Rajamäen Metsänkävijät

Talvisia elämyksiä Etelä-Amerikan tunnelmissa Rajamäen Metsänkävijöiden Jääkarhu -talvileirillä

Leirin johtaja Pinja Pihlajaviita vastaanottamassa leiriläisiä: " Tervetuloa tänne helteiselle Jääkarhu -leirille! Teille on varattu mukava majoitus rantamaisemalla tuolta majoitusalueelta. Huh, kuinka on lämmin!"

Riikka Kauhanen

Rajamäen Metsänkävijöiden 4. talvileiri Jääkarhu pidettiin loppiaisen aikaan torstaista sunnuntaihin talvisissa tunnelmissa Löytlammen rannalla. Leiri oli suurin lippukunnan tähän saakka järjestämistä talvileireistä. Osallistujia 8-vuotiaista sudenpennuista aikuisiin johtajiin oli lähes 90 henkilöä, jotka yöpyivät teltoissa.

Aiemmin talvileireille ovat osallistuneet yli 13-vuotiaat partiolaiset. Tänä vuonna päätettiin järjestää myös lippukunnan nuorimmille mahdollisuus kokea leirielämää talviaikaan. Monille 8-vuotiaille sudenpennuille osallistuminen Jääkarhulle oli todella suuri elämys: harrastus aloitettu vasta syksyllä ja ensimmäinen yöpyminen teltassa tapahtui tammikuun kirpeässä pakkassäässä.

Leirin teemana oli Etelä-Amerikka, ohjelma ja ruokailut myötäilivät teemaa, mutta toki myös talvisista olosuhteista nautittiin. Leiriläiset pääsivät kokeilemaan heikoista jäistä pelastautumista naskalit kaulassa sekä retkiluistelua lammen jäällä. Lipunnoston jälkeen puolestaan lämmiteltiin aamujumpassa salsan askelin lantiota keinuttaen.

11-13 -vuotiaat seikkailija -tytöt kokoontuivat muutama päivä leirin jälkeen viikkokokoukseen, Muurahaisten kokouksessa kirjoittamia muisteloita leiristä:

LAA-LAA-LAAMA… TOSI PITKÄ NAAMA – kaikui Jääkarhulla (kirjoittanut Rinkeli, Emppu ja Susi)

Hurautimme aamulla aikaisin kello 9 Märkiön grillille, koska sudenpennuilla ja seikkailijoilla oli alkamassa JÄÄKARHU -leiri. Tarpojat ja sitä vanhemmat olivat menneet leirille jo torstaina, ja nyt on lauantai. Kävelimme leiripaikalle 2-3 kilometriä.  Kannoimme tavaramme itse paitsi meidän ryhmäämme kuuluvat nuoret seikkailijat saivat tavaroilleen autokyydin, samoin sudenpennut. Matkalla oli jännittäviä rasteja, joita ratkoimme yhdessä ryhmämme kanssa. Tarpojat olivat rastimiehinä.

Leiri paikka oli Löytlammen rannalla. Se oli ihastuttava paikka, mutta harmi kyllä emme päässeet uimaan tai luistelemaan. Tarpojat kyllä pääsivät ja se oli epäreilua. Teltat olivat metsässä ja siellä oli myös talo, saunarakennus sekä vessa ja puuvaja.

Leirin ruoka oli Eteläamerikkalaista. Se oli suhteellisen hyvää, mutta sitä olisi voinut olla enemmän. Ruoka tehtiin ulkona ja syötiin myös ulkona. Jotkut ruuat olivat tulisia. Söimme muun muassa Chili Con Carnea, Mexicon lihapataa, nicaragualaista riisi-kanakeittoa sekä leipää.

Ohjelma oli todella mukavaa. Pelasimme norsujalkapalloa pareittain, etsimme Inkan aarretta ja meillä oli tietysti RaMe:n perinteiset leiriolympialaiset. Teimme marakassit, joissa oli jääkarhun kuva, ja niitä soitimme illalla iltanuotiolla.

Jouduimme karsimaan iltanuotiolta aika paljon ohjelmasta, sillä sudarit olivat niin väsyneitä. Lähdimme heti iltanuotion jälkeen teltoille, jotkut kiersivät vielä vessan kautta. Leirin johtajan luvalla saimme luvan luistaa hampaiden pesusta, jos pesisimme vasta aamulla.

Nukuimme teltoissa. Telttaryhmät oli nimetty maiden mukaan: Mexico, Kuuba, Peru, Chile, Argentiina ja Brasilia Siellä oli kamiinat joita piti vahtia ja lisätä puita koko yön. Meillä oli kipinämikko -vuorot. Kaikki teltassa olevat seikkailijat olivat ensimmäistä kertaa kipinämikkona. Se oli jännää!

Lähdimme ryhmissämme Märkiön grillille sunnuntai-iltapäivänä. Matka tuntui paljon pidemmältä, kuin silloin kun tulimme leirille. Jalat olivat hieman kipeät, mutta kävelimme reippaasti rinkka selässä tai pulkassa. Vanhemmat tulivat hakemaan meidät grilliltä kello kolmen aikaan. Siihen leirimme loppui. Jäi mukava muisto 4. talvileiristä!

”Valkoinen on turkkini, siniset on silmäni, musta kuono totta kai, jääkarhu olen vain”

 

Mielipidekysely: Oliko Etelä-Amerikka Jääkarhun teemaksi sopiva? (haastattelijoina Evora ja Apina)

 

”Oli ihan loistava! Se loi lämpöistä tunnelmaa” kertoo perulainen johtaja

”Oikein sopiva! Sopivasti oli etelän tuulia ja talviulkoilua” kommentoi nimimerkki Mami

”Oli ihan, mutta ruoka olisi voinut olla erilaista” vastaa Sapee

”Mielestäni se oli hyvä teema, mutta ruokaa olisi voinut olla vielä enemmän” kertoo Blöö

”Mielestäni se oli oikein hyvä teema! Siellä oli tarpeeksi ruokaa ja se oli hyvää” vastaa Pööpi Missaaja

 

Tunnelmia leiriltä (haastattelun tekivät Tintti ja Ellu)

 

Minkälaista ruokaa oli leirillä?

-Eteläamerikkalaista, tulista, hyvää, paljon riisiä..

Montako henkilöä siellä oli?

-Noin 90 leiriläistä

Mikä oli mukavinta?

-Norsunpallo –leikki, pulkan vetäminen, Inkan aarre, ”kipinämikkona” oleminen

Mitä leikkejä leikitte leirillä?

-Etsittiin Inkan aarretta, norsunpallo-leikkiä, laamaleikkiä

Kuinka paljon olitte leirillä ulkona?

-Koko ajan paitsi yöllä, jolloin oltiin teltassa

Oliko leirillä kylmä?

-Ruokailussa oli kylmä, välillä kyllä, varpaista, sormista

Mitä huutoja huusitte?

-Laa-laa-laama!

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet