Rajamäen Metsänkävijät

Partiosyksy huipentui takka- ja kuvailtaan

Samoajat esittämässä sketsiä eli vitsiä näytellen

Sunnuntai-iltana, Rajamäen kylän hiljentyessä, satunnainen kulkija hämmästeli: "Mitä ihmettä! Onko joulupukin paja muuttanut Villentielle?" Lumisessa maisemassa kun punaiset tonttulakit vilkkuivat kiireessä ja tohinassa, sisällä ja ulkona. Tarkkasilmäinen saattoi jo iltapäivällä huomata ohi vilahtavia sinivalkoisia huiveja.

Pikkujouluissa muisteloita vuoden tapahtumista

Rajamäen Metsänkävijöiden pikkujoulua vietettiin sunnuntai-iltana 11.12.2011 Rajamäen avoimen päiväkodin tiloissa elämään herätetyn perinteisen takka-ja kuvaillan merkeissä. Illan ohjelmasta vastasivat lippukunnan 12-17 -vuotiaat tarpojat sekä samoajat, jotka olivat jo aamupäivällä kokoontuneet K.I.T.T.:iin eli ikäkauden tarpoja -tapahtumaan. Päivän aikana tapahtumassa suoritettiin tehtäviä sisällä ja ulkona partiomaiseen tapaan aiheena luovuus sekä valmisteltiin illan ohjelmaa muun muassa leipoen piparitaikinasta partioleiri telttoineen metsämaisemaan.

Illan hämärtyessä liittyi joukkoon sudenpentuja, seikkailijoita, johtajia sekä partiokonkareita muistelemaan vuoden kohokohtia. Lähes 80 Metsänkävijää palautti mieleen ikimuistoisia elämyksiä Koho 2011 -sudenpentujen ja seikkailijoiden kesäleiriltä, Guovza reaisu 2011 -tarpojien ja samoajien lapinvaellukselta, World Scout Jamboreelta Ruotsista sekä lukuisilta syksyn aikana tehdyiltä retkiltä. Ohjelmaan sisältyi partiomaiseen tapaan myös laulua, huutoja, sketsejä, leikkejä sekä videoesityksiä tarpojien valmistelemina.

Perinteitä herätetty henkiin

Takka- ja kuvaillalla on lippukunnassa jo pitkä perinne, mikä on herätetty jälleen henkiin. Alunperin iltaa vietettiin Rajamäen talolla, loppuvuodesta järjestetyssä tapahtumassa katsottiin kuvia menneeltä partiovuodelta takkatulen loimutessa. Vaikka takan ääreen ei aina ole päästy, on kuvien katselu säilynyt. Perinteisesti iltaan on liittynyt tietokilpailu, jonka voittajavartio on palkittu täytekakulla.

Iloisten muisteloiden jälkeen partiosyksy ja illanvietto päätettiin sisaruspiiriin sekä yhteiseen herkkuhetkeen nauttien pipareita ja mehua. Partiosyksy on päättynyt ja aika rauhoittua joulun viettoon. Lippukunnan omalla talvileirillä Jääkarhu 5.-8.1.2012 tavataan eteläamerikkalaisissa merkeissä - Hola!

Rauhaisaa joulun aikaa kaikille toivottavat Rajamäen Metsänkävijät partiomaiseen tapaan huutaen:

Paaaa - ras juooo - ma on... GLÖGI!

 

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet