Nurmijärven Puhallinorkesteri

Nurmijärven puhallinorkesterilla touhukas toukokuu

Nurmijärven Puhallinorkesterin keikat Veteraanijuhlassa ja Vappuna onnistuivat molemmat hienosti. Erityistä kiitosta orkesteri sai Veteraanijuhlan musiikkivalinnoista, jotka oli tietoisesti valittu hieman keveämmiksi kuin aiemmin. Vappuna tummat sadepilvet viisaasti kiersivät Nurmijärven kaukaa kun orkesteri tanssitti vappujuhlijoita Aleksis Kiven patsaalla.

Lisää keikkoja on vielä tulossa tänä keväänä. Lauantaina 14.5  vietetään Helsingin Musiikkitalolla avointen ovien päivää klo 12-15. Paikalle on koottu suuri yli 60-henkinen puhallinorkesteri useista pääkaupunkiseudun puhallinorkestereista ja Nurmijärven puhallinorkesterikin on paikalla lähes kokonaan. Marssit ja muut iloiset sävelet kajahtavat Musiikitalolla klo 12.00.

Sunnuntaina 15.5 puhallinorkesteri soittaa hieman pienemmällä kokoonpanolla Nurmijärven kirkolla kaatuneiden muistopäivän kunniaksi.

Sunnuntaina 22.5 puhallinorkesteri viihdyttää Naisten 10:n osallistujia ja muita ohikulkijoita Töölön Laakson puistossa n. 7 km kohdalla, kuten on tehnyt jo useana vuonna.

 

Nurmijärven Puhallinorkesteri

Aikaisempia kirjoituksia

Nurmijärven Puhallinorkesteri

Puhallinmusiikin juuret Nurmijärvellä johtavat 1930-luvun Rajamäelle.  Silloin juuri perustetun alkoholijuomatehtaan työhönotossa suosittiin soittotaitoisia mm. seuraavan lehti-ilmoituksen tapaan: ehdottomasti raitis baritonisti tai kornetisti saavat heti paikan työmiehinä.  Myöhemmin orkesteritoiminta kukoisti myös kirkonkylällä, seurakunnassa ja mm. Palojoella Aleksis Kiven lapsuudenmaisemissa. Ikänsä puolesta Kivi on saattanut itsekin istua kuuntelemassa Nurmijärven Puhallinorkesterin soitantoa.

Tänä päivänä puhallinorkesterissa soittaa aktiivisesti parikymmentä taitavaa harrastajamuusikkoa. Orkesteri esiintyy vuosittain useassa Nurmijärven seurakunnan juhlassa, tanssi-illoissa ympäri kuntaa, erilaisissa avajais-, syntymäpäivä- ym. juhlissa sekä omassa joulukonsertissaan.

Nurmijärven Puhallinorkesterin kapellimestareina ovat toimineet mm. Väinö ja Robert Sairanen, Albin Arras, Aarne Heinilä, Iivari Pulkkinen, Paul Jaavamo, Kari Karjalainen, Olli Silván ja vuodesta 2009 lähtien Tamas Paraczky.

Lisätietoja: http://www.silverriver.fi/index2.htm

Uusimmat mielipiteet