Pääkirjoitus: Keväästä jäi sittenkin positiivinen fiilis

Riikka Laine

Tätä kirjoittaessani istun työkoneen ääressä viimeistä päivää ennen vuosilomaa. Sinun lukiessasi tekstiä, olen livahtanut jo kesälomalle, ja toivottavasti kesämökillä järvimaisemissa.

Alkuvuosi on ollut suurelle osalle ja niin myös meille lehdentekijöille uuden opettelua.

Tammi-helmikuussa opeteltiin uutta verkkosivualustaa, ja NU:n uudet verkkosivut saatiinkin julki maaliskuussa. Tässä vaiheessa voinee todeta, että uudistus kannatti, sillä alkuvuonna meillä on ollut keskimäärin 49 000 lukijaa viikossa kotisivuillamme, kun viime vuonna keskiarvo oli samaan aikaan 29 000.

Maaliskuussa iski myös korona ja kuun puolivälissä lehden toimitus siirtyi kotikonttoreille.

Siitä lähtien Nurkkaria on tehty eri osoitteista vain Teamsissa toisiamme tavaten. Välillä on istuttu saunassa lasta piilossa, välillä hoidettu jälkipolvia töiden ohella.

Myös juttukeikat vähennettiin alkuun minimiin, ja haastattelut hoidettiin pääasiassa etänä. Olemme haastelleet mm. useampaa virkamiestä Teamsissa, ja etähaastatteluista ja etätyöstä on jäänyt erittäin positiiviset kokemukset.

Tavoite on ollut, ettei lukijoille tämä muutos juuri näkyisi, ja muutamilta asiaa tiedustellessani olen kuullut, etteivät ainakaan he ole huomanneet eroa lehden toimituksellisessa sisällössä.

Toki kuvituskuvaa on jouduttu jossain kohti käyttämään tavallista enemmän, mutta onneksi esimerkiksi lehteen haastatellut tuoreet ylioppilaat olivat heti valmiita toimittamaan itse omat kuvansa jutun yhteyteen. Kiitos siitä heille.

Jonkun verran palautetta on tullut siitä, että juttujen määrä on ollut nyt vähäisempi kuin aiemmin. Näin on saattanut olla, sillä korona on vaikuttanut myös meidän toimintaamme. Meidän on pitänyt sopeuttaa kulujamme, ja tämä on tehty sivuhallinnalla. Nurkkari elää kuitenkin pelkillä mainostuotoilla, eikä meillä ole tilausmyyntiä tuomassa lisätuloja.

Onneksi moni palautteen antaja on ymmärtänyt, että jokainen yritys joutuu sopeuttamaan menot tuloihin.

Ja onneksi kesän myötä ilmassa on ollut piristymisen merkkejä, ja kuten viime viikolla lehdessämme kerrottiin, niin monet yritykset alkavat taas miettiä uutta.

Koitetaan siis nauttia kesäisestä Suomesta ja omalta osaltamme auttaa taloutta elpymään. Varsinkin pienemmät yritykset tarvitsevat tukea päästääkseen taas siivilleen. Itsekin aion kesänä suosia pieniä yrityksiä ja paikallisia toimijoita aina, kun mahdollista. Josko vaikka mansikoista aloittaisi, ne kun ovat nyt parhaimmillaan.

Hyvää kesää!

Kirjoittaja on Nurmijärven Uutisten päätoimittaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu