Rajamäen Metsänkävijät

Lehmät lentelivät Rame 2012 Vuovdi -sudenpentukisassa

Taitotassujen uusin sudenpentu avasi kisan juhlallisesti antamalla partiolupauksen

Riikka Kauhanen

Aurinkoinen huhtikuun viimeisten päivien torstai -ilta, satunnainen ohikävelijä Rajamäen Villentiellä ihmettelee: -Mitähän täällä tapahtuu? Joukko lapsia makaamassa puistossa lainapeitteen päällä ja ylitse lentelee lehmiä, possuja, koiria, poroja... Ei oikeita sentään, mutta...

Partiovuoden kohokohta on monille nuorille kesäaikaan järjestettävä partioleiri. Tänä vuonna Rajamäen Metsänkävijöillä ei ole lippukunnan omaa leiriä, koska yli sata leiriläistä lähtee Uudenmaan Partiopiirin piirileirille Huima 2012 heinä-elokuun vaihteessa. Valmistautumista leiriä varten on tehty pitkin kevättä: telttojen ja laavujen pystytystä harjoiteltu, leirirakennelmia varten solmuja palauteltu mieliin sekä puukkoja teroiteltu. Leiritunnelmiin virittäydytään myös muilla tavoin: piiri- ja suurleireille on suunniteltu erilaisia aktiviteetteja ennakkoon tehtäväksi  sekä tunnelman kohottamiseksi. Huima 2012 -piirileirille sudenpennuilla on oma Huima -jälki, seikkailijoilla Huima -taitomerkki sekä tarpojilla Huima Kitt -aktiviteetti.

Sudenpennut ratkoivat paremmuutta lippukunnan seikkailijoiden järjestämässä Rame 2012 Vuovdi  -partiotaitokisassa

Rajamäen Metsänkävijöiden 12-14 -vuotiaat seikkailijatytöt päättivät yhtenä Huima -aktiviteettina järjestää lippukunnan nuorimmille eli sudenpennuille ikioman partiotaitokilpailun. Seikkailijat ovat olleet monesti jo partiotaitokisoissa kilpailemassa, mutta ensimmäistä kertaa kisan järjestäminen jännitti kovasti. Rastitehtävien suunnittelu kun aloitettiin riittävän ajoissa, niin tehtäviä toimeksiantoineen ja pisteytyksineen ehdittiin harjoitella moneen otteeseen.

Kisapäivänä, torstaina 26.4.2012, tuntia ennen kisan alkua, 17 seikkailijaa ryhmistä Saukot ja Muurahaiset jännittivät kisojen onnistumista. Huoli turha! Hiljalleen partiokolon pihalle saapui monikymmenpäinen joukko innokkaita sudenpentuja. Seikkailijoiden suunnittelemilla kymmenellä rastilla osoitettiin monenlaisia perinteisiä partiotaitoja, mutta nuorten ideoimin tavoin: luontorastilla tunnistettavat eläimet lentelivät pehmoleluina pään yli, solmurastilla jokainen joutui selät vastakkain tekemään saman solmun yhtäaikaa ja partiomerkkejä kiinnitettiin partiopaitaan oikeille paikoilleen hakaneulojen avulla muun muassa. Paremmuutta ratkottiin lisäksi keksimällä joukkueelle nimi sekä huuto, Kim-muistikokeessa, nopeus- ja arviointitehtävissä, ensiavun antamisessa, suunnistamisessa ja pallon kuljetuksessa.

Kisan seitsemästä vartiosta kaksi parasta, Karkit ja Orvokit, palkittiin lippukunnan nostalgisilla, retrohenkisillä, muodikkailla, 30 -vuotta sitten painetuilla college -ja t-paidoilla. Huiman kilpailun päätteeksi herkuteltiin vielä Muurahaisten leipomia suklaapipareita ja mehua, laulettiin Huima -leirilaulua sekä kokoonnuttiin yhteiseen sisaruspiiriin.

Lippukunnan virallinen leiripaita päällä kohti Huimaa

Rame 2012 Vuovdi -kisan lomassa sekä lauantaina 28.4.2012 pidettiin lippukunnan kololla huimat leiripaitatalkoot. Mahdollisuus oli painaa itselle oma Huima -leiripaita, jossa rinnassa piirileirin virallinen logo sekä selässä Rajamäen Metsänkävijöiden oma karhu. Torstaina, sudenpentukisan lomassa, kävikin kololla huima kuhina, kun yli 60 kisailijan sekä kisan järjestäjän lisäksi painatustalkoissa poikkesi kymmeniä leiriläisiä vanhempineen. Lauantain talkoissa tunnelma oli jo rauhaisampi. Painatuksen lomassa oli niin johtajilla, leiriläisillä kuin vanhemmillakin oli aikaa rupatella partiokuulumisia huiman leirilaulun soidessa taustalla. Sinisiä, painettuja leiripaitoja lähti tulevien leiriläisten mukaan huimat 72 kappaletta. Huimaa! 

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet