Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus: Ihan jokaisesta meistä kiinni

Suomalainen arki muuttui maaliskuisena maanantaina täysin. Jos vielä viikonloppuna matkustamisen, harrastusten ja yleisen kokoontumisen välttäminen oli vapaaehtoista tai jollakin tapaa mielipideasia, enää se ei sitä ole.

Poikkeukselliset keinot ovat tarpeen, jotta voidaan suojella yhteiskunnan hauraimpia. Virus on vaarallinen erityisesti iäkkäille.

Tulevat päivät ja viikot näyttävät, miten asiat alkavat järjestyä. On jokaisesta suomalaisesta kiinni, millainen mieliala täällä vallitsee ja millaisen ilmapiirin pystymme luomaan.

Poikkeusoloissa huoli, pelko ja väsymys nostavat päätään. Niille ei pidä antaa sijaa tai valtaa.

Kun maailmanhistorian aiemmissa vaihessa on eletty eristyksessä, se on tarkoittanut sekä fyysistä että psyykkistä eristystä. Nyt meillä on sosiaalinen media ja esimerkiksi pikaviestimet, joiden ansiosta voimme käydä reaaliaikaista keskustelua niiden läheisten kanssa, joita emme hetkeen voi kasvokkain tavata. Se on hienoa ja huomionarvoista.

Nurmijärven seudulla on jo virinnyt erinomaista yhteistä vastuunkantoa. Apurinkejä on ainakin sosiaalisessa mediassa tarjolla, ihmiset huolehtivat toisistaan. Tätä kaikkea kannattaa jatkaa ja kehittää edelleen. Ja naapurille voi tarjota apua ihan suoraan, jos hän ei sosiaalisen median käyttäjä olekaan.

On täysin mahdollista, että nyt Suomea ja maailmaa koettelevan viruksen vastustaminen luo kansakuntaamme yhteishenkeä, jota olemme kaivanneet jokaisessa juhlapuheessa sitten talvisodan. Se on itsestämme kiinni.