Blue Rings

Blue Rings pelasi Klaukkalassa

Kuvassa Sini Aaltonen #28 on päässyt yksin läpi.

Timo Kupiainen

BR lähti otteluun joukkueella, joista yli puolet oli B-junnuja. Syy löytyy pitkästä sairaslistasta. Alusta asti pelin henki oli selvä; Nokia tulisi hirmuisella luistelulla peliin, koska aikaisemmat kaksi peliä BR on voittanut.

Ottelun puoliväliin asti maaleja tehtailtiin tasapäin (3-3), mutta jälkimmäisellä puoliskolla Nokia alkoi karata. Blue Ringsin pelaajat eivät missään vaiheessa saaneet isoa vaihdetta päälle. Peli kulki Nokian prässätessä ja BR:n tehdessä vastahyökkäyksiä.

Torjuntapörssin ykkösenä oleva maalivahti Eeva Kangassalo piti ottelun tasaisena, ennen kuin joutui jättämään kaukalon loukkaantumisen takia. Maalille luisteli seuraan palannut Ywonne Koch, joka pelasi debyyttiottelunsa hyvin.

Peli taisi jännittää pelaajia normaalia enemmän, sillä peli oli ensimmäinen Klaukkalassa suuren yleisön edessä. Hermostuneisuus näkyi varsinkin syöttöpelissä; suuri osa syötöistä oli epätarkkoja ja päätyivät vastustajan syliin. Samoin laukaisut, joita kyllä riitti, pamahtivat järjestäen päin Nokian veskaria. Peli päättyi lopulta 4-9 ja tärkeät pisteet matkasivat Mansen kupeeseen.

Maaleista vastasivat BR:llä Tiia Juvonen, Sanni Rask, Emmi Viitala ja Sini Aaltonen.

Tällä hetkellä BR joutuu pelaamaan lähes samalla joukkueella B SM-sarjaa sekä Ykkössarjaa. Syy pelaajien vähäiseen määrään löytyy todella runsaista loukkaantumisista. Varsinkin divarin avainpelaajia sairastuvalla on peräti 6 kpl. Pelit ovat tällä tasolla ikävä kyllä koventuneet eivätkä tuomarit pysty tai osaa viheltää tarpeeksi ringetteen kuulumattomia virheitä pois. Tuloksena on monesti vammoja. Onneksi B-junnuista löytyy innokkaita paikkaajia, jos pelit eivät ole päällekkäin.

BR:n B-joukkue on hyödyntänyt farmisopimustaan Nurmijärven Seiskojen kanssa. Sopimuksen perusteella peleissä on ollut lainassa muutamia todella taitavia C-junioripelaajia sekä maalivahti, joka on ikäsarjansa parhaita.

Syksyllä alkaneet sarjat alkavat olla nyt ratkaisupelejä vailla. B-juniorit taistelevat SM:n ylemmässä loppusarjassa, josta kuusi parasta matkaa SM-lopputurnaukseen Uuteenkaupunkiin maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna. 1-divarin joukkue tavoittelee paikkaa sarjan kahden parhaan joukkoon, jotta se voisi osallistua kevään SM-karsintasarjaan. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa toisena mutta jäljellä olevista neljästä pelistä olisi voitettava ainakin kolme, joten tiukka taisto on vielä edessä. Enempää loukkaantumisia joukkue ei enää kestä.

Sarjaa voi seurata esim. teksti TV:n sivuilta 233 sekä 253. Otteluohjelmat löytyvät Ringetteliiton tulospalvelun ja esim. Tuusula Ringeten kotisivuilta. Nyt vain peukut pystyyn, että keväällä voimme tehdä jutun onnistuneista ratkaisupeleistä. Tervetuloa katsomaan pelejä!

Blue Rings

Aikaisempia kirjoituksia

Blue Rings

Blue Rings, tuttavallisemmin BR, on vuonna 2010 kolmen Keski-Uudenmaalaisen ringetteseuran Kerava Shakersin, Nurmijärvi Seven Ringettesin ja Tuusula Ringetten perustama ringetteseura, jossa on joukkueet B-nuorten SM-sarjaa pelaavasta joukkueesta naisten SM-joukkueeseen asti.
Teemme seuroina yhteistyötä pyrkimällä varmistamaan junioripelaajille laadukkaan ringetteharrastuksen sekä muodostamaan toimivat ja tavoitteelliset kilpailu- ja harrastejoukkueet. Pyrimme lisäämään harrastajien määrää Keski-Uudellamaalla ja tekemään lajia, jossa Suomi on monenkertainen maailmanmestari, vielä tunnetummaksi.

Kotipelimme ovat pääsääntöisesti Hyrylän jäähalllilla. Kaikki pelimme löydät https://ringette.torneopal.fi/
Kotisivumme löytyvät www.bluerings.net. Löydät seuramme ja joukkueemme myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. 

Tule katsomaan, liity joukkoomme, seuraa meitä somessa ja tykkää meistä!

Uusimmat mielipiteet