Pääkirjoitus: Autolla sujuvasti ruokakauppaan

Riikka Laine

Uuden ison S-marketin tulo Klaukkalaan 2021 (sivu 4–5) on monelle nurmijärveläiselle odotettu uutinen. Moni on odottanut kauppaa tuolle paikalle syksystä 2016 asti, kun edellinen S-market lopetti toimintansa kyseisellä paikalla.

Varsinkin pohjoispään yrittäjät ovat olleet huolissaan painopisteen keskittymisestä pienelle alueelle Viirinlaakson tuntumaan. Nurmijärven Uutisetkin on kertonut moneen otteeseen niin tavallisten asiakkaiden kuin yrittäjien huolesta. Huolestuneimpia oltiin siinä vaiheessa, kun apteekki muutti keväällä 2017 Viirin kauppakeskukseen ja kulman viimeinenkin ruokakauppa lähti K-marketin lopetettua viime keväänä.

Siksi S-marketin tulo on yhtään muita yrittäjiä vähättelemättä tavallista isompi asia. Kuten HOK-Elannon kiinteistöjohtaja haastattelussa kuvaa, niin uusi iso ruokakauppa tulee piristämään aluetta varmasti muutoinkin. Se tulee varmasti houkuttelemaan muitakin yrittäjiä tullessaan ja toivottavasti myös asiakkaita.

Jos Kivistöön ei ole tulossa suurta seudullista kauppakeskusta, niin kenties asiakkaita voidaan saada sieltäkin suunnalta. Ja ainakin Röykän ja Vihtijärven suunnasta suunnataan entistä varmemmin Klaukkalaan asioimaan, kun tarjontaa on enemmän ja Klaukkalan kaupallinen keskus on suurempi.

Ja se taas on kaikkien Klaukkalan yrittäjien etu – ei pelkästään S-marketin.

Uusi vetovoimatekijä tarkoittaa kuitenkin aina myös lisäliikennettä.

Sen vuoksi olisikin toivottavaa, että kunta miettisi vielä uudestaan Lepsämäntien liikennejärjestelyiden mahdollista muuttamista.

Kunta teetti viime syksynä kauppapaikan ympäristössä eli Klaukkalantien, Lepsämäntien ja Ylitilantien risteyksessä liikkennetarkastelun, jonka lopputulos on, että risteyksen liittymäjärjestelyt ovat toimivia myös 20 vuoden kuluttua. WSP Finland Oy:n raportissa vedottiin Klaukkalan ohikulkutien valmistumiseen, jonka uskotaan vähentävän liikennettä merkittävästi. Raportin mukaan liittymät toimivat ennustetilanteessa paremmin kuin nykytilanteessa ja lisäkaistat olisivat ylimitoitettuja. Loppuun on toki kirjattu, että liikennemääriä on kuitenkin tarpeen seurata ohikulkutien valmistumisen jälkeen.

Mutta toivottavasti tässä huomioidaan myös kaupan vaikutukset, jotta asiointi saadaan oikeasti sujuvaksi. Se kun on autolla saapuville asiakkaille tärkeää, että myös liikenneyhteydet pelaavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tievalaistuksen rakentaminen käyntiin useassa kohteessa – haittaa liikenteelle
 2. Lukihäiriön kanssa kamppaileva Sirkku Jauhiainen perusti verkkosivun lisätäkseen tietoisuutta: "Lukihäiriö on tehnyt minusta tarkan ja empaattisen"
 3. Keusotelta vahvistus: Ikääntyneiden päivätoiminta loppuu Rajamäellä
 4. Talkooperinne elää Mäntysalossa – Enkun lampi laitettiin kesäkuntoon
 5. Nurmijärven Kodeille valmistui 110 uutta asuntoa – "Muutto oli Nurmijärven isoin aikoihin"
 6. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 7. Auttava puhelin -kampanja alkaa taas: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 8. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan taas
 9. Kissojen ulkoilu puhuttaa Nurmijärvellä – näin asiasta tiedottaa Suomen Kissaliitto
 10. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 11. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 12. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 13. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 14. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 15. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.