Pääkirjoitus: Kylänpään linnalla viimeinen kesä – mielikuvitusta ruokkivien leikkien päätös harmittaa monia

Riikka Laine

Nurmijärven Uutisisissa esiteltiin juhannuksen alla kaikki paikalliset leikkikentät .

Jutussa kerrottiin muiden kunnan ylläpitämien leikkikenttien ohella harvinaisesta helmestä, Kylänpään leikkikentästä, jossa metsän siimeksessä seisoo ylväänä puinen linna.

Vaikka linna on nähnyt parhaat päivänsä, ja se rehdisti lehdessäkin kerrotiin, niin silti olemme saaneet kuulla useamman perheen suunnanneen artikkelin lukemisen jälkeen Kylänpäähän leikkimään.

Kesäkuumalla linna onkin ollut varsin hyvä leikkipaikka, koska se on suurten puiden varjostama.

Ja se jos mikä on vaihtelua lapselle, kun aina leikkipaikalla ei odotakaan tutut keinut ja kiipeilytelineet, vaan jotain uutta. Linna saa mielikuvituksen juoksemaan.

Kylänpäänkaaren varrella seisova linna on perimätiedon mukaan rakennettu 1990-luvun alussa kunnan työllisyyspalveluiden työllistämien kirvesmiesten toimesta. Nyt sitä ollaan purkamassa, koska linna ei enää riitä täyttämään kaikkia turvallisuusmääräyksiä.

On ymmärrettävää, että kun leikkiväline tulee tiensä päähän, niin siitä voidaan joutua luopumaan. Turvallisuus on kuitenkin tärkeintä, ja on luonnollista, että jos turvallisuutta ei voida taata, niin silloin varsinkin valvomattomalla paikalla joudutaan asiaan puuttumaan.

Mutta ennen kuin linnaa puretaan, niin toivottavasti kunta kääntää vielä kaikki kannot. Saisiko tätä vaikka talkoilla kunnostettua, jos kunta osaltaan auttaa projektissa? Tai jos purku on pakko toteuttaa, niin voisiko paikalle rakentaa uuden version tästä jo vuosikymmeniä Nurmijärven lapsia viihdyttäneestä linnasta? Löytyisikö kunnostusosaamista vaikka paikallisista oppilaitoksista tai yrityksistä?

Palautemäärästä päätellen nimittäin moni on harmissaan, jos linnasta kokonaan luovutaan ja tilalle jää vain tavallisia leikkikenttiä. Tavallisetkin leikkikentät ovat toki hieno palvelu kunnalta, mutta harva lähtee ihan tavalliselle leikkikentälle pidempää. Kylänpään linnassa on sen sijaan tavattu väkeä jopa naapurikuntien puolelta asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu