Rajamäen Metsänkävijät

Kevätjuhla Tykkitorninmäellä päätti partiokevään viikkotoiminnan

Lippukunnanjohtaja Perttu Pihlajaviita avasi kevätjuhlan ja toivotti kaikki tervetulleiksi

Reilut sata partiolaista vanhempineen kokoontui tiistaina 24.5.2011 viettämään Rajamäen Metsänkävijöiden perinteistä kevätjuhlaa Tykkitorninmäelle.  Partiovuosi päättyi viikkotoiminnan osalta juhlaan, jossa jaettiin tänäkin vuonna reippaille sudenpennuille, seikkailijoille ja tarpojille partio-ohjelman mukaisia suoritusmerkkejä. Sudenpennut saivat kevään aikana opituista asioista useita jälkiä partiopaitaansa kiinnitettäväksi, seikkailijoille jaettiin ilmansuuntia sekä taitomerkkejä ja tarpojille tarppoja.

 

Juhlassa palkittiin myös aktiivisesta ja partiomaisesta toiminnasta vuoden sudenpentu, jonka arvonimen sai tänä vuonna Olavi Yli-Harja Karvatassuista. Adjutanteiksi valittiin Venla Kämäläinen Taitotassuista sekä Tomi Pulkka Valkohampaista. Palkinnot saivat myös torstaina 19.5.2011 pidetyssä lippukunnan perinteisessä Kolmiottelussa voittaneet kilpailijat. Lajeina ottelussa olivat suunnistus, ilmakivääriammunta ja arviointi.

 

Lippukunnan kaikille ikäkausille yhteinen juhla on mukava tapa päättää partiovuoden viikkotoiminta. Toiminnan kannalta juhlalla on tärkeä rooli myös siinä, että lapset ja nuoret tutustuvat muidenkin ikäkausien partiolaisiin, sudenpennut ja seikkailijat oppivat näkemään toimintaa laajempana kokonaisuutena kuin vain oman ryhmänsä kanssa viikottaiset kokoontumiset. Yhteisissä juhlissa on myös mahdollisuus opettaan nuoremmille lippukunnan perinteitä ja partiotoimintaan liittyviä tapoja. Monet olivatkin pukeutuneet partioasuun, vähintään partiohuivi oli kaikilla kaulassa,  ja lippukunnan lipun saapuessa juhlaan näytettiin kunniaa. Perinteisiä huutoja huudettiin ja partiolauluja laulettiin. Samoajat esittivät juhlaväelle leireillä aina esitettävän  iltanuotiosketsin "Uiminen kielletty" ja kaikki ikäluokat vanhempineen pääsivät kisailemaan naulauskilpailussa, jolla oma historiansa myös.

 

Vaikka viikottainen toiminta päättyi, on johtajilla vielä kevään ajan kalenterit täynnä sovittuja tapaamisia. Sudenpentujen ja seikkailijoiden oman kesäleirin Koho 2011, 9.-12.6.2011, ohjelmaa viimeistellään vielä huimaa vauhtia. Leirin jälkeen tarpojat, samoajat ja johtajat lähtevät Guovza 2011 -lapin vaellukselle 15.-22.6.2011. Katseet ovat kesän lisäksi suunnattuina jo syksyn toimintaan sekä tapahtumiin, vuoden 2012 Uudenmaan partiopiirin kesäleirille Huima 2012 valmistautuminenkin alkaa kohta.

 

Kaikille jäi varmasti hyvä jälkimaku suuhun kevään toiminnasta sekä yhteisestä kevätjuhlasta. Juhlan päätteeksi herkuteltiin vielä jäätelöä Kolon pihalla!

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet