Rajamäen Metsänkävijät

Taitava sudenpentu- ja Timanttiliiga -partiotaitokilpailut kokosivat yhteen kymmeniä Nurmijärven partiolaisia kisailemaan Maaniitun maisemiin

Sudenpennut ja seikkailijat kuuntelemassa ohjeita "Taitava sudenpentu"- ja "Timanttiliiga" -partiotaitokilpailun avajaisissa

Riikka Kauhanen

Nurmijärven partiolippukuntien, eli Jukolan Veljesten ja Siskosten, Rajamäen Metsänkävijöiden, Lepsämän partiolaisten sekä Klaukkalan Klapasten, yhteistyössä järjestämä ja toteuttama partiotaitokilpailu keräsi jälleen kymmeniä sudenpentuja sekä seikkailijoita kisailemaan Nurmijärven Maaniitun koulun lähimaastoon lauantaina 21.5.2011. Nurmijärven partiolaisten perinteisessä sudenpentu- ja seikkailijakilpailuissa  nuorimmat partiolaiset pääsivät jälleen ratkomaan itsenäisesti visaisia partiomaisia tehtäviä: aloitustehtävänä rakennettiin linnunpönttöjä, matkan varrella muun muassa tunnistettiin solmuja ja vaaratilanteita heikoilla jäillä, retkikeittimellä valmistettiin välipalaa, suunnistettiin, tunnistettiin Suomessa kasvavia puulajeja ja juureksia sekä harjoiteltiin ensiaputaitoja.

 

Sudenpentujen sarjassa kisaili yhteensä 11 ja seikkailijoiden sarjassa 7 joukkuetta, joista Rajamäen Metsänkävijoistä oli 4 sudenpentu- sekä 3 seikkailijajoukkuetta. Rajamäen Metsänkävijöistä Taitotassut 2 ylsivät sijalle 3. ja Karvatassujen Kotkat sijalle 2. "Taitava sudenpentu" -sarjassa sekä seikkailijoiden "Timanttiliiga" -sarjassa Hukka-poikien joukkue 3.sijalle. Onnittelut palkintosijoille päässeille joukkueille!

 

Voittaminen on mahtavaa ja kannustaa kisailuun, mutta ei kuitenkaan ole välttämättä pääasia. Tärkeää ovat oppimisen kannalta myös rehti kisaaminen, mukava yhdessä olo, tutustuminen muihin partiolaisiin sekä partiomainen toiminta ja oppiminen. Piste-erot kaikilla joukkueilla olivat loppujen lopuksi aika vähäisiä, kilpailussa jokainen reipas partiolainen teki parhaansa, ja se on juuri sitä oikeaa toimintaa partiossa! Kilpailupäivänä aurinkoinen ja lämmin sää helli kilpailijoita sekä myös kymmeniä kisan järjestelijöitä, rastimiehiä sekä partiolaisten vanhempia, jotka toimivat joukkueiden saattajina tai muuten vaan seurasivat kilpailua. Kiitos myös kaikille kilpailupäivään osallistuneille aikuisille! Eräs partiovanhempi kiteytti päivän annin loistavasti: " Menihän se viikon vapaapäivä  työelämästä näinkin, mutta huonomminkin olisi voinut päivän viettää. Nyt sai ainakin viettää hauskan sekä aurinkoisen päivän lasten kanssa ja hyvässä opissa!"

 

Rajamäen Metsänkävijöiden kulunut kevät ei ole ollut pelkkää kisaamista PT- eli partiotaitokilpailuissa - toki myös sitäkin. Melkein kaikki laumat, ryhmät ja vartiot ovat kevään aikana retkeilleet joko lippukunnan omalla majalla Marsissa Herusissa tai sitten muuten luonnon helmassa. Seikkailija -Hukat retkeilivät keväällä viikonlopun Nuuksiossa pakkasenpuremissa tunnelmissa. Lippukunnan nuorimmat eli sudenpennut Taitotassuista ja Valkohampaista ovat päässeet tutustumaa retkeilyyn maailmaan  Marsin majalla - osa ensimmäistä kertaa elämässään. Seikkailija -Muurahaiset viettivät viikko sitten viikonlopun Herusten järven maisemissa telttaillen lippukunnan uuden uutukaisessa Hawu -teltassa erätaitoja opiskellen. Samaan aikaan tarpojavartio Näätien kevätkauden päättäjäisiä pidettiin Marsin majalla, mitkä jatkuivat sununtaina vielä majan kevättalkoiden merkeissä.

 

Kevät on ollut varsin vilkasta aikaa Rajamäen Metsänkävijöiden toiminnassa. Retkien, partiotaitokilpailujen, larppien, lippukunnan oman lehdenteko kurssin ja -teon, partioparaatin, partiokirkkohetken päälle kun ynnää vielä muun muuassa vapaaehtoistyön pelastuspalvelussa ja lippukunnan omien kesäleirien -ja vaellusten suunnittelut, niin kyllä voi sanoa, että puuhasteltavaa on ollut ihan mukavasti kaikille johtajille.

 

Koulujen kevätjuhlia vietetään ensi viikolla, mutta Rajamäen Metsänkävijöissä vielä viimeinen loppupuserrus  leiritoiminnan suhteen vasta on alkamassa. Lippukunnan kevätjuhlia vietetään tiistaina 24.5.2011 Tykkitorninmäen maisemissa, jolloin varsinainen kokoustoiminta päättyy. Alkukesän sudenpentujen ja seikkailijoiden kesäleirin Koho 2011  sekä tarpojien, samoajien ja johtajien lapinvaelluksen viimeisten suunnitelmien hionta vasta alkaa. Kesällä 2011 lomaillaan jälleen myös Rajamäen Metsänkävijöiden kesäleirin ja -vaelluksen merkeissä.

 

Tervetuloa mukaan Rajamäen Metsänkävijöiden toimintaan!

 

 

 

 

 

 

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet