Mielipide: Kunnan vastaus Ropakon rouvalle

toimitus

Ropakkotien lähialueella on viime vuosina toteutettu uutta asuinympäristöä, minkä johdosta alueella on tapahtunut myös paljon muutoksia. Alueelle on rakennettu kunnan toimesta Ali-Tilkan asemakaava-alueen katuja ja vesihuoltoa. Tällä hetkellä rakentuvat Ali-Tilkan tontit yksityisten rakennuttajien toimesta. Heinäkuun lopussa valmistui Klaukkalantien-Ropakkotien-Kiikkaistenkujan maanrakennusurakka, jossa liittymään toteutettiin mm. liikennevalot, sivusuuntiin vasemmalle kääntyville omat kaistat, melusuojausta, uudet pysäkkijärjestelyt jalankulun ja pyöräilyn yhteyksineen. Tällä hetkellä on käynnissä Alitilantien urakka, jossa uusitaan vesihuoltoverkostoa ja parannetaan Alitilantien katurakennetta. Kyseessä olevan urakan pitäisi aikataulun mukaan valmistua vuoden loppuun mennessä. Asuinalue ei enää ole sama, mikä se oli vielä muutama vuosi sitten.

Vaikka kehityksellä on myönteisiä vaikutuksia, valitettavasti rakentaminen on myös häirinnyt ja häiritsee edelleen alueen asukkaita. Kunta pahoittelee sitä, että niin paljon toimenpiteitä on lyhyen ajan sisällä kohdistunut suppealle alueelle Klaukkalassa.

Kunnan tavoitteena on Ali-Tilkan asemakaava-alueen osalta ollut mahdollistaa asuntorakentamista, jota valtio kunnilta edellyttää. Klaukkalantien liittymän parantaminen liittyy osittain Ali-Tilkan asemakaava-alueen rakentumiseen: liikennemäärät Ropakkotiellä lisääntyvät ja ilman liikennevaloin varustettua liittymää on Ropakkotien ja Kiikkaistenkujan suunnasta vaikea päästä liittymään Klaukkalantielle. Liikennevalojen, vasemmalle kääntyvien kaistojen ja uusien suojatiejärjestelyjen myötä on myös liittymän liikenneturvallisuus parantunut.

Alitilantien urakasta ja työnaikaisista liikennejärjestelyistä on koulun kautta tiedotettu oppilaiden vanhempia. Oppilaita on kehotettu käyttämään Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätietä. Luonnollisesti ne oppilaat, jotka asuvat Ropakon alueella, joutuvat liikkumaan työmaaliikenteen seassa. Urakoitsijaa on toistuvasti kehotettu huomioimaan muu liikenne työmaa-alueella. Jos on havaittu, että työnaikaiset liikennejärjestelyt ovat puutteelliset, on niistä huomautettu ja urakoitsija on pyrkinyt korjaamaan järjestelyjä. Käymme asiaa edelleen läpi urakoitsijan kanssa.

Uusien kerrostalojen asukkaiden automäärä on ollut yllätys kunnalle, mikä johtuu siitä, että uusiin kerrostaloihin on toteutettu aikaisempaa enemmän pieniä asuntoja. Tonteille on toteutettu asemakaavan ja rakennusluvan mukaiset autopaikat, mutta autopaikkavaatimuksen ollessa sidottuna vain kerrosalan määrään - eikä asuntojen määrään - on autopaikkojen määrä osoittautunut riittämättömäksi.

Kunta on yrittänyt etsiä yleiselle pysäköintialueelle paikkaa lähialueelta, mutta tehtävä ei ole helppo. Ongelmaan ei valitettavasti ole odotettavissa ratkaisua vielä kuluvan syksyn aikana. Lähimmät olemassa olevat yleiset pysäköintialueet, joita asukkaat voivat käyttää, ovat Kuntotien varrella Klaukkalantien puoleisessa päässä oleva pysäköintialue ja Klaukkalantien-Lepsämäntien liittymän läheisyydessä oleva liityntäpysäköintialue.

Mopolla ajaminen Ropakkotien läheisyydessä on häirinnyt osaa kuntalaisista. Mopolla ajaminen jalankulku- ja pyöräteillä on sallittua vain, jos liikennemerkin yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä yhteydessä on lisäkilpi ”Sallittu mopoille”. Nurmijärven kunnan hallinnoimilla ja kunnossapitämillä jalankulku- ja pyöräteillä mopolla ajo ei ole ollut sallittua enää vuosikausiin. Ali-Tilkan ja Ropakon alueen jalankulku- ja pyöräteille ja puistoraiteille on asennettu ja tullaan vielä asentamaan useita jousipuomipareja kuluvan syksyn aikana.

Pia Korteniemi

liikenneinsinööri

Nurmijärven kunta

Kirjoitus on julkaistu Nurmijärven Uutisten mielipidepalstalla.

Lue myös alkuperäinen lukijan kirjoitus täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.