dh Tornarit

Joonas Savolainen nopein Messilässä

M-18: 1. Joonas Savolainen, 2. Mika Sukanen, 3. Ville Ormo

Jarkko Aula

dhT:lle kahdeksan podiumsijaa

"Nopeita Poikia!" oli katsojakommentti kisojen jälkeen. Ei sitä todellakaan voi kiistää. Joonas Savolainen nimittäin näytti jälleen muille ajamisen mallia ja kellotti päivän nopeimman ajan Suomi-cupin osakilpailussa Messilässä. Aika luonnollisesti oikeutti oman sarjan (M-18) voittoon, mutta samalla myös siis Elitessä olisi irronnut ensimmäinen sija.

"Eipähän jäänyt kellekään jossiteltavaa!", kommentoi iloinen Joonas kisojen jälkeen suoritustaan. Ei todellakaan!

M-18 sarjassa dhT:n menestystä täydensi Ville Ormo sijoittumalla kolmanneksi. Kotimaassa Villen kolmoissijaputki sai siis jatkoa, vaikka maailmancupin osakilpailussa La Bressessä Ville kolkutteli jo finaaliin ovea. Semifinaalissa väliajoissa Ville oli jo menossa 80 joukkoon ja finaaliin, mutta kävi ikävä kyllä nutullaan radan viimeisessä osiossa ja finaali jäi tällä kertaa haaveeksi. Erittäin rohkaisevaa kuitenkin on, että pikkuhiljaa dhT:n maajoukkuekaksikolla alkaa finaalivauhti löytymään myös maailmancupissa.

Maajoukkuekaksikko kotiutui toiselta Euroopan kisareissultaan vasta viikko sitten ja seuraavaksi matka suuntautuu maailmancupiin Val di Soleen ja maailmanmestaruuskisoihin Champeryyn, jonne molemmat ovat lunastaneet paikkansa jo aikaisemmin. Maajoukkueen ohjelmaan on tällä kaudella kuulunut myös iXS Eurooppacupin osakilpailuja, jossa miehet ovat näyttäneet kuuluvansa Euroopan juniorieliittiin.

Muista M-18 sarjan dhT:n kuskeista Tuomo Kivekäs sijoittui hienosti neljänneksi. Aleksi Salojärven sijoitus oli kuudes ja Olli Majalahden seitsemäs.

Jari Karjalainen toiseksi Elitessa - Aki Färm voittoon kotiradalla

Elite-sarjan voiton vei Aki Färm (RMR), jolle dhT:n Jari Karjalainen antoi tiukan vastuksen. Finaaliin lähdettäessä Jari piti piikkipaikkaa hallussaan aika-ajojen nopeimmalla ajalla, mutta tällä kertaa finaalissa Aki puristi kotikisassaan väkisin ohi. Kolmanneksi sijoittui tiukassa kisailussa Toni Berg (MTBCF).

Erittäin lupaavaa nähdä, että Jarin vauhti on säilynyt, vaikka harjoitteluun ei ole ollut kovin paljoa aikaa. Juuri harjoittelemattomuuden vuoksi Jari jätti myös SM-kisat väliin. Asetelma on kuitenkin mielenkiintoinen Sappeen finaalia ajatellen.

Armeija näyttää syöttäneen jonkinmoista jarrua dhT:n puheenjohtajalle Eikku Luttiselle, kun vauhti ei tällä kertaa riittänyt 18:tta sijaa korkeammalle. Juha Jaakkola joutui kaatumisen vuoksi vaivaisena finaaleihin ja tuloksena oli sija 24. Samuli Mustamäellä oli tapahtumaa finaalilaskussa ja tuloksena sija 26.

Junnusarjoissa upeaa menestystä dhT:n ajajille

Anton Waldén näytti jälleen kerran vauhtiaan M-14 sarjassa ja vei Suomen Mestarin arvoisesti voiton ennen Atte Atravaa (TuSla) ja Joona Karjalaista (RMR). Tiukassa sekuntikamppailussa dhT:n Mikael Mustonen joutui tällä kertaa tyytymään seitsemänteen sijaan.

M-12 sarjassa Akseli Aula yritti laittaa kampoihin seurakaverilleen Ilmari Liiakselle taistelussa kärkisijasta. Ilmari piti kuitenkin pintansa finaalissa, vaikka aika-ajot eivät teknisten murheiden vuoksi sujuneetkaan hyvin. Ilmaa tuntui kuitenkin olevan myös näiden junnujen loppusuoran hypyissä. dhT:n Robi Bergman näytti myös, että vauhti alkaa löytymään. Sijoitukseksi tuli neljäs ainostaan 15 sadasosan päähän podiumista. Muista sarjan huimapäistä Niklas Laineen sijoitus oli hienosti kuudes ja Matian Tuomelan seitsemäs.

Nuorten lupauksien (M-10) sarjassa esiteltiin dhT:n nuorimpien kuskien toimesta erittäin miehekästä ajamista. Anton Metsärinnan voittoputki sai jatkoa myös Messilässä. Rico Bergman osoitti, että miehestä löytyy myös vauhtia vaikka muille jakaa. Vauhti ei kuitenkaan tällä kertaa ihan riittänyt kärkeen. Ilmeet kuitenkin olivat tyytyväisiä kisan jälkeen, joten ilmeisen onnistunut reissu molemmille.

M-16 sarjassa tällä kertaa ei nähty dhT:n kuskeja podiumilla, kun parhas sijoitus oli Jerri Lukkarisen 5. sija. Sami Poutiainen sijoittui kuudenneksi. Muut dhT:n sijoitukset olivat 9. Eetu Hakulinen, 10. Arttu Laine, 12.  Pietari Viljakainen, 13. Kaapo Koivuniemi ja 14. Miro Nyman. Voiton nappasi tuore Suomen Mestari Mikael Rintala (HyPy) ennen Mikko Hännistä (RidingJKL).

Naisten sarjassa Katja Lähteinen (SDRT) odottaa edelleen tiukkaa haastajaa kärkisijasta. Vaikka MTBCF:n Anitra ja Susanna Hirvisen vauhti on kehittynyt kauden aikana huimasti, ei se vielä ihan riitä haastamaan Katjaa. Suomen dh-seuroille voisikin tässä heittää haasteen houkutella enemmän kuskeja myös naisten ja tyttöjen sarjoihin. Potentiaalia epäilemättä löytyy.

M-30 sarjan voittoon rykäisi järjestävän seuran Janne Tuovinen ja harrastesarjaa dominoi yhdentoista sadasosan turvin Jyväskylän Riku Laakso.

Retkikunta Messilä Racing oli jälleen järjestänyt hienot kisat ja upean radan, vaikka kesän aikana Messilän Bikepark toiminta on ollut naftaliinissa metsähakkuiden vuoksi. Isot propsit kisajärjestäjille. Hienoa, että toiminta jatkuu. Toivottavasti tavoitteena ei ole kalastella kaikkia kuskeja RMR:ään. Tuloslistat ja kisaraportit olisivat mielenkiintoista luettavaa, kun jokaisen ukon yhteydessä seurana olisi RMR.

Täydelliset tulokset löytyvät täältä.

dh Tornarit

Aikaisempia kirjoituksia

dh Tornarit

dhT on alamäkipyöräilyyn erikoistunut urheiluseura, jonka tavoitteena on edistää vauhdikkaan lajin harrastamista mahdollisimman turvallisesti erityisesti junioreiden keskuudessa. Seura toimii pääsääntöisesti Klaukkalan Tornikeskuksessa.

Lisätietoja toiminnasta ja tapahtumista http://dhtornarit.com

Uusimmat mielipiteet