Rajamäen Metsänkävijät

Partio ja larppaus sulautuivat PLY4:ssa

Viime viikonloppuna 8.-10.4. Haimoossa, Vihtijärvellä kokoontui sekalainen joukko partiolaisia aikomuksenaan yhdistää partio ja larppaus. PLY eli partiolarppiyöretki oli jo neljäs, joka on järjestetty pääasissa Nurmijärveläisten 13-19-vuotiaiden partiolaisten voimin. Mukana oli Rajamäen Metsänkävijöitä, Jukolan Veljiä ja Siskoja sekä yksi Klapanen. Tapahtumaan oli tiensä löytänyt myös muutama Pääkaupunkiseutulainen Leppävaaran Korvenkävijöistä ja Kosken Haltioista.

 

Larppaus eli live action role playing on roolipelaamisen muoto, jossa pelaajat ilmaisevat roolihahmojensa toimintaa käyttäen kokonaisvaltaisesti koko kehoaan apuna sekä pukeutumalla hahmonsa mukaisesti. Larppaus muistuttaa improvisaatioteatteria ilman yleisöä. Jokaiselle pelaajalle on ennen peliä määrätty hahmo, jonka rooliin he sitten pelin aikana eläytyvät. Larppien teemana voi olla mikä tahansa antiikin kreikasta scifiin, mutta tällä kertaa  teemaksi oli valittu Suomi vuonna 1819. Tsaari Aleksanteri I saapui vierailulle syrjäiselle Tampereelle ja englantilainen herra Finnlayson halusi perustaa tehtaan kosken varrelle.

 

Peli oli yritetty suunnitella kokonaan historiallisten faktojen pohjalle. Lieviltä aikavääristymiltä ei kuitenkaan vältytty, sillä muun muassa Runeberg kävi paikalla. Valitettavasti hän sai kuitenkin surmansa liian isänmaallisten ajatustensa takia. Oikeasti Runeberg olikin tuolloin vasta kolmevuotias. Lopulta peli meni niinkin absurdiin suuntaan, että Venäjän uskonnoksi valittiin Islam. Larpissa voi tapahtua mitä tahansa, vain pelaajien mielikuvitus on rajana.

Koko viikonloppua ei suinkaan larpattu, vain lauantaipäivä, ja syödäkin siinä ehdittiin. Muutoin retken ohjelmassa oli mukavaa yhdessäoloa ja uusiin ihmisiin tutustumista. PLY5:sta suunnitellaan jo ensi syksyyn! 

MAARIA SEPPÄLÄ

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet