Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan Leipä jatkaa uudistumistaan

Rohkeasti toimintaansa ja tuotteitaan kehittävä perheleipomo luottaa perinteiseen käsityöhön ja asiakaspalveluun suurella sydämellä. Tuotevalikoima kehittyy sesonki ja raaka-aineet edellä.

Mainos | 63-vuotias Uudenmaan Leipä jatkaa uudistumistaan. Muutama vuosi sitten tehty visuaalisen ilmeen päivitys toi mukanaan uuden logon ja alkuperäisen nimen rinnalle yrityksen perustajia kunnioittavan nimen Hugo.

− Hugolle suunniteltiin selkeä ilme, joka näkyy jo markkinoinnissa, pakkauksissa sekä muussa painetussa materiaalissa. Uusi ilme tulee näkymään myös uusilla nettisivuilla, markkinointipäällikkö Reko Rajapuro kertoo.

Hugo on edelleen perheleipomo, nyt jo kolmannessa polvessa. Vetovastuussa on neljä Hilkka ja Hugo Villgrenin lastenlasta: Riina, Reko, Hetta-Mari ja Miika Rajapuro, sekä heidän vanhempansa Merja ja Timo.

− Vanhemmat ovat vielä mukana toiminnassa, mutta sopivan hetken koittaessa he siirtyvät ansaitulle eläkkeelle, Rajapuro naurahtaa.

Koko historiansa samalla paikalla sijainnut yritys on laajentanut tiloja ja toimintaansa useita kertoja. Saman katon alla on tarjolla monipuolinen kattaus palveluja. Leipomo-konditorian myymälä, joka tarjoaa laajan valikoiman leipiä, piirakoita, pullaa, leivoksia, täytekakkuja, täytettyjä sämpylöitä. Tuotteet voi ostaa mukaan tai nauttia Cafe Hugon viihtyisissä tiloissa, jossa arkisin on tarjolla myös kotiruokalounas.

− Lisäksi meillä on vielä kaksi terassia ja noin 40 hengen kabinetti, joka sopii hyvin erilaisiin juhliin tai vaikka yhtiökokouksiin, Rajapuro lisää.

Vuosien vierimisestä huolimatta leipomossa tehdään yhä paljon käsityötä – aivan kuten 60 vuotta sitten.

− Monet suosituimmista tuotteistamme ovat olleet myynnissä ihan alkuvuosista asti, kuten mansikkakermakakku, kinuskileivos, korvapuusti, lihapiirakka, riisipiirakka ja lihapasteija.

Tuotevalikoiman uudistuksessa tärkeitä hetkiä ovat sesongit, joihin usein kehitetään jokin uutuustuote.

− Kevään juhliin meillä on tulossa muun muassa raparperi-mansikkajuomaa, pistaasileivosta sekä viiden henkilön voileipäkakut. Suositut vappupakettimme tulevat jälleen myyntiin tänä vuonna ja niitä voi varata huhtikuun puolivälistä alkaen.

− Muita näkyviä sesonkeja ovat esimerkiksi ystävänpäivä, halloween ja tietysti joulu, johon viimeksi kehitimme oman pipari- ja glögigelaton.

Gelatosta eli italialaistyyppisestä jäätelöstä onkin tullut asiakkaiden uusi suosikki.

− Gelatoon kun tottuu, voi tavallinen jäätelö tuntua vähän vaisulta. Se johtuu gelaton täyteläisyydestä, joka saavutetaan rauhallisemmalla sekoitusprosessilla. Gelatossa on ilmaa vain 20–25 prosenttia, kun tavallisen jäätelön tilavuudesta se on jopa 50–60 prosenttia. Siksi gelaton maku on ihan omanlaisensa, voimakkaampi ja täyteläisempi, Rajapuro kertoo.

− Lisäksi teemme gelaton aina aidoista raaka-aineista ja ilman väriaineita. Suosituin maku pistaasi on myös täysin vegaaninen. Kaikki gelatomme ovat gluteenittomia.

Rajapuro ottaa esille vielä yhden tämän kevään muutoksista. Uusi verkkokauppa on ollut työn alla jo jonkin aikaa, ja kattavamman version olisi tarkoitus olla käytössä kesään mennessä.

− Uuden verkkokaupan juju on siinä, että tuotteet ovat esillä hyvin yksityiskohtaisesti niin painon, muiden mittojen kuin tuoteselosteen ja hinnankin osalta. Lisäksi laajennamme tuotekohtaisten kuvien määrää. Haluamme näyttää tuotteet yksityiskohtaisesti niin, ettei asiakkaan tarvitse arvailla, mitä kakut ja leivokset kätkevät sisäänsä.

− Lisäksi kauppa linkittyy suoraan tuotantojärjestelmäämme, joten asiakkaat näkevät toimitusajat heti tilausta tehdessään. Tarkoitus on lisätä sivuille myös erilaisia filttereitä eli suodattimia helpottamaan sopivan tuotteen löytymistä. Uskon, että tästä tulee kokonaisuus, jolla voimme edelleen palvella asiakkaitamme monipuolisemmin ja paremmin, Rajapuro summaa.