Kolumni: Toimitus ottaa etäisyyttä, mutta on yhä lähellä sinua

Riikka Laine

Hyvä Nurmijärven Uutisten lukija, elämme poikkeuksellisia aikoja. Valmiuslain käyttöönotto on ennennäkemätön toimenpide, ja se tuo mukanaan rajujakin arkisia muutoksia. Ne ovat silti tarpeellisia.

Paikallislehtesi tekee kaikkensa, jotta saisit luotettavaa ja tarpeellista tietoa myös – ja varsinkin – poikkeusoloissa.

Luotettavalle paikalliselle koronatiedolle on tällä hetkellä todella paljon tarvetta. Ihmiset janoavat tietoa asuinalueensa koronatilanteesta. Se näkyy selkeästi Nurmijärven Uutisten verkkosivujen kävijämäärissä.

Viimeisen viikon aikana sivuillamme on käynyt liki 75 000 eri lukijaa. Toki he ovat lukeneet muitakin kuin koronajuttuja, mutta valtaosa luetuimmista jutuista käsittelee epidemiaa.

Seuraamme Nurmijärven Uutisissa koronatilannetta joka päivä ja myös ilta-aikaan, mutta haastateltaviin otamme hieman etäisyyttä. Teemme mahdollisuuksien mukaan haastatteluja puhelimitse tai muilla sähköisillä välineillä. Vältämme myös isompia yleisötilaisuuksia tai väkijoukkojen kohtaamisia, ja koko toimitus tekee nyt lehteä etänä. Tiedonvälityksestä emme kuitenkaan tingi.

Konttorimme on toistaiseksi kiinni, mutta puhelimitse ja verkon kautta palvelua saa jatkossakin. Myös myyntimme palvelee normaalisti, mutta yhteydenotoissa suosimme puheluja tai sähköisiä kanavia.

Koetamme näillä toimillamme huolehtia paitsi työntekijöidemme terveydestä ja turvallisuudesta, niin myös siitä, ettei työhömme tule katkoksia, jotta alueemme asukkaat saavat jatkossakin lukea luotettavaa tietoa tuoreena lehdestämme.

Ja erityisesti kannamme toimenpiteillämme osavastuumme siitä, että koronaepidemia pysyy hallinnassa, emmekä ainakaan me ole tilannetta pahentamassa.

Huomioittehan myös, että nyt jos koskaan on hyvä hetki lähettää kirjoituksia, joissa pohditaan elämää poikkeusoloissa. Kritiikillekin saattaa olla sijansa, mutta pysytään asiassa. Kaikkein mieluiten julkaisemme nyt välittämisen sanoja ja kannustavia viestejä. Niitä tarvitaan tulevina viikkoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Missä bussi menee? – Nurmijärven joukkoliikenteen bussien etenemistä voi nyt seurata karttapalvelusta
 2. Nurmijärvi myy tai vuokraa 26 omakotitonttia Kylänpäästä – hakuaika alkaa pian
 3. Lepsämäntielle suunnitteilla neljät liikennevalot lisää – asukkaiden toivomia kiertoliittymiä ei tulossa
 4. Rajamäelle superkoulu tai uusi Rajakaari? Rajamäen koulukampuksesta neljä vaihtoehtoa
 5. Nurmijärven lukio Kirkonkylään, Rajamäelle vai kahteen toimipisteeseen? – faktat lyötiin nyt pöytään
 6. Pääkirjoitus: Kuuluuko lähipalveluiden parantua lähinnä siellä, missä pidetään eniten meteliä?
 7. Omat rahat: Osakesijoittaja Sampo Arola, 37, tavoittelee taloudellista riippumattomuutta huonosta viime vuodesta ja koronasta huolimatta – "Nyt pidän töitäni mielekkäinä, mutta saatan nähdä asian eri tavalla kymmenen vuoden kuluttua"
 8. Mielipide: Ei liikennevaloille – kyllä liikenneympyröille Lepsämäntielle!
 9. Tietty raja-arvo ei ylittynyt kertaakaan – ilmanlaatu parani pk-seudulla
 10. Posti ei kertonut asiakkaille, ettei muuttoilmoituksen henkilötietoja ole pakko antaa mainostajille, sai 100 000 euron seuraamusmaksun – Kaksi muutakin yritystä joutuu maksamaan tietosuojalain rikkomisesta, syynä muun muassa raskausutelut työnhakijoilta
 11. Vapise, Sandstorm, kohta parvekkeilla soi Suvivirsi
 12. Pikkulapsiperheiden määrä väheni liki viidenneksellä kymmenessä vuodessa
 13. Sadan metrin jono Suomenlinnan lauttaan – "Ollaan kuitenkin aika kaukana lautan maksimimatkustajamäärästä"
 14. Hypo: Korona romahdutti asuntokaupan ja seurauksena voi olla hintojen nousu tulevina vuosina
 15. Nurmijärven kunta ei järjestä puistoruokailua – aloite tyrmättiin valtuustossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.