Rajamäen Metsänkävijät

Yli 100 Rajamäen Metsänkävijää juhlisti Suomen itsenäisyyttä Rajamäen kirkossa

Lupauksenannon jälkeen johtajat solmivat ensimmäisen kerran partiohuivin

Riikka Kauhanen

Suomen itsenäisyyspäivän aamuna kävi kova kuhina Rajamäen kirkon pihalla, ja sinisiä paitoja vilisti valkoisessa lumimaisemassa. Runsas 100 Rajamäen Metsänkävijää sudenpennuista partiokonkareihin oli jälleen tullut kunnioittamaan Suomen syntymäpäivää itsenäisyyspäivän messuun.

Partiolaisten osallistumisella juhlallisuuksiin on jo vuosikymmenien mittainen historia. Tänäkin vuonna lippukunnan nuorimmat osallistuivat kirkkoväärtin tehtäviin jakaen virsikirjoja, keräten kolehtia ja toimien tekstinlukijoina. Messun aloitti partiolaisten ristikulkue ja päätteeksi koko juhlakansa kokoontui sankarihaudalle seppeleen laskuun partiolaisten ollessa kunniakujana.

Messun jälkeen kirkossa pidettiin perinteinen Rajamäen Metsänkävijöiden lupauksenanto-tilaisuus. Tänään jopa 35 uutta lippukunnan jäsentä antoi partiolupauksen ja sai merkiksi valasta Metsänkävijöiden partiohuivin. Seikkailija- ikäkauteen siirtyneet antoivat puolestaan seikkailija -lupauksen ja osmonsolmun kiinnitettäväksi partiohuiviinsa. Molemmat ikäkaudet palkittiin myös syksyn aikana suoritetuista aktiviteeteista partiomerkein, sekä lippukunnan aktiivisin partiolaisten joulukalenterien myyntiryhmä sai kotiinviemisiksi jouluista makeaa.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien jälkeen runsas joukko johtajia samoajista partioveteraaneihin kokoontui vielä lippukunnan kololle kahvihetkeen. Tällä kertaa kahvituksesta huolehtivat partiokonkari-naiset. Viikkotoiminnassa johtajien vertaistuki jää lähinnä pikaisiin yhteydenottoihin sähköpostilla tai puhelimitse. Suomen syntymäpäivän juhlallisuuksien jälkeen on oivallinen hetki rauhoittua hetkeksi ja viettää hetki aikaa yhdessä.

Itsenäisyyspäivän perinteiden vaaliminen ja niiden siirtäminen nuoremmille sukupolville on tärkeää. Joku johtaja sanoi osuvasti: "Nuorena oli hienoa olla partiopaita päällä ja saada merkkejä muistoksi tehdyistä jutuista. Nykyään kannan partiopaitaa edelleen ylpeänä päällä, mutta juhla-asuna ja kunnioittaen koko kansan syntymäpäivää!"

Rajamäen Metsänkävijät toivottavat kaikille suomalaisille juhlavaa itsenäisyyspäivää - koko Suomen kansan syntymäpäivää!

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet