Mielipide: Avoin kirje Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle

Kyläyhdistys on huolissaan Rajamäen terveysaseman mahdollisesta lakkauttamisesta. Ulla Yliherne

29Rajamäen kyläyhdistys

Hyvä Keusoten johtaja, hallituksen ja valtuuston jäsen,

Rajamäen kyläyhdistys esittää suuren huolen oman terveysaseman säilymisen puolesta. Vetoamme valtuustoon, hallitukseen ja kuntayhtymän johtajaan, jotta se säilyttää Rajamäellä vireässä kylässä olevan oman terveysaseman.

Kyselyssänne, joka oli avoinna ajalla 31.3.–15.4., ilmeni, että Keusotella näyttää olevan erittäin vahva tahto ja suunta muodostaa nyt vain suuria palvelukeskuksia ja näin pienet terveysasemat lakkautetaan.

Rajamäellä olemme omaan terveysasemaan todella tyytyväisiä. Se on lähellä, tuttu, turvallinen, asiantunteva, toimiva perusterveydenhuollon palvelupiste.

Kylässämme asuu paljon vanhuksia ja lapsiperheitä. Heille liikkuminen Hyvinkäälle on monin tavoin hyvin haasteellista. Esimerkiksi perheiden koululaisen/päiväkotilaisen sairastuessa/neuvolakäynnille vienti ensin Hyvinkäälle terveysasemalle ja sitten Rajamäkeen takaisin kouluun/päivähoitoon ja vihdoin pääkaupunkiseudulle töihin on kohtuutonta, kallista eikä ekologisesti mitenkään järkevää.

Terveysaseman lakkauttamisen myötä myös muut palvelut näivettyvät, apteekki ja muut kauppapalvelut.

Haluamme, että yhteisöllinen ja aktiivinen kylämme on jatkossakin hyvien palveluiden parissa.

Odotamme, että Keusote arvostaa ja kuuntelee asiakkaidensa mielipiteitä päätöksenteossa, eikä laita niitä sivuun merkityksettöminä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.