Riikka LaineKirjoittaja on Nurmijärven Uutisten päätoimittaja.

Pääkirjoitus: Autolla sujuvasti ruokakauppaan

Uuden ison S-marketin tulo Klaukkalaan 2021 (sivu 4–5) on monelle nurmijärveläiselle odotettu uutinen. Moni on odottanut kauppaa tuolle paikalle syksystä 2016 asti, kun edellinen S-market lopetti toimintansa kyseisellä paikalla.

Varsinkin pohjoispään yrittäjät ovat olleet huolissaan painopisteen keskittymisestä pienelle alueelle Viirinlaakson tuntumaan. Nurmijärven Uutisetkin on kertonut moneen otteeseen niin tavallisten asiakkaiden kuin yrittäjien huolesta. Huolestuneimpia oltiin siinä vaiheessa, kun apteekki muutti keväällä 2017 Viirin kauppakeskukseen ja kulman viimeinenkin ruokakauppa lähti K-marketin lopetettua viime keväänä.

Siksi S-marketin tulo on yhtään muita yrittäjiä vähättelemättä tavallista isompi asia. Kuten HOK-Elannon kiinteistöjohtaja haastattelussa kuvaa, niin uusi iso ruokakauppa tulee piristämään aluetta varmasti muutoinkin. Se tulee varmasti houkuttelemaan muitakin yrittäjiä tullessaan ja toivottavasti myös asiakkaita.

Jos Kivistöön ei ole tulossa suurta seudullista kauppakeskusta, niin kenties asiakkaita voidaan saada sieltäkin suunnalta. Ja ainakin Röykän ja Vihtijärven suunnasta suunnataan entistä varmemmin Klaukkalaan asioimaan, kun tarjontaa on enemmän ja Klaukkalan kaupallinen keskus on suurempi.

Ja se taas on kaikkien Klaukkalan yrittäjien etu – ei pelkästään S-marketin.

Uusi vetovoimatekijä tarkoittaa kuitenkin aina myös lisäliikennettä.

Sen vuoksi olisikin toivottavaa, että kunta miettisi vielä uudestaan Lepsämäntien liikennejärjestelyiden mahdollista muuttamista.

Kunta teetti viime syksynä kauppapaikan ympäristössä eli Klaukkalantien, Lepsämäntien ja Ylitilantien risteyksessä liikkennetarkastelun, jonka lopputulos on, että risteyksen liittymäjärjestelyt ovat toimivia myös 20 vuoden kuluttua. WSP Finland Oy:n raportissa vedottiin Klaukkalan ohikulkutien valmistumiseen, jonka uskotaan vähentävän liikennettä merkittävästi. Raportin mukaan liittymät toimivat ennustetilanteessa paremmin kuin nykytilanteessa ja lisäkaistat olisivat ylimitoitettuja. Loppuun on toki kirjattu, että liikennemääriä on kuitenkin tarpeen seurata ohikulkutien valmistumisen jälkeen.

Mutta toivottavasti tässä huomioidaan myös kaupan vaikutukset, jotta asiointi saadaan oikeasti sujuvaksi. Se kun on autolla saapuville asiakkaille tärkeää, että myös liikenneyhteydet pelaavat.

Riikka Laine

Kommentit (1)

Kommentit

Lepsämäntien risteyksen

Lepsämäntien risteyksen liikennejärjestelyt jäävät taatusti alamittaisiksi Vanha-Klaukan massiivisen rakentamisen myötä. On tietenkin mielipidekysymys, mitä pidetään riittävän hyvänä välityskykynä, mutta on tuo keskusta tavan sumppu ruuhka-aikoina. Ohikulkutie tuskin tulee sitä korjaamaan. Tapahan se on tämäkin yrittää henkilöautoliikennettä vähentää, Helsingin mallin mukaan.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet