Mielipide: Kunta vastaa kotisivuja arvostelleelle

Lukijalta

Nimimerkki Kuntalainen arvosteli viikonvaihteen Nurkkarissa (NU 3.1.2019) Nurmijärven kunnan uusia kotisivuja. Kiitämme Kuntalaista arvokkaasta ja ansaitusta kritiikistä.

Kunnan uudet kotisivut lanseerattiin lokakuun puolivälissä ja sivut ovat valitettavasti vielä työn alla. Tästä johtuen esimerkiksi koulujen omat sivut ovat vielä osittain avaamatta. Koulujen yhteystiedot ovat olleet kotisivuilla heti lanseerauksesta saakka, mutta niiden hakukonelöydettävyydessä ilmeni aluksi ongelmia. Korjasimme asian joulukuussa. Koulujen yhteystiedot löytyvät mm. kirjoittamalla kotisivujen hakukoneeseen ”koulujen yhteystiedot”.

Kotisivu-uudistuksen yhteydessä kunnan kotisivujen julkaisujärjestelmä vaihtui ja kunnan domain www.nurmijarvi.fi siirrettiin uudelle palvelimelle, jolloin kaikki vanhat sivut (myös koulujen sivut) lakkasivat olemasta. Tästä syystä koulujen vanhoille kotisivuille ei myöskään pääse Googlen kautta. Kunnan uudet kotisivut ja koulujen uudet sivut löytyvät Googlen kautta.

Tällä hetkellä osalla kunnan kouluista on uudet, päivittyneet kotisivut. Kuntalainen on kuitenkin oikeassa siinä, että nykytilanne ei ole ideaali ja olemme saaneet siitä palautetta myös muilta kuntalaisilta – olemme pahoillamme asian viivästymisestä.

Teemme kunnassa ja kouluissa töitä sen eteen, että alkukeväästä jokaiselle kunnan koululle avataan kunnan kotisivujen alle omat sivut, joilta löytyvät ajanmukaiset tiedot ja yhteystiedot. Viestinvaihto opetushenkilökunnan ja huoltajien kanssa on lukuvuoden alusta alkaen keskitetty oppilashallinto-ohjelma Wilmaan. Jatkossakin koulutyöhön liittyvä viestintä kodin ja koulun välillä tapahtuu pääsääntöisesti Wilman kautta.

Kuntalainen kysyy kirjoituksessaan myös, onko kunnan kotisivu-uudistuksessa huomioitu hakukoneoptimointi. Kuntalaisten ei tarvitse olla tästä asiasta huolissaan, sillä hakukoneoptimointiin on kotisivun koodauksessa kiinnitetty erityistä huomiota.

Kotisivujen edelleen kehittyessä uudet kotisivut ja niiden alasivustot löytyvät eri hakukoneiden kautta huomattavasti paremmin kuin vanhat sivut. Löydettävyys paranee entisestään esimerkiksi asiasanojen ja metatietojen kehittämisen ja laajentamisen myötä.

Haluamme vielä pahoitella kuntalaisilta kotisivu-uudistuksen aiheuttamasta harmista. Otamme mielellämme palautetta vastaan, jotta voimme kehittää kotisivuista nyt ja tulevaisuudessa kuntalaisia mahdollisimman hyvin palvelevat.

Teemu Siltanen Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Veera, Risto ja Arttu juhlivat lauantaina valkolakkejaan pienesti – rehtorit onnittelevat kaikkia sankariylioppilaita
 2. Puolustusvoimat harjoittelee Nurmijärvellä – ampuminen aiheuttaa paikoittain melua
 3. "Suvivirsi koskettaa nyt erityisesti" –  perheenisät kiittävät koulunsa päättäviä musiikkivideolla
 4. Vähittäiskaupan suuryksikölle tehdään tilaa Kirkonkylässä? Kunta laittoi vireille asemakaavan muutoksen
 5. Messut jatkuvat Nurmijärven kirkoissa – yli 50 henkilöä voi osallistua, myös ehtoollista jaetaan
 6. Mielipide: Lääkäritkin huolissaan: Onko Nurmijärven terveydenhuollossa tapahtumassa hyppy tuntemattomaan?
 7. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 8. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt
 9. Entinen Neuvostoliitto näkyy edelleen väestötilastossa – ulkomaalaistaustaisista jo puolet asuu pääkaupunkiseudulla
 10. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 11. Oikeus vangitsi nettipetoksia tehtailleen nuoren miehen – edellisen tuomion jälkeen petokset jatkuivat alle viikossa
 12. Lelusalakuljettajan tuomio koveni hovioikeudessa – Siirtolapuutarhamökin ostaminen lahjoitusrahoilla oli törkeää rahanpesua
 13. Koronakevät on tuplannut itsetuhoisuuteen liittyvät soitot tukipuhelimeen – "Rajoitukset voivat korostaa yksinäisyyttä ja ahdistusta"
 14. USU-gallup: Valtaosa suomalaisista on varmoja, että ottaa koronavirusrokotteen
 15. Luusereita ei ole! Nurmijärveläinen Satu Uusiautti sanoo, että kuka vain voi olla menestyjä – "Olennaista on, että ihminen ottaa opikseen ja jatkaa yrittämistä"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Puolustusvoimat harjoittelee Nurmijärvellä – ampuminen aiheuttaa paikoittain melua
 2. Vähittäiskaupan suuryksikölle tehdään tilaa Kirkonkylässä? Kunta laittoi vireille asemakaavan muutoksen
 3. Koronatartunnat tasaantuneet Keusoten alueella – vain Tuusulassa selkeää kasvua tartuntamäärissä
 4. "Suvivirsi koskettaa nyt erityisesti" –  perheenisät kiittävät koulunsa päättäviä musiikkivideolla
 5. Veera, Risto ja Arttu juhlivat lauantaina valkolakkejaan pienesti – rehtorit onnittelevat kaikkia sankariylioppilaita
 6. Touhula aloittaa isot yt-neuvottelut ja saattaa sulkea yli 40 päiväkotia – Nurmijärvi voi huokaista helpotuksesta
 7. Ely päällystää yhdeksän tietä Nurmijärvellä – nämä kohteet saavat uutta pintaa
 8. Mielipide: Lääkäritkin huolissaan: Onko Nurmijärven terveydenhuollossa tapahtumassa hyppy tuntemattomaan?
 9. Kirkonkylän S-market saa uuden ilmeen – "Vastaa kustannustasoltaan lähes uuden marketin rakentamista"
 10. Poliisi muistuttaa: Pelisäännöt sovittava ennen koulujen päätösjuhlia – näin tapahtuu, kun poliisi löytää alaikäisiltä alkoholia
 11. Ministeriön selvitys: Kasvosuojista vain niukasti hyötyä, ei tarjoa suojaa tartunnalta
 12. Nurmijärven kuntatalous keikahti päälaelleen – miljoonien ylijäämä vaihtumassa yli kahdeksan miljoonan alijäämäksi
 13. Mies kärähti 16 kertaa ratista parin vuoden aikana – niin suuri vaara sivullisille että esitetään vangittavaksi
 14. Messut jatkuvat Nurmijärven kirkoissa – yli 50 henkilöä voi osallistua, myös ehtoollista jaetaan
 15. Poliisi tyrmistyi koronakevään rumista luvuista: Nuoret miehet kaahaavat yhä enemmän yli 50 kilometrin ylinopeuksia, humalassa tai huumeissa ajaminenkin yleistynyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.