Jukolan Veljet ja Siskot

Yrjönpäiväjuhla Myllykoskella

Keskiviikkona 25 päivä toukokuuta partiolippukunta Jukolan Veljet ja Siskot viettivät yhdessä Yrjönpäivän juhlaa Myllykoskella.

Puoli kuuden aikaan Nurmijärven matonpesupaikalta kuului innokasta puheensorinaa, ainakin neljäkymmentä partiolaista odotteli pyöränsatulassa lähtöä Myllykoskelle. Mukaan lähti myös lasten vanhempia sekä nuorempia sisaruksia.

Matka Myllykoskelle taitettiin kauniissa kevätsäässä pyöräillen, nuorimmat sudenpennutkin jaksoivat reippaasti perille asti. Yrjönpäivä aloitettiin perinteisesti lippukuntahuudolla,

"Ilvesjärvi,
Sonnimäki,
Täältä tulee Jukolan väki,
Ju-ju-juvesi!"

jonka jälkeen jokainen ryhmä pääsi estradille näyttelemään, vetämään leikkiä tai pitämään tietovisaa. Uudet sudenpennut antoivat partiolupauksensa ja kukin ryhmä sai merkkejä ansionsa mukaan.

Yrjönpäivän teema näkyi ennenkaikkea upeassa ja jännittävässä Pyhä Yrjö ja lohikäärme-näytelmässä, kuin myös kestosuosikki "Hei Jussilohikäärme"-leikissäkin. Ennen kotiinlähtöä paisteltiin yhdessä makkaraa ja tikkupullaa nuotion loimussa.

Jukolan Veljet ja Siskot

Aikaisempia kirjoituksia

Jukolan Veljet ja Siskot

Jukolan Veljet ja Siskot on noin 100 hengen lippukunta, joka järjestää toimintaa keskellä Nurmijärveä.

Vaikka lippukunnan historia ulottuu aina 1920-luvulle, olemme silti aktiivisia ja nuorekkaita. Panostamme erätaitoihin ja retkeilyyn, mutta mielestämme partio on solmujen ja nuotioiden teon lisäksi paljon muutakin, ohjelmassa on mm. ollut leffamaratoneja.

JuVeSi tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille.

Uusimmat mielipiteet