Varkaita sikisee.,Pyörää ei voi,laittaa pois silmistä missään. Pyöräkellaritkin varkaiden ammatinharjoittamista varten. Asukas voi itse varastaa tai päästää ulkopuolisen avaimillaan varasretkelle..Kerrostalojen Pyörät säilytetään nykyisin parvekkeilla..

Täysromu mahdollisimman ruma

Täysromu mahdollisimman ruma pyörä ei kiinnosta varkaita , mutta pääseekö sillä eteenpäin?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat