Mielipide: Ajateltiinko valoteoksen turvallisuusasiat loppuun asti?

Kirjoittajan mielestä valoteos ei ole turvallisimmassa paikassa. Riikka Laine

Lukijalta

Haluan kiittää Nurmijärven kuntaa ja kaikkia muita tahoja, jotka järjestivät ohjelmaa Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen 150-vuotisjuhlapäivän kunniaksi. Varsinkin opistojen esitys oli loistava ja lukumaraton mielenkiintoista kuultavaa.

Veljesten valo -niminen teos ilahduttaa meitä vielä tämän viikon ajan. Sekin edustaa upeaa luovuutta ja etenkin internetin välityksellä on miellyttävää seurattavaa.

Samalla haluan kysyä, että onko teoksen kohdalla mietitty liikenneturvallisuusasiat loppuun asti? Kävin itse ihailemassa teosta maanantaina illalla. Paikalla oli lisäkseni useampia kiinnostuneita.

Kaikille ei kuitenkaan riitä teoksen ohi ajaminen, vaan monet paikalla olleet halusivat ikuistaa sen omalla kamerallaan. Se on kuitenkin nykypäivää, että valoteoksen kuvia myös jaetaan somessa tai lähetetään tutuille eteenpäin.

Paikalla ei ole kuitenkaan yhtään kunnollista parkkipaikkaa, johon teoksen katselijat voisivat autonsa pysäköidä. Autoja olikin useampia pitkin tienvartta ja bussipysäkillä, ja ihmiset sitten hyppivät nelikaistaisen tien yli päästäkseen näkemään teoksen molemmin puolin.

Kunnan olisi pitänyt mainita etukäteen, jos ihmisten ei haluta menevän katsomaan valoteosta livenä, vaan ihailevan sitä vain ohi mennessään.

Harva meistä nurmijärveläisistä tuon sillan ali kuitenkaan ajaa, joten siksikin lienee luonnollista, että paikalliset tulevat katsomaan sitä lähempää.

Kun kaiken lisäksi valoteos näkyy nimenomaan pimeässä parhaiten, niin varsinkin pimeän aikaan ihmiset siellä liikkuvat. Autoilijoiden on siis syytä olla moottoritieltä Kirkonkylän ramppiin noustessa nyt erityisen varovaisia.

En haluaisi pelkästään purnata, kun Nurmijärvi jotain näin upeaa toteuttaa. Mutta ehkä ensi kerralla kannattaa huomioida, että valoteosta halutaan nähdä myös livenä ja ottaa siitä kuvia. Valoteos sinällään on kerrassaan upea ja mielenkiintoinen, mutta onko paikka sittenkään oikea?

Kulttuurin suurkuluttaja

Lue myös jatkojuttu:Valoteos kiinnostaa ohikulkijoita – ei tarkoitettu selfiekuvauspaikaksi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona ei kaatanut suunnitelmia – Klaukkalan S-marketin purkutyöt käynnistyvät kesällä
 2. Yli 400-vuotinen perinne katkeaa – kirkonkirjojen pito siirtyy Nurmijärveltä Vantaalle
 3. 16 uutta koronatartuntaa viikossa Keusoten alueella – kuusi näistä Nurmijärvellä
 4. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 5. Nurmijärven nuorisotiloissa järjestetään kesätoimintaa – kaikille avointa ja maksutonta
 6. Lässytätkö lemmikillesi? Voit voittaa SM-tittelin ja lemmikille vuoden ruoat – Arttu Wiskari, Eevi Teittinen ja kumppanit avaavat kisan
 7. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 8. "Oli aika vilkas yö" – Mäkkylän räjähdys aiheutti mittavan poliisioperaation, jota naapuri seurasi parvekkeeltaan
 9. THL:ltä uusi karttasovellus: Täällä ihmisillä on koronaoireita – Suuret kaupungit ja kaksi sairaanhoitopiiriä erottuvat joukosta
 10. OP Uusimaalle uusi toimitusjohtaja – pankki haluaa olla johtava toimialueellaan
 11. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn
 12. SAK: Nuorille tarjolla nyt roimasti vähemmän kesätöitä kuin viime vuonna, mutta vielä kannattaa yrittää
 13. Taloudellinen, turvallinen – Suomalaiset ovat autokaupoilla järkikansaa, eikä korona ole saanut lykkäämään hankintahaaveita
 14. Mielipide: Keusoten jäljet pelottavat
 15. Päivittyvä juttu: Espoon räjähdystä tutkitaan kahtena murhan yrityksenä, poliisien vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa – Tämä tapauksesta nyt tiedetään

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.