Adolf Hitlerin podcast

Toni Hinkka

Asian esittämiselle on nykyään monia tapoja ja kanavia. Niin monia, että ei kukaan voi kokeilla, saati hallita niitä kaikkia. Ei sisällön tuottajana eikä sisällön hyödyntäjänä. On vaikea valita sanoja, kun en oikein tiedä puhuako lukijasta, katsojasta vai kuuntelijasta.

Johtajien, vaikuttajien ja asiantuntijoiden pitäisi nykyään kyetä viestimään tavoilla, joita heidän kohderyhmänsä suosivat. Kohderyhmää ovat oman organisaation lisäksi myös asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Mahdollisesti koko kansa.

Tavat ovat pirstaloituneet teknisesti ja medioittain. Minunkin sana-, kuva- ja äänituotoksiani julkaistaan yli kahdessakymmenessä lehdessä ja sosiaalisen median kanavat vielä päälle. Sisällön järkeilyn ja tuottamisen lisäksi energiaa vievät jakelun pohdinta ja toteuttaminen.

Liian monimutkaista, ajattelevat varmaan monet. Vaan jos et näe opettelun vaivaa, ei sanasi saavuta kohdettaan. Kilpailijasi tai jopa vastustajasi saa viestinsä perille ja sinä jäät altavastaajaksi. He, jotka viestivät monikanavaisemmin, voittavat vaikka heidän sanomansa olisi paljon sinua huonompi.

Tiesitkö, että Hitler käytti ensimmäisinä maailmassa laadukkaita mikrofonia ja kaiuttimia.

Näin hänen sanomansa tavoitti ja tuli ymmärretyksi kerralla aukiolliselle kansaa, kun kilpailijat tulivat kuulluksi vain kouralliselle. Nykyäänkin taitavampi ja monipuolisempi median käyttäjä saa posketonta kilpailuetua sanomalleen.

Vaikuttamisessa tunne on paljon varsinaista asiasisältöä voimakkaampi tekijä. Kannattaa viestiä tavalla, jolla saa luontaisesti parhaiten tunteensa esiin.

Itse olen kirjoittanut kolumneja ja blogeja kymmenisen vuotta. Videoita olen tehnyt pari vuotta. Podcasteja olen tehnyt nyt viikon.

Video on näistä minulle selkeästi vaikein, koska siinä pitää samanaikaisesti huolehtia tekstistä, äänestä ja kuvasta. Myös editointi vie eniten aikaa. Ehkä kymmenkertainen työmäärä podcastiin verrattuna.

Viikon kokemuksen perusteella podcast vaikuttaa minulle helpoimmalta. Nauhuri vain päälle ja juttelen asioista, joista olen tottunut puhumaan liveyleisölle jo muutenkin. Siinä tunnekin tuntuu välittyvän kaikkein helpoiten. Jännä nähdä, mitä mieltä yleisö on.

Toni Hinkka

Kirjoittajan podcasteja julkaistaan myös tämän lehden nettisivuilla (katso alla).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tievalaistuksen rakentaminen käyntiin useassa kohteessa – haittaa liikenteelle
 2. Lukihäiriön kanssa kamppaileva Sirkku Jauhiainen perusti verkkosivun lisätäkseen tietoisuutta: "Lukihäiriö on tehnyt minusta tarkan ja empaattisen"
 3. Keusotelta vahvistus: Ikääntyneiden päivätoiminta loppuu Rajamäellä
 4. Talkooperinne elää Mäntysalossa – Enkun lampi laitettiin kesäkuntoon
 5. Nurmijärven Kodeille valmistui 110 uutta asuntoa – "Muutto oli Nurmijärven isoin aikoihin"
 6. Google Play -kaupassa oli taas haittaohjelma, joka ostelee kännykänomistajan laskuun – Näin suojaudut pahantahtoisilta ohjelmilta
 7. Auttava puhelin -kampanja alkaa taas: Vie vanha kännykkä kierrätykseen, DNA lahjoittaa rahaa köyhien perheiden älylaitteisiin
 8. Hypoteekkiyhdistys: Suomen talouskasvu koronakeväänä historialliseen sukellukseen, mutta ensi vuonna noustaan taas
 9. Kissojen ulkoilu puhuttaa Nurmijärvellä – näin asiasta tiedottaa Suomen Kissaliitto
 10. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 11. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 12. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 13. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 14. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 15. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.