Nurmijärven Puhallinorkesteri

Nurmijärven Puhallinorkesteri keikalla Kuutsalossa

Nurmijärven Puhallinorkesteri aloitti syyskautensa jo lähes perinteisesti (toista kertaa) soittamalla kesäisen lauantain Saaristolaistanssit Kotkan Kuutsalon saaressa. Paikalle oli jälleen kokoontunut satakunta innokasta tanssijaa ja kuuntelijaa. Orkesteria oli vahvistettu maukkaalla hirvisopalla, ja komeasti soikin tango ja valssi lempeässä ja lämpimässä elokuun säässä. Moneen kertaan ylistivät saarelaiset Nurmijärveä ja kuultiinpa kehuja viereisestä saaresta asti! Kun illan viimeisenä soi haikea "Kotkan poikii", kaikui yhteislaulu joka puolelta tanssilattiaa!

Keikan jälkeen orkesteri vietti illan saunoen ja grillaten Kuutsalon vanhalla kansakoululla, suunnitellen uusia säveliä alkaneelle kaudelle!

Nurmijärven Puhallinorkesteri

Aikaisempia kirjoituksia

Nurmijärven Puhallinorkesteri

Puhallinmusiikin juuret Nurmijärvellä johtavat 1930-luvun Rajamäelle.  Silloin juuri perustetun alkoholijuomatehtaan työhönotossa suosittiin soittotaitoisia mm. seuraavan lehti-ilmoituksen tapaan: ehdottomasti raitis baritonisti tai kornetisti saavat heti paikan työmiehinä.  Myöhemmin orkesteritoiminta kukoisti myös kirkonkylällä, seurakunnassa ja mm. Palojoella Aleksis Kiven lapsuudenmaisemissa. Ikänsä puolesta Kivi on saattanut itsekin istua kuuntelemassa Nurmijärven Puhallinorkesterin soitantoa.

Tänä päivänä puhallinorkesterissa soittaa aktiivisesti parikymmentä taitavaa harrastajamuusikkoa. Orkesteri esiintyy vuosittain useassa Nurmijärven seurakunnan juhlassa, tanssi-illoissa ympäri kuntaa, erilaisissa avajais-, syntymäpäivä- ym. juhlissa sekä omassa joulukonsertissaan.

Nurmijärven Puhallinorkesterin kapellimestareina ovat toimineet mm. Väinö ja Robert Sairanen, Albin Arras, Aarne Heinilä, Iivari Pulkkinen, Paul Jaavamo, Kari Karjalainen, Olli Silván ja vuodesta 2009 lähtien Tamas Paraczky.

Lisätietoja: http://www.silverriver.fi/index2.htm

Uusimmat mielipiteet