Rajamäen Metsänkävijät

Jamboreelle Etelä-Ruotsiin kokoontui liki 40 000 partiolaista

Suomalaisia laivalla matkalla kohti Ruotsia

Metsänkävijät

Joka neljäs vuosi järjestettävä kansainvälinen partiolaisten suurleiri, Maailmanjamboree,  järjestettiin tänä vuonna Etelä-Ruotsissa Rinkabyssä 27.7.-8.8.2011. Leirille osallistui liki 40 000 partiolaista eri puolilta maailmaa ja Rajamäen Metsänkävijöitä heistä oli 8. Yhdentoista leiripäivän aikana jokainen sai nauttia leirin erittäin kansainvälisestä tunnelmasta ja leirin teemasta, Simply scouting.

Yhteensä leirin takia matkassa oltiin neljätoista päivää. Matkaa taitettiin busseilla ja Itämeren yli laivalla. Ennen leiriä vietettiin myös yksi päivä Tukholmaan tutustuen. Rajamäen Metsänkävijät asuivat leirin ajan Kipinä -leirilippukunnassa, jossa oli partiolaisia myös esimerkiksi Lohjalta, Pääkaupunkiseudulta ja Mellilästä Loimaalta. Kipinän naapurissa majoittui mm. Brasilialaisia, Espanjalaisia Mallorcalta, Ranskalaisia sekä Saksalaisia. Uusia ulkomaalaisia partioystäviä saatiin myös ainakin Norjasta, Belgiasta, Britanniasta ja leirin isäntämaa Ruotsista.

Tyypillisenä leiripäivänä herättiin kahdeksan aikaan aamulla, syötiin, tehtiin eväät päivää varten ja lähdettiin johonkin ohjelmapisteeseen. Ohjelmapisteissä leiriläiset pääsivät oppimaan uusia asioita esimerkiksi kommunikoinnista, kierrätyksestä, luonnonkatastrofeista sekä yleensäkin maailman pelastuksesta ja yhteistyöstä. Takaisin lerilippukuntaan tultiin komen neljän aikoihin, sitten syötiin  ja illalla oli yleensä vapaata aikaa kierrellä leirialueella yhteentoista asti, jolloin alkoi hiljaisuus. Normaaliin päivärytmiin ei kuitenkaan jämähdetty, sillä leirillä oli myös erikoispäiviä, kuten hike in camp, jolloin päästiin päivävaellukselle leirin ulkopuolelle ruotsalaiseen metsään ja cultural festival day, jolloin sai tutustua vieraisiin kulttuureihin sekä muutamia kokonaan vapaita päiviä. Leiillä oli myös koko leirin yhteisiä iltoja, jolloin koko leiri kokontui yhteen katsomaan ohjelmaa juhlalavalta. Tällaisia iltoja oli avajaisiltana, cultural festival daynä ja leirin viimeisenä iltana, jolloin oli leirin päättäjäiset. Päättäjäisissä tunnelma oli huipussaan, vaikka satoikin. Leiriläisiä viihdytti esimerkiksi ruotsalaisbändi Europe ja Ruotsin kuningas vanhana partiolaisen piti juhlapuheen.

Leiri oli jokaiselle tajuttoman upea kokemus. Onneksi seuraava jamboree on taas neljän vuoden kuluttua ja tällä kertaa isäntämaana toimii Japani

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet