Nurmijärven Puhallinorkesteri

Kaksi erilaista keikkaa peräkkäin

* Nurmijärven puhallinorkesteri helteisenä vappuaattona 2010 Aleksis Kiven patsaan lakituksessa.

Reijo Laine

Nurmijärven Puhallinorkesteri on harjoitellut kahta hyvin erilaista esiintymistä varten, jotka kummatkin osuvat samalle viikolle.

Keskiviikkona 27.4 klo 18.00 orkesteri soittaa Veteraanipäivän juhlassa Nurmijärven seurakuntakeskuksessa säestäen Rajamäen mieslaulajia sekä omalla kappaleellaan "Muistoja sotavuosilta". Komeasti kajahtaa niin Veteraanin iltahuuto kuin Eikä me olla veljeksiä -laulukin.

Lauantaina 30.4 on vuorossa kevyempää ja railakkaampaa soitantaa ja laulantaa kun puhallinorkesteri vauhdittaa Aleksis Kiven patsaan lakitusta Nurmijärvellä alkaen klo 17.45.

Nurmijärven Puhallinorkesteri

Aikaisempia kirjoituksia

Nurmijärven Puhallinorkesteri

Puhallinmusiikin juuret Nurmijärvellä johtavat 1930-luvun Rajamäelle.  Silloin juuri perustetun alkoholijuomatehtaan työhönotossa suosittiin soittotaitoisia mm. seuraavan lehti-ilmoituksen tapaan: ehdottomasti raitis baritonisti tai kornetisti saavat heti paikan työmiehinä.  Myöhemmin orkesteritoiminta kukoisti myös kirkonkylällä, seurakunnassa ja mm. Palojoella Aleksis Kiven lapsuudenmaisemissa. Ikänsä puolesta Kivi on saattanut itsekin istua kuuntelemassa Nurmijärven Puhallinorkesterin soitantoa.

Tänä päivänä puhallinorkesterissa soittaa aktiivisesti parikymmentä taitavaa harrastajamuusikkoa. Orkesteri esiintyy vuosittain useassa Nurmijärven seurakunnan juhlassa, tanssi-illoissa ympäri kuntaa, erilaisissa avajais-, syntymäpäivä- ym. juhlissa sekä omassa joulukonsertissaan.

Nurmijärven Puhallinorkesterin kapellimestareina ovat toimineet mm. Väinö ja Robert Sairanen, Albin Arras, Aarne Heinilä, Iivari Pulkkinen, Paul Jaavamo, Kari Karjalainen, Olli Silván ja vuodesta 2009 lähtien Tamas Paraczky.

Lisätietoja: http://www.silverriver.fi/index2.htm

Uusimmat mielipiteet