dh Tornarit

dh Tornareille kaksi sarjavoittoa Sappeen finaalissa

dhT:n Aki Färm ajoi voittoon Sappeen finaalissa

dh Tornarit

dhT:n Aki Färm näytti kahdella loistavalla suorituksella vauhtiaan TLD dh-cupin finaaleissa Sappeella lauantaina. Färm kellotti sekä aika-ajoissa, että varsinaisessa finaalilaskussa kierrosten nopeimmat ajat.

Toiseksi tullut Matti Lehikoinen (CRC/Intense) näytti jo olevan voitossa kiinni, kun finaalilaskun aika parani sekunnilla aika-ajoon nähden. Paineenkin alla paukutti Färm tulostauluun päivän nopeimman ajan myös finaalilaskussa. Eroa miesten välille jäi ainoastaan 28 sadasosaa.

"Tuli ihan hyvä kauden päätös. Aika-ajoissa selkeästi nopein ilman sen kummempia virheitä ja kisaan tiesin, että nappisuorituksella alle minuutin aika olisi mahdollinen”, kertoi koko kauden enemmän tai vähemmän loukkaantumisista kärsinyt Färm. Vaikka minuutin raja jäikin rikkomatta finaalissa, ei voittajasta kuitenkaan ollut epäselvyyttä.

Rata oli kovavauhtinen ja haastava, koska kosteus ja yöpakkanen oli tehnyt juuret ja kivet todella liukkaiksi”, totesi tyytyväinen voittaja.”Yksi virhe kisalaskulla, mutta se riitti voittoon ja voin kertoa, että kyllä hymyilytti!

Matti Lehikoisen kisa oli ensimmäinen maailmancupin finaalissa sattuneen loukkaantumisen jälkeen.

Toinen kerta pyörän päällä maailmancupin jälkeen, mutta kyllä tässä hyvin pystyy ajamaan”, totesi Lehikoinen kisakunnostaan. ”Olkapää ja yläkroppa on teipattu, joten se auttaa. Nyt vain rauhassa kuntouttamaan.

Kolmanneksi kisassa sijoittui koko kauden tasaisesti ajanut Olli Alanko (KorsKa/Solid Bikes) pari sekuntia voittajalle hävinneenä. dhT: Eikku Luttinen koki kaluston kanssa vastoinkäymisiä jo ennen aika-ajoa. Lainapyörällä aika-ajojen kahdeksas sija vaihtui finaalissa sijaan 10. Hannu Salin ajoi sijalle 17.

M-14 sarjassa käytiin tiukkaakin tiukempi kamppailu kisan herruudesta. Voiton nappasi dhT:n Jerri Lukkarinen ennen seurakaverustaan Anton Waldénia. Eroa miesten välillä oli ainoastaan 11 sadasosaa. Väinö Haajanen säesti dhT:n menestystä neljännellä sijallaan.

M-18 sarjassa dhT:n kuskeilla oli rutkasti haasteita liukkaalla radalla. Parhaiten ajoi Samuli Mustamäki (6.). Olli Majalahden sijoitus oli 7. ja Tuomo Kivekkään 8. Voiton vei HyPyn Mika Sukanen ennen saman seuran Antti Lampénia ja Mikko Lampénia.

M-16 sarjassa dhT:n Eetu Hakulinen ajoi hienosti sijalle 4. Aleksi Salojärven sijoitus oli 7. Ville Ormon takarenkaan ilmanpainehaasteet finaalilaskussa antoivat liikaa tasoitusta muille. Aika-ajojen toinen sija vaihtui keskeytykseen. Ylivoimaiseen voittoon ajoi HyPyn Riku Länsiö. Voittoajan ylivoimaisuutta kuvaa se, että sillä olisi sijoituttu neljänneksi Elitessä.

M-12 sarjan voiton vei HyPyn Veikka Sakki ennen dhT:n vauhtiveikkoa Ilmari Liiasta. M-10 sarjan voiton vei ylivoimaisella erolla dhT:n Niklas Laine.

Naisten Eliten voittoon ajoi Katja Lähteinen (TaBC/Starless Downhill Racing) ennen Ulla Elovaaraa (MTBCF).

Täydelliset tulokset SPU:n vauhtijaoston sivuilta.

dh Tornarit

Aikaisempia kirjoituksia

dh Tornarit

dhT on alamäkipyöräilyyn erikoistunut urheiluseura, jonka tavoitteena on edistää vauhdikkaan lajin harrastamista mahdollisimman turvallisesti erityisesti junioreiden keskuudessa. Seura toimii pääsääntöisesti Klaukkalan Tornikeskuksessa.

Lisätietoja toiminnasta ja tapahtumista http://dhtornarit.com

Uusimmat mielipiteet