Rajamäen Metsänkävijät

"Partiolainen on aina valmiina" - seikkailijat jalkautuivat auttamaan

Vesimeloni, Manteli ja Mustikka lipaskeräyksessä

Anne Halme

"Aina valmiina kuin partiolainen" sanoo sanonta. Totta!

Sarjakuvalehdet ja elokuvat luovat partiotoiminnasta mielikuvia: joukko innokkaita nuoria, päähine päässä, huivi kaulassa ja rinkka selässä, telttailevat metsässä ja ratkovat ongelman kuin ongelman nokkelasti. Totta toinen puoli! Partiotoimintaan kuuluu olennaisesti retkeily luonnossa sekä selviytyminen ja ongelmien ratkominen, mutta paljon muutakin.

Partio-ohjelma ohjenuorana

Jokaiselle ikäkaudelle, sudenpennuille, seikkailijoille, tarpojille, samoajille sekä vaeltajille on laadittu oma ikäkausiohjelma, joka toimii ohjenuorana partiotoiminnassa harjoitettaville asioille. Yhteistä kaikille ikäkausille on se, että lapset ja nuoret oppivat tekemään yhdessä, ottamaan vastuuta asioista, hyväksymään erilaisuutta ja kunnioittamaan luontoa. Partioleireiltä ja -retkiltä he saavat erätaitoja, elämyksiä ja kavereita, viikkotoiminnassa opitaan käden ja mielen taitoja sekä rakennetaan kulttuurien välistä ymmärrystä. Olennainen osa toimintaa on myös toisen hyväksyminen sekä auttaminen -  niin omassa ryhmässä, lippukunnassa kuin muiden ihmisten sekä sidosryhmien välillä.

Saukot yhteisvastuukeräyksessä

Seikkailijaryhmä Saukot ottivat partioslangilla sanottuna "kopin tarjotusta pestistä" ja lupautuivat apukäsiksi Nurmijärven seurakunnan yhteisvastuukeräykseen. Ensimmäisen vuoden seikkailijatytöt heräsivät reippaina lauantai-aamuna 11.2.2012 lipaskeräykseen Rajamäen keskustaan. Kahden tunnin, klo 10-12, pestin aikana täyttyivät kerääjien lippaat huimaa vauhtia. Lahjoittajat olivat innoissaan siitä, että lapsia oli mukana keräyksessä - moni jopa tipautti kolikon jokaisen kerääjän lippaaseen. Saukko-tytöt puolestaan olivat kovin ilahtuneita siitä, että "tyhjänpanttina" ei tarvinnut kaduilla seisoa. Sängyn pohjallekin olisi voinut jäädä kouluviikon jälkeen laiskottelemaan, mutta avustaminen keräyksessä oli jokaiselle mieluisampi vaihtoehto. Samalla tuli toki suoritettua seikkilijoiden aktiviteetti "Päivän hyvä työ" ja tutustuttiin yhteen taustayhteisönä toimivan Nurmijärven seurakunnan avustuskeräysmuodoista.

Partiolaiset erätulilla Sääksin leirikeskuksen ulkoilutapahtumassa

Sunnuntaina 19.2.2012 klo 10-15 joukko seikkailijoita johtajineen olivat apukäsinä Nurmijärven seurakunnan perinteisessä ulkoilupäivässä, jossa partiolaiset ylläpitivät nuotiotulia. Mäenlaskun, lumikenkäilyn ja ratsastuksen jälkeen tauko erätulilla makkaraa paistaen tuntui olevan monelle mieluisa hetki. Nuotiopaikalla riitti nimittäin vierailijoita koko päivän ajan. Perheen nuorimmat kellähtivät herkkuhetken jälkeen hetkeksi huilitauolle laavun suojaan vanhempien nauttiessa nuotion lämmöstä.

"Kyllä nuotiotulilla paistettu, savuntuoksuinen, päältä karrelle palanut ja sisältä kylmä grillimakkara kruunaa päivän ja voittaa aina kotona tehdyn uunimakkaran" kiteytti eräs ulkoilija osuvasti!

 

Rajamäen Metsänkävijät

Aikaisempia kirjoituksia

Rajamäen Metsänkävijät

Rajamäen Metsänkävijät ry on Rajamäellä ja Röykässä toimiva vuonna 1959 perustettu partiolippukunta. Jäseniä 8-vuotiaista sudenpennuista yli 80-vuotiaisiin partiokonkareihin on yli 200.

Me olemme Uudenmaan Partiopiirin suurin lippukunta. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat viikoittain puuhastelemaan erilaisten partiotaitojen ja -tietojen parissa. Silloin tällöin viikonloppuisin retkeillään tai kisaillaan sekä koetaan elämyksiä ja seikkailuja luonnossa yhdessä kaikenikäisten partiokaverien kanssa. Partio on kansainvälinen liike, joten esim. suurleireillä tulet tapaamaan partiolaisia eri puolilta maailmaa.

Partiotoiminta tarjoaa koko perheelle hauskaa ja kehittävää toimintaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Aikuisenakin olet tervetullut mukaan toimintaamme. Uusia sudenpentuja, koulussa toisella luokalla olevia lapsia, otamme toimintaamme mukaan syksyisin.

Muiden ikäkausien osalta ja liittymisestä lippukuntaamme lisätietoa antavat allaolevat henkilöt. Tervetuloa Rajamäen Metsänkävijöihin!

Lisää tietoa toiminnastamme on verkkosivuillamme, mistä löydät myös yhteydenottotiedot: rame.partio.net

Uusimmat mielipiteet