Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Ei liikennevaloille – kyllä liikenneympyröille Lepsämäntielle!

Lepsämäntien tiesuunnitelmassa on suunniteltu tielle neljät uudet liikennevalot jäähallin ja Järvihaantien väliselle tiealueelle. Me alueen asukkaat emme halua kotitiellemme lisää liikennevaloja. Pyydämme kuntaa uudelleen suunnittelemaan Lepsämäntien tiesuunnitelman siten, että sujuva liikenne turvataan liikenneympyröin, ei liikennevaloin.

Liikenneympyröistä läpikulkeva liikenne on sujuvaa. Ympyrät hidastavat luonnollisesti ajonopeuksia ja tekevät alueesta turvallisen.

Liikennevirta liikenneympyrästä on osoitettu olevan merkittävästi sujuvampi kuin stop-merkkiristeyksestä. Sujuva liikenne kotitiellä parantaa kaikkien Lepsämäntien varrella asuvien ihmisten elämänlaatua. Liikennevalot aiheuttavat jonoutumista, turhautumista ja huonontavat liikennekuria, kun jalankulkijat ja pyöräilijät harvoin jäävät odottamaan vihreää valoa.

Porissa, Kouvolassa ja Helsingissä on todettu liikenneympyröiden olevan valoja parempi vaihtoehto, ja näissä kaupungeissa lisätään nyt ympyröiden määrää. Helsinki on mahduttanut toimivat ympyrät jopa Kampin Malminrinteelle, joten Lepsämäntiellä ei ympyrän rakentaminen voi olla tilakysymys.

Alueen liikennemäärät tulevat rakentamisen myötä kasvamaan entisestään. Uusia asuinalueita ei saa teljetä liikennevaloin pussin perälle.

Haluamme asua alueella, jossa liikenne on sujuvaa ilman liikenneraivoa punaisen vaihtumista odotellessa. Pidetään kiinni siitä vetovoimatekijästä, joka alueella on: asutaan Lepsämäntiellä jatkossakin ylpeästi landella.

Lintumetsän alueen asukkaat ry

Kaisa Säily, Krista Kattilakoski, Maija Koponen

Lepsämän kyläyhdistys ry

Asiaa tukemassa myös:

Marko Heinonen, kunnanhallituksen varajäsen

Juha Hyvämäki, kunnanhallituksen jäsen

Jerry Latva, kunnanvaltuuston II vpj.

Kirsi Lompolo, asemakaavoitus- ja rakennus¬lautakunnan pj

Kalle Mustonen, asemakaavoitus- ja rakennus¬lautakunnan jäsen

Riikka Raekannas, kunnanhallituksen jäsen

Janne Taipale, teknisen lautakunnan jäsen

Visa Tarikka, teknisen lautakunnan jäsen

Jari Vainio, kunnanvaltuuston I vpj.

Petri Vaulamo, kunnanhallituksen jäsen