Hyvä, paha kulutusluotto – mikä se oikeastaan on ja millaiseen tilanteeseen se sopii

Kulutusluotto, eli pikavippinäkin mainetta niittänyt, verkosta saatava pienehkö laina on saanut huonon maineen vuosien aikana. Lähes jokainen kuitenkin ottaa lainaa jossain vaiheessa elämäänsä. Lue alta tarkemmin kulutusluotosta, se voi jopa sopia tilanteeseesi.

Mainos | Erityisesti muutama vuosi sitten suuriksi nousseiden korkojen takia kalliiksi muuttuneet pienetkin lainat pelottavat monia. Siksi kulutusluotto koetaan usein häpeällisenä lainana, vaikka sen ottamiselle voi olla monta hyvää perustetta, kunhan mitoitat lainan tarpeisiisi sekä maksukykyysi. Parhaimmillaan kulutusluotto antaa sinulle taloudellista liikkumavaraa ja hallinnantunnetta.

Vakuudetonta lainaa vaivattomasti

Kulutusluotto on nimitys usealle pienemmälle lainatuotteelle. Joustoluotto, pikavippi, minilaina sekä kuluttajaluotto ovat kaikki termejä, joilla kulutusluotto tunnetaan. Se on vakuudeton tai vakuudellinen laina, joka on yleensä suuruudeltaan maksimissaan 15 000 euroa. Näitä lainoja tarjoavat pankit sekä erilaiset rahoituslaitokset. Kulutusluottoa voit hakea helposti verkossa vaikka omalta sohvaltasi. 

Kulutusluotto sopii kattamaan arkipäivän yllättäviä kuluja

Kulutusluottoa haetaan yleensä akuuttiin rahantarpeeseen, kuten pesukoneen rikkoutuessa, remonttibudjetin ylittyessä tai muihin arkipäiväisiin kuluihin. Perinteiseen lainaan verrattuna kulutusluoton hakeminen on usein paljon vaivattomampaa. Et tarvitse takaajia, eikä sinun tule antaa selitystä lainan käyttötarkoitukselle. Lainan saaminen tilillesi on myös nopeampaa. Kulutusluottojen kuluissa saattaa kuitenkin olla suuriakin eroja, joista sinun on hyvä olla tietoinen lainaa hakiessasi. 

Kulutusluoton hakeminen on helppoa, mutta muista vertailla

Vakuudettoman kulutusluoton hakemisesta tekee nopeaa erityisesti se, että hakemuksen voi tehdä verkossa. Lainaa voi hakea täysi-ikäinen suomessa vakinaisesti asuva henkilö. Sinun tulee täyttää tarkasti muun muassa tiedot työllisyystilanteestasi, tuloistasi, sekä tiedot haluamastasi lainasummasta että -ajasta. Lainanmyöntäjä tarkistaa yleensä myös luottotietosi luottotietorekisteristä ennen päätöksen antamista.

Kulutusluotto voi parhaillaan olla osa järkevää taloudenhoitoa, mutta lainan suuruus sekä takaisinmaksuaika tulee aina sopeuttaa nykyiseen tilanteeseesi. Sinun tulee myös varmistaa, että selviydyt lainanlyhennyksistä joka kuukausi. Lainojen kulut sekä korot voivat erota toisistaan suurestikin. Löytääksesi sinulle parhaiten sopivan kulutusluoton, on sinun järkevää vertailla useita eri lainoja ennen päätöksen tekemistä. Näin voit olla varma, että laina tukee talouttasi ja pääset taas askeleen lähemmäksi tavoitteitasi.

Moneezy.com