Mielipide: Vetoomus Rajamäen koulukampukseen satsaamiseksi

Rajamäen kyläyhdistys vetoaa Rajamäen koulukampukseen satsaamiseksi. Riitta Ketola

Rajamäen kyläyhdistys

Tämä on vetoomus Rajamäen koulukampukseen satsaamiseksi. Nyt kun yläkoulun ja lukion tilat – sekä niihin liittyen kylän hieno tunnusmerkki Rajakaari – eivät enää ole käyttökelpoisia, on avautunut mahdollisuus toteuttaa todella hyvät ja monipuoliset tilat eri tarkoituksiin.

Nurmijärvellä on moni asia hyvin. Rajamäellä on moni asia hyvin. Toivomme, että niin on jatkossakin. Emme halua kyläpolitikoida. Mielestämme kaikkialla kunnassa on asukkaille oltava tasapuolisesti saatavilla toimivat palvelut sekä koulutus- ja harrastusmahdollisuudet.

Rajamäki on vehreä, kasvava ja kehittyvä keskus kunnan pohjoisosassa, siksi kylä houkutteleekin juuri lapsiperheitä. Eri puolilla rakennetaan omakotitaloja, joiden pihoilla pyörii taaperoita ja polvenkorkuisia; tulevia koululaisia. Heille on oltava tarjolla laadukkaita koulutiloja ja yhtenäinen koulupolku, lähilukiota myöten.

Yläkoulun ja Rajakaaren purkaminen (jos/kun näin päätetään) antaa nyt tilaisuuden panostaa Rajamäen kouluoloihin. Kylään tulee saada paremmat ja nykyaikaiset tilat: varsinaiset luokkatilat sekä yläkoululle että lukiolle, yhteisiä liikuntatiloja, asialliset ruokailutilat, kerho-, harrastus- ja nuorisotiloja, kirjasto, lukusali, työpisteitä, juhlasali – monet näistä koko kylää palvelemaan.

Ihan vieressä on jo valmiiksi uimahalli, loistava kuntosali, laajat pallokenttäalueet sekä ulkoilureitit latuverkostoineen.

Rajamäellä on aktiivinen kyläyhteisö. Olemme todella tyytyväisiä viime aikojen kehitykseen: oma terveysasema, laajoja uusia omakotialueita ja uusia kerrostalojakin, hyvä ostoskeskus monine palveluineen, sekä liikenteen sujuvoituminen. Myönteisen kehityksen jatkumisen takaa osaltaan myös uusi koulukampuskokonaisuus.

Rajamäen lukio on vuosien saatossa pärjännyt varsin hyvin lukiovertailussa, pienuudesta huolimatta (tai sen ansiosta!) ja siitäkin huolimatta, että sinne ei aina ole tultu huippupisteillä. Tämänkeväiset ysiluokkalaisten lukiovalinnat ovat ymmärrettäviä: Klaukkala, kunnan suurin taajama ja vakiintunut suurehko lukio, eniten valintoja; seuraavana Kirkonkylä, perinteinen, hyvin pärjäilevä pienempi lukio; ja ”hännillä” Rajamäen lukio – kukapa nyt hakeutuu sellaiseen lukioon, jonka tulevaisuus on, ja on ollut jo vuosia, hyvin epävarma.

Toivomme päättäjien taholta myönteistä ratkaisua Rajamäen kouluasioissa. Uskomme, että siten kylämme kasvaa ja kehittyy jatkossakin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.