Mielipide: Keusoten tavoitteena dynaaminen palvelujen verkko

Kuvituskuva. Arkisto/ Tiina Örn

Pirjo Laitinen-Parkkonen, Sannamari Nousiainen

Kuntayhtymän vastaus Matti Luokolan kirjoitukseen Terveysasemat taas uhattuna (NU8.4.20) Nurmijärven Uutisissa.

Palveluverkkosuunnitelman keskiössä ovat asukkaat ja heille tuotetut sotepalvelut ja niiden kehittäminen ja turvaaminen muuttuvassa ympäristössä.

Palveluverkkosuunnitelmahankkeen käynnistäminen on ollut välttämätöntä siksi, että pystymme myös tulevaisuudessa turvaamaan kuntayhtymän alueella asuvien asukkaiden sotepalveluiden laadun ja saatavuuden, tunnistamaan asiakkaiden tarpeet ja luomaan näkymän tulevaisuuden palvelutarpeista sekä hillitsemään kustannuksia.

Tavoitteenamme on rakentaa dynaaminen palvelujen verkosto, mikä pitää sisällään monimuotoisia ja uudistuvia palveluita. Koska suunnitelma koskee palvelujen verkostoa vuoteen 2030 saakka, toteutetaan kehitys ja muutokset vaiheittain siten, että merkittävimmät muutokset pyritään toteuttamaan vuosien 2021–2023 aikana.

Olemme Keusotessa käynnistäneet palveluverkkosuunnitelmahankkeen (Palveluverkkosuunnitelma 2020–2030) yhtymähallituksen päätöksellä syyskuussa 2019. Samalla yhtymähallitus päätti muodostaa poliittisen ohjausryhmän, jossa on edustettuna jokainen omistajakunta.

Poliittisen ohjausryhmän tehtävänä on ohjata, linjata, seurata ja edistää palveluverkkosuunnitelmahankkeen etenemistä. Poliittisen ohjausryhmän lisäksi palveluverkkosuunnitelmahankkeelle on nimetty virkamiesvetoinen projektityöryhmä. Kuntajohtajat sekä yhtymähallitus ja -valtuusto on pidetty ajan tasalla hankkeen etenemisestä.

Kuntayhtymän omistajakuntien asukkailla on ollut mahdollisuus antaa oma mielipiteensä palveluista kahden kyselyn kautta: helmi–maaliskuun kyselyssä kerättiin asukkaiden näkemyksiä tulevaisuuden palvelujen verkoston suunnittelun tueksi ja huhtikuun kyselyssä kerättiin näkemyksiä vaihtoehtojen vaikutusten arvioinnin tueksi.

Näiden lisäksi Keusoten henkilöstöllä ja yhtymähallituksen ja -valtuuston jäsenillä on ollut mahdollisuus kertoa omia näkemyksiään tulevaisuuden palvelujen verkostosta helmi–maaliskuussa tehdyssä kyselyssä.

Pohjatyön ja ensimmäisten kyselyiden vastausten perustella on koottu valmisteluun erilaisia vaihtoehtoja palvelujen verkostolle. Niiden pohjalta muodostetaan lopullinen esitys palveluverkkosuunnitelmasta. Palveluverkkosuunnitelman on tarkoitus olla valmis päätöksentekoon touko–kesäkuussa 2020.

Kuntayhtymän kotisivuilta löytyy palveluverkkosuunnitelmahanketta koskevat sivut, joiden kautta välitämme tietoa hankkeen etenemisestä.

Pirjo Laitinen-Parkkonen on kuntayhtymän johtaja, Sannamari Nousiainen Keusoten hallintopäällikkö ja palveluverkkohankkeen projektipäällikkö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu