Pro Valkjärvi

Pyöräily teki hyvää

Valkjärven ympäripyöräilyn lemmikki Lulu emäntänsä Pirkon sylissä

Päivi Linnoinen

Valkjärven kyläpäivänä ajettiin polkupyörällä järven maisemissa. Puoli tusinaa pyöräilijää oli joukossa mukana, suurin osa paljasjalkaisia nurmijärveläisiä.

Lähtelän rannassa on Pro Valkjärven omistama vene, jota jäsenet saavat käyttää ilmaiseksi. Tiiran rantaa kunnostetaan tulevina vuosina entistä paremmaksi kylän uimarannaksi.

Kuhakoskella on ollut myllyjä jo 1500-luvulla ja saha 1600-luvulta lähtien. Koski houkuttelee nykyään taiteilijoita ja liikunnan harrastajia.

Kyläpäivä koululla yhdistää vauvat ja vaarit. Soppaa, jalkapalloturnauksia, vohveleita, nukketeatteria ja paloautoon tutustumista oli tarjolla satapäiselle joukolle.

Pyöräretken lemmikki oli Pirkko ja Risto Hallamaan kahdeksanviikkoinen Lula-koira. Lulan isäntä Risto oli pelastamassa Valkjärven koulua lakkautukselta. Aikoinaan hän oli rakentamassa myös Valkjärven pohjoispäässä olevaa patoa.

Kyläpäivät pidetään joka vuosi. Pyöräilijät miettivät, olisiko ensi vuonna melonta hyvä vaihtoehto polkemiselle.

Pro Valkjärvi

Aikaisempia kirjoituksia

Pro Valkjärvi

Pro Valkjärvi -yhdistyksen tavoitteena on Klaukkalan taajaman tuntumassa olevan Valkjärven vedenlaadun parantaminen, sekä Valkjärven luonnonsuojelun ja maisemanhoidon edistäminen.

Vedenlaadun ja luontoarvojen lisäksi Pro Valkjärvi tähtää myös ihmisten virkistysmahdollisuuksien parantamiseen Valkjärvellä, luonnollisesti ympäristöä ja luontoa kunnioittaen. Yhdistyksen jäsenetuihin kuuluu soutuveneen ja kanootin käyttö.

Lisätietoja

www.provalkjarvi.fi

Ilpo Pölönen, pj.
[email protected]
040 830 5984

Uusimmat mielipiteet