Blue Rings

Blue Rings raivasi tiensä SM-karsintasarjaan

Tiia Juvonen tekee maalin

Timo Kupiainen

Keravan, Tuusulan ja Nurmijärven yhteinen ringetteseura Blue Rings raivasi tiensä Ykkössarjan toiselle sijalle ja pääsi kahden parhaan joukkoon Helsinki Ringeten kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueen pelit jatkuvat naisten SM-karsintapeleissä.

Karsintapeleissä vastaan tulevat naisten SM-sarjan kaksi viimeistä joukkuetta eli Hyvinkää Ringette ja Lahti Ringette. Helsinki ja BR kisaavat paikasta SM-sarjaan, kun taas Hyvinkää ja Lahti taistelevat paikastaan SM-sarjassa.

Karsintasarjan pelit alkoivat 12.3, jolloin vastaan tuli Hyvinkää.  Avausmaalin teki BRn pelaajat Tiia Juvonen ja Annika Haara. Sen jälkeen Hyvinkää pääsi tekemään kolme maalia. Hyvinkään saatua jäähyn pääsi BR tekemään toisen maalinsa. Maalista vastasivat Tiia Juvonen ja Miia Heiskanen. Hyvinkää teki vielä kaksi maalia, samoin BR.

Kolmannesta ylivoimamaalista BR:lla vastasivat Tiia Juvonen ja Eveliina Lehtonen aivan upean syöttöpelin ansiosta. Tytöt tanssivatkin näyttävän tanssin jäällä maalin jälkeen.  Neljännen maalin taituroivat Miia Heiskanen ja Annika Haara.

Peli päättyi harmittavasti 5-4 Hyvinkään voittoon, sillä loppuajalla maalinteko ei valitettavasti onnistunut. Tosin tuomari hylkäsi maalin, joka ainakin videolta jälkikäteen katsottuna vahvasti näytti maalilta. BR:lla oli runsaasti vetoja, jotka osuivat tolppiin.

Pelissä BR:n maalivahti Eeva Kangassalo osoitti  jälleen osaamisensa torjuessaan loistavasti.

Karsintapelit jatkuivat 13.3, jolloin taisteluparina oli Lahti. Lahti yllätti ja teki ensimmäisen kahden minuutin aikana 2 maalia. Tässä vaiheessa valmentaja Marko Salenius otti aikalisän ja piti pelaajille tsemppipuheen. Tästä oli apua, koska joukkue teki  nopeasti maalin ja tasoituksenkin. Ensimmäisen maalin tekivät Tiia Juvonen ja Annika Haara. Toisesta maalista vastasivat Tiia Juvonen ja Miia Heiskanen. Kolmannen maalin taituroivat Tiia Juvonen, Miia Heiskanen ja Eveliina Lehtonen.

Neljännen maalin allekirjoittivat Miia Heiskanen ja Tiia Juvonen. Viidennen maalin teki Eemi Viitala upealla vedolla ylälaitaan Tiia Juvosen syötöstä ja kun vielä kuudeskin maali tuli Emmin huimasta vedosta  Sanna Sipilän syötöstä, oli peli taputeltu.

Tästä eteenpäin voikin sitten todeta, että tuomaripeli alkoi olla varsin erikoista. Vartalon käyttö oli sallittua sen sijaan mailan kopautus aiheutti välittömästi jäähyn. Mailan kopautus on kuitenkin ominaista ringetelle.

Pelissä Lahdelta tuli valtava määrä vetoja, jotka joukkueen timantinkova maalivahti Eeva torjui. Hänen torjuntaprosenttinsa on ollut koko kauden yli 90. Tilanteet johtuivat suuresta jäähymäärästä, jossa useamman kerran BRn pelaajia oli kaksi jäähyllä.

Lahden päähän taas vastaavasti tuli yllättävän vähän vetoja. Jäähymäärästä huolimatta BR voitti pelin 6-4 ja sai arvokkaat 2 pistettä. 

Keskiviikkona 16.03  Blue Ringsin vieraaksi  saapui Tuusulan jäähalliin Hyvinkää Ringette. Kohtaaminen oli näille joukkueille toinen 5 päivän sisään. Yleisöäkin oli saapunut todella runsaasti paikalle.

Peli alkoi todella vauhdikkaasti, kuten alkoi edellinenkin koitos. Ensimmäisen erän puolivälissä BR meni johtoon Tiia Juvosen maalilla. Toisessa erässä vääntö jatkui tasaisena ja molemmat onnistuvat kerran. Kolmannessa erässä BR teki hieman kentällismuutoksia ja vauhti nousikin piirun verran.  Hyvinkää maalasi kaksi ja BR kerran

Neljäs erä oli hurjaa taistelua ja BR tasoitti ja kohta Hyvinkää meni taas johtoon, BR sai kuitenkin tasoitettua pelin muutama minuutti ennen loppua ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaikakaan ei tuonut tulosta , joten pisteet jaettiin tulokselle 5-5.

Peli oli tasaista vääntöä alusta loppuun ja positiivista on se, että BR:n pelin juoni ja valtava taistelutahto alkaa tulla juuri kauden tärkeimmällä hetkellä esiin.

Tiia Juvonen maalasi 4 ja Emmi Viitala 1 kerran. Puolustus sekä maalivahtipeli olivat jälleen taas loistavaa.

Kahdessa ensimmäisessä pelissä joukkueessa pelasivat:

Hukka Airi, mv

Kangassalo Eeva,mv

Kivinen Krista, puolustaja

Juvonen Tiia, keskushyökkääjä

Peltonen Rauna, hyökkääjä

Lehtonen Eveliina, puolustaja

Haara Annika, hyökkääjä

Heiskanen Miia, keskushyökkääjä

Sipilä Sanna, hyökkääjä

Rantakari Elina, puolustaja

Saarnikko Josefiina, puolustaja

Viitala Emmi, hyökkääjä

Berb Noora, puolustaja

Aaltonen Sini, hyökkääjä

Säynätjoki Riikka, hyökkääjä

Nuttunen Katariina, hyökkääjä

Kokoonpanoon palasi Hyvinkään keskiviikon peliin Virpi Hukka, Anu Ylinen sekä Marja Lauren.

Joukkueen toimihenkilönä ovat uurastaneet:

joukkueen johtajana Tuula Juvonen

vastuuvalmentajana Marko Salenius

valmentajana Rauno Haara

huoltajana Hannu Nuttunen.

Seuraavat pelit ovat:

lauantaina 19.3 klo 13.00 Tuusulassa: vastassa on Helsinki

lauantaina 26.3 klo 16.30 Lahden SOL-areenalla: vastassa on Lahti

ja karsintasarja päättyy sunnuntaina 27.3 klo 12.15 Pirkkolassa: vastassa on Helsinki

Toivomme paikalle kannustusjoukkoja!

Jos olet kiinnostunut toiminnastamme, ota rohkeasti yhteyttä tai tule suoraan harjoituksiimme www.bluerings.net

Käynnistämme jo seuraava kautta. Kaikki uudet pelaajat ovat tervetulleita. Jos haluat mukaan valmennustiimiimme, ota yhteyttä.

Blue Rings

Aikaisempia kirjoituksia

Blue Rings

Blue Rings, tuttavallisemmin BR, on vuonna 2010 kolmen Keski-Uudenmaalaisen ringetteseuran Kerava Shakersin, Nurmijärvi Seven Ringettesin ja Tuusula Ringetten perustama ringetteseura, jossa on joukkueet B-nuorten SM-sarjaa pelaavasta joukkueesta naisten SM-joukkueeseen asti.
Teemme seuroina yhteistyötä pyrkimällä varmistamaan junioripelaajille laadukkaan ringetteharrastuksen sekä muodostamaan toimivat ja tavoitteelliset kilpailu- ja harrastejoukkueet. Pyrimme lisäämään harrastajien määrää Keski-Uudellamaalla ja tekemään lajia, jossa Suomi on monenkertainen maailmanmestari, vielä tunnetummaksi.

Kotipelimme ovat pääsääntöisesti Hyrylän jäähalllilla. Kaikki pelimme löydät https://ringette.torneopal.fi/
Kotisivumme löytyvät www.bluerings.net. Löydät seuramme ja joukkueemme myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. 

Tule katsomaan, liity joukkoomme, seuraa meitä somessa ja tykkää meistä!

Uusimmat mielipiteet