Rajamäen Metsänkävijät

Partiolaiset hiljentyivät ekumeeniseen partiokirkkoon Klaukkalassa

Nurmijärvellä toimivien partiolippukuntien sekä seurakuntien ekumeeniseen partiokirkkoon hiljennyttiin jälleen aurinkoisena lauantai-iltana 7.5.2011 Klaukkalan kirkossa. Kirkon sisäpihalla vietettyyn hartaushetkeen kokoontui kymmeniä partiolaisia Nurmijärven lippukunnista, Jukolan Veljistä ja Siskoista, Klapasista, Rajamäen Metsänkävijöistä sekä Lepsämän partiolaisista, partiovanhempia ja muita seurakunnan jäseniä.

 

Partiotoiminnassa seurakuntien rooli taustayhteisönä on merkittävä. Seurakunnat tarjoavat tiloja partiotoimintaan, antavat avustusta ja puolestaan partiolaiset auttavat seurakunnan tilaisuuksissa, tempauksissa ja tapahtumissa. Koska Nurmijärven alueellakin Nurmijärven seurakunta sekä Helsingin Ortodoksinen seurakunta toimivat yhteistyössä partiolippukuntien kanssa, toteutettiin perinteinen toukokuun kirkkohetki jälleen yhdessä kaikkien osapuolten kanssa.

 

Kirkkohetken aloitti ja päätti Suomen lipun sekä partiolippukuntien muodostama lippuairue, partiolaisia oli avustamassa yhteislaulujen ja virsien säestämisessä sekä lukemassa päivän raamatun tekstejä ja esirukouksia. Nurmijärven seurakunnasta mukana oli pastori Johannes Haapalainen ja kanttori Mikko Peltokorpi sekä Helsingin ortodoksisesta seurakunnasta isä Jyrki Penttinen. Kirkkohetken Saarnassa pastori Haapalainen osasi oivallisesti verrata kirkon sekä partiotoiminnan arvopohjaa toisiinsa. Hän herätteli partiolaisia kysymyksillä viitaten muun muassa auttamiseen sekä ekologisuuteen. Jokaisen kuulijan mieleen jäi varmasti ilmaan heitetty kysymys: "Toimitko aina näin vai vain partiohuivin ollessa kaulassasi?" Siinäpä pohdittavaa ihan jokaiselle meistä ja missä elämäntilanteessa tahansa.  Päivän kolehti kerättiin Suomen Partiolaisten Woomal -hankkeen hyväksi:

http://www.partio.fi/Projektit/Suomi/Senegal/Woomal.iw3 

 

Ennen partiokirkkoa joukko sudenpentuja, seikkailijoita ja tarpojia eri lippukunnista kokoontui kyläsuunnistukseen, jossa joukkueittain etsittiin vihjeiden avulla lähialueelta rasteja sekä ratkottiin rastipaikkoihin liittyviä visaisia kysymyksiä. Kyläsuunnistuksen ja kirkkohetken jälkeen maistui niin nuoremmille kuin vanhemmillekin partiolaisille mehutarjoilu kirkon pihalla!

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet