Mielipide: Missään ei ole yhtä vahvaa reserviläistoimintaa kuin Nurmijärvellä

Kuvituskuva. Riitta Ketola

toimitus

Olen kiinnostuneena seurannut Nurmijärven Reserviläisten aktiivista toimintaa. Kaikki toimivat yhdessä, upseerit, aliupseerit ja miehistö. Harvassa kunnassa on näin yhtenäistä toimintaa. En tiedä, oletan kuitenkin, että he kunnioittavat niitä perinteitä, jolloin sodassa mahduttiin samaan korsuun hyvässä yhteisymmärryksessä.

Varsinaisen reserviläistoiminnan lisäksi heidän toimintansa on monipuolista. Erikoisen merkittävää on osallistuminen suuriin yhteiskunnallisiin tapahtumiin.

Kaikissa kunnan ja seurakunnan järjestämissä yhteiskunnallisissa juhlatilaisuuksissa he osallistuvat järjestelyihin ja ohjelmiin. Reserviläisten joukko luo juhliville vanhuksillekin turvallisuuden tunteen. Jos jollakin on vaikeuksia liikunnassa, vierellä on kohta ryhdikäs tukija.

Sotiemme veteraanit saavat myös tarvittaessa tuntea ensiavun. Reserviläisillä on myös upea mieskuoro. Nurmijärven naapurikuntiinkin heitä on pyydetty esiintymään. Osa kuntalaisista on saanut jo toista vuosikymmentä nauttia heidän vuosittain järjestämistään aseveli-illoista, pääaiheena sodanaikainen musiikki.

Jo kymmenien vuosien ajan ovat reserviläiset valkeissa lumipuvuissaan järjestäneet jouluaattona kunniavartiot Kirkonkylän ja Rajamäen sankarihaudoilla aamuseitsemästä iltakymmeneen. Kannattaa tulevanakin jouluaattona käydä katsomassa ja ajaessa kohdalla hiljentää vauhtia. Näky sykähdyttää.

Eräs helsinkiläinen veteraani, reservin luutnantti, on ollut muutamassa tilaisuudessa täällä vieraana. Hän on vakuuttunut, että ei missään Suomessa ole näin vahvaa reserviläisten toimintaa kuin Nurmijärvellä. Olen samaa mieltä.

Se on suurelta osin vapaaehtoista, yhteiskuntaa palvelevaa toimintaa. Se on kiitos sankarivainajille, veteraaneille ja sen ajan koko kansan uurastajille, maamme itsenäisyyden pelastajille.Veteraani Mauno Tenhovirta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Esitys: Katja Vuorisesta Nurmijärven uusi hallintojohtaja
 2. Puolustusvoimien lippujuhlan päivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – mukana neljä nurmijärveläistä
 3. Kirkonkylän keskustan tontille löytymässä ostaja – kunta myy Lehto Tilat Oy:lle
 4. Työttömien määrä kasvoi kuukaudessa liki 1500:lla – vain Sipoossa ja Pornaisissa jyrkempi käänne
 5. Nurmijärven baaritkin avaavat ovensa – K-Kino avaa Klaukkalassa pitkän odotuksen jälkeen
 6. Koronavirusta Helsingin jätevedessä – "Jätevesistä voidaan havaita ennakkoon, jos virusta kiertää väestössä enenevissä määrin"
 7. Poliisin epäily: Kahden teinin Snapchat-riita johti 200 nuoren joukkorähinään – "Olivat vetäneet toisiaan tukasta"
 8. Päivitetty: Kehäradan ja Keravan junien kulku tökkii iltaan asti
 9. Helsingin keskeisillä paikoilla kunnostetaan kesällä ratikkarataa – HKL lupaa lopputuloksena vähemmän kiskomelua
 10. Helsinkiläinen Allas Sea Pool -merikylpyläkonsepti leviämässä Espooseen – alue varattu myös Tukholmasta
 11. "Voi aiheuttaa vaikeita aivohalvauksia" – Hus huolissaan: koronakevät on romahduttanut pitkäaikaissairauksien seurannan
 12. Uutta tietoa poliisilta: "Noin kahdensadan nuoren porukka kokoontui aluksi Malmilla" – Poliisilta lisätietoa Helsingin joukkotappelusta: sovittiin ennakkoon sosiaalisessa mediassa
 13. Mihin annan luvan, kun hyväksyn evästeiden käytön tällä sivustolla – ja miksi evästeistä täytyy kysyä
 14. Korkeasaaren uusi laji on sikojen amerikansukulainen
 15. Omakotiliitto: Suurimmat mökkikunnat rahastavat mökkiläisiä yhä enemmän – Kallein mökkikunta veloittaa tuplasti maksuja halvimpaan verrattuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.