Rajamäen Metsänkävijät

Lehtinetti -tapahtuma tuotti ensimmäisen uudistuneen lippukuntalehti Vieterin

Uudistuneen Vieterin kansilehti. Kuvassa samoajia tutkimassa lehtijuttuja Lehtinetti -tapahtumassa

Helmikuussa joukko samoajaikäisiä (15-17 -vuotiaita) partiolaisia Rajamäen Metsänkävijöitä ja Hiiden Hiittavaisista kokoontui Lehtinetti -tapahtumaan oppimaan perusteita lehdenteosta ja internetin käyttämisestä tiedottamisessa. Tapahtuman tarkoituksena oli muun muassa tutustua videoiden tekoon, oppia mitä ja miten viestitetään sekä pohtia internet-sivujen ja lehtien mahdollisuuksia viestintävälineinä. Viikonlopun aikana tehtiin myös paljon harjoitustehtäviä, kuten lehtijuttujen kirjoittamista ja valokuvausta. Tärkeä painopistealue oli myös yhdessä tekeminen kertoo koulutuksen ideoinut Poppis Suomela. Lehdet ja nettisivut syntyvät nuorten voimin hauskan yhdessäolon ja ryhmätyön tuloksena yllättävän kevyesti.

 

Suurimmalla osalla yhdistyksistä on omat lehtensä ja internet-sivunsa. Jos tiedottamista hoidetaan vapaaehtoistyön pohjalta, on hyvin tavanomaista, että uudistumista ei tapahdu riittävän usein. Rajamäen Metsänkävijöiden lippukuntalehti Vieteri on ilmestynyt jo vuodesta 1966 lähtien enemmän tai vähemmän säännölliseen tapaan. Lehtinetti -kurssin yhtenä konkreettisena tavoitteena oli, että nuoret ryhtyisivät yhdessä uudistamaan ja toimittamaan lippukunnan lehteä sekä samalla myös kehittämään internet-sivuja. Vieteri ponnahtikin tapahtuman ansiosta uudelle vuosituhannelle. Perinteisen, musta-valkoisen ja kopiokoneella tehdyn lehden sijaan, ilmestyi tänään uudistunut ja painatettu Vieteri 1/2011 nelivärikuvineen.

 

Vieterin uudistaminen ja ylipäänsä artikkelien kirjoittaminen on ollut haastava projekti samoajille. -Lehtijutun tekeminen on vähän hankalaa, mutta mielenkiintoista. Siksi onkin hyvä harjoitella näitä taitoja, kertoo Emmi Vallittu Rajamäen Metsänkävijöistä. Onnistunut lopputulos kannustaa varmasti nuoria seuraaviin projekteihin. Alkusyksystä 2011 on tavoitteena avata lippukunnan uudistuneet internet-sivut ja julkaista seuraava Vieteri.

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet